Spørgsmål efter opskrift

2004-02-29
Spørgsmål fra   :  Gitte Nielsen
Spørgsmål   :  Lasange
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød og bechamelsovs
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Nielsen   :  
Hej Gitte

Under retter kan du vælge et punkt der heder retter, her finder du et punkt der herder hovedretter og herunder har jkeg samlet en masse opskrifter med lasange.

Jeg sender dig det direkte link her, og håber du finder en opskrift du syntes om.

Se lasangeopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-29
Spørgsmål fra   :  Erik Eggert Hansen
Spørgsmål   :  Sønderjydsk Rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Har du en opskrift på Sønderjydsk Rugbrød. Jeg har spurgt flere steder, men ingen har en.
Bemærkninger   :  


Svar til Erik Eggert Hansen   :  
Hej Erik

Jeg har selv længe ledt efter opskriften, desværre uden held.

Foranlediget af dit spørgsmål prøvede jeg igen og fandt et sted hvor der var beskrevet at det skulle ligne det tyske rugbrød, hvor der er meget hvedemel i 40-50 %.

På indholdsfortegnelsen af kobergs sønderjyske rugbrød er der derimod ikke noget hvedemel, og den er lavet på surdej.

Så lige nu er jeg lidt forviret, men jeg leder videre.

Med venlig hilsen
Per

Ps:
Er der nogen der ligger inde med en opskrift på sønderjysk rugbrød så ville jeg blive meget glad hvis i ville sende den til mig.




2004-02-29
Spørgsmål fra   :  Evy Holmegaard
Spørgsmål   :  Osmanisk gryde
I opskriften indgår bl.a   :  De opskrifter du har på tyrkisk gryde svarer ikke til osmanisk gryde. Osmanisk gryde består af skært oksekød, løg, grøn peber, hvidløg, tomater og stærk tomatkoncentrat. Den serveres nogle steder rygende varm i lerpotter. Men det kan selvfølgelig variere fra egn til egn.
Bemærkninger   :  


Svar til Evy Holmegaard   :  
Hej Evy

Jeg har heller ikke været sikker i min sag, men det var det tætteste jeg kunne komme på en opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2004-02-29
Spørgsmål fra   :  maria pilgaard
Spørgsmål   :  tatarsauce?
I opskriften indgår bl.a   :  VAr på ferie i ungarn og fik nogle skønne friturestegte champignon. tilbehøret var ris og den lækreste tatarsauce. Den var kold, hvid måske lidt mayo-agtig
Bemærkninger   :  


Svar til maria pilgaard   :  
Hej Maria

Jeg har ikke selv noget bud på en opskrift, men har fået et tip om at det måske er en hvidløgssauce, så den sender jeg dig en opskrift på.

Se opskrift på hvidløgssauce her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-28
Spørgsmål fra   :  kirsten Okholm
Spørgsmål   :  The sultan`s favorite ( tomatsuppe fra indonesien)
I opskriften indgår bl.a   :  smør,løg,hvidløg,tomater, pure lavet af pure aspie det ved jeg ikke hvad er,grønsager,salt peber, skal flamberes med gin,kylling bouillon, fløde,salt, peber, og flutes til
Bemærkninger   :  
løg, hvidløg friske tomater svitses let, tilsæt peberpure ( der er lavet af tomatpure aspie grøntsager salt peber. fæamber med gin, tilsæt kylling bouillon, fløde,salt peber,smages til og server flutes til. Det er en opskrift jeg fik på en restaurant i indonesien jeg ved ikke hvor meget jeg skal bruge af hver ting

Svar til kirsten Okholm   :  
Hej Kirsten

Jeg ligger desværre ikke inde med en opskrift på retten, så du må prøve dig frem.

Med venlig hilsen
Per




2004-02-28
Spørgsmål fra   :  erik olsen
Spørgsmål   :  rodfrugter der var kogt i hvidvin, honning
I opskriften indgår bl.a   :  hej! opskriften var tilbehør. det var rodfrgter der var kogt i hvidvin, honning og noget mere som jeg ikke husker. opskriften blev omtalt i radioen.håber i kan hjælpe.med venlig hilsen erik olsen
Bemærkninger   :  


Svar til erik olsen   :  
Hej Erik

Det er jo ikke mange oplysninger du kan komme med, så om opskriften her er den rigtige er jo svært at sige.

Opskriften er tilberedt på grill men jeg er sikker på den kan tilberedes i ovn også.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-27
Spørgsmål fra   :  Annebib
Spørgsmål   :  sesamkiks
I opskriften indgår bl.a   :  ca. 1 dl sesamfrø, hvedemel,margarine,salt, lidt vand??
Bemærkninger   :  
Jeg har været i besiddelse af opskriften, men den er desværre blevet væk

Svar til Annebib   :  
Hej Annebib

Jeg har desværre ikke den eksagte opskrift.

Men jeg har da lidt andre opskrifter på kiks, som jeg vil foreslå at du skæver til, og ser om du ikke kan genskabe opskriften med sesamkiks.

Du må også meget gerne sende mig opskriften.

Se kiksopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-27
Spørgsmål fra   :  Camilla Thomsen
Spørgsmål   :  fransk opskrift med hakket oksekød
I opskriften indgår bl.a   :  hakket oksekød
Bemærkninger   :  
jeg har lovet min lærer at have en fransk opskrift klar til mandag om to uger, og at den ville indholde hakket oksekød, vi skal have de der halve kartofler med olivenolie og herbes de provence til. så nu mangler jeg en bøf, resten af indgridienserne er ligemeget bare de ikke er alt for dyre. m.v.h Camilla

Svar til Camilla Thomsen   :  
Hej Camilla

Jeg har en del franske opskrifter, også en del opskrifter med oksefars, men desværre ingen franske opskrifter med oksefars.

Så hvis det SKAL være med oksefars, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

Kan du derimod bruge andet oksekød så syntes jeg du skulle kigge under de franske opskrifter.

Se franske opskrifter her

Du kunne også kigge på opskrifterne med oksefars.

Se oksefarsopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-26
Spørgsmål fra   :  torben madsen
Spørgsmål   :  indbagt mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  jeg mangler hvad man skal dyppe mørbra i for at opnå indbagt mør i sød sur sovs. haster da jeg fødelsdag d 6-3 tak !
Bemærkninger   :  


Svar til torben madsen   :  
Hej Torben

Jeg forstår ikke dit spørgsmål helt, men det skal være noget med mørbrad det.

Jeg har en del opskrifter med mørbrad, så måske du kan finde den opskrift du leder efter der.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-26
Spørgsmål fra   :  Birger Hansen
Spørgsmål   :  Kærnemælkserstatning
I opskriften indgår bl.a   :  Mælk ??
Bemærkninger   :  
I mange opskrifter indgår kærnemælk. Jeg bor i Spanien og her laves ikke kærnemælk. Jeg så et eller andet ste at man kan tilsætte sødmælk lidt vineddike. Hvad mener I om det. Vi kan købe yougurt i alle afskygninger. Kan det anvendes i stedet?

Svar til Birger Hansen   :  
Kære Birger.

Det er vistnok rigtig at man kan selv lave kærnemælk med vinsyre, men vi har ikke opskriften.

Jeg ved ikke hvor du bor i Spanien, men på Solkysten hvor jeg bor en del af tiden kan man få kærnemælk.
Det kaldes Buttermilk på Engelsk, og selv om jeg må indrømme at jeg ikke altid kan få det, så findes det meget ofte bl. a i Dunnes Stores og andre Hypermarkeds.

Med venlig hilsen
Randi




2004-02-26
Spørgsmål fra   :  Ninna Christensen
Spørgsmål   :  medister i romertöpf
I opskriften indgår bl.a   :  medister
Bemærkninger   :  
Hej! Jeg har kigget i opskrifterne, og jeg har ikke kunnet finde medisterpølse tilberedt i Römertopf - er det en umulighed? Jeg havde forstilt mig, at man måske kunne putte både pølse, kartofler og grønsager i på en gang - hvad siger I til det? Giv mig evt. en lille opskrift på det ( det er forøvrigt kalkunmedister, jeg har købt). Jeg har lige købt mig en Römertopf i dag. Venlig hilsen Ninna Christensen

Svar til Ninna Christensen   :  
Hej Ninna

Jeg har ikke en opskrift med medister der direkte beregnet til römertopf.

Men jeg har flere opskrifter med medister tilberedt i fad i ovn, og de opskrifter vil jeg mene du snildt kan overføre til römertopfen.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-26
Spørgsmål fra   :  Anne-Edith
Spørgsmål   :  Hvidløgssauce
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidløg
Bemærkninger   :  
Jeg har i Paris fået en hvidløgssovs til en lammekølle. Stadig efter 4 år drømmer jeg om den. Jeg synes selv det er svært at få en god hvidløgssmag frem i en sovs. Har I et forslag?

Svar til Anne-Edith   :  
Hej Anne-Edith

Jeg har en enkelt opskrift på lammekølle med hvidløgssauce, men om det er den fra dine drømme kan jeg ikke love dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-25
Spørgsmål fra   :  lise larsen
Spørgsmål   :  hjemmelavet rygeost
I opskriften indgår bl.a   :  mælk og kærnemælk og mælkeløber
Bemærkninger   :  
hjemmelavet rygeost

Svar til lise larsen   :  
Hej Lise

Jeg har en enkelt opskrift på rygeost her, som jeg så håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-25
Spørgsmål fra   :  Mona Salvesen
Spørgsmål   :  fondu
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg skal prøve chokolade-fondu for første gang. vi bliver 8 pers. og jeg har 2 stk. fondu sæt. jeg vil gerne vide om jeg kan lave chokolade sausen om eftermiddagen og så varme den når tid er, det vil lette mit arbejde i køkkenet da det skal bruges som desert/hygge. med venlig hilsen Mona Salvesen

Svar til Mona Salvesen   :  
Hej Mona

Jeg har været inde og kigge på de opskrifter jeg har med chokoladefondue og fundet i hvert fald en opskrift som du kan lave i forvejen.

Om alle slags chokoladefonduer kan laves i forvejen ved jeg ikke med sikkerhed, men mon ikke det kan lade sig gøre.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
PEr




2004-02-25
Spørgsmål fra   :  Dorthe Andersen
Spørgsmål   :  thailansk ret
I opskriften indgår bl.a   :  kylling i stykker, soya, kyllingelever
Bemærkninger   :  
en kammerats thailanske mor lavede denne ret velsmagende ret, som blev tilberedt i en gryde. Der skal flere ting i retten men vi har tilsyneladende fået smidt opskriften væk :-( Tak

Svar til Dorthe Andersen   :  
Hej Dorthe

Jeg har lidt svært ved at komme med et bud på opskriften ud fra disse ingredienser, men jeg har jo en pæn samling thailandske opskrifter, så du kunne jo prøve at kigge dem igennem, det kunne jo være du var heldig.

Se thailandske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-24
Spørgsmål fra   :  thomas
Spørgsmål   :  surkål
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
?

Svar til thomas   :  
Hej Thomas

Jeg har lidt forskellige opskrifter på og med surkål, så der er da lidt inspiration at hente.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-24
Spørgsmål fra   :  Anders Nielsen Christensen
Spørgsmål   :  Fremstilling af is
I opskriften indgår bl.a   :  Flødeis til diabetikerer eller Limonadeis til diabetikerer
Bemærkninger   :  
Er ved at lave et eksamens projekt hvor jeg har valgt at sætte fremstillingen af is til diabetikerer i fokus. Så kan bruge alle slags opskrifter af denne art. Konserveringsmidler eller hjælpestoffe i produktionen er også noget jeg kan bruge. Men send det i har....jeg kan bruge alt :-) På forhånd tak

Svar til Anders Nielsen Christensen   :  
Hej Anders

Jeg har lidt forskellige opskrifter på desserter til diabetiker, og en del af disse er på is.

De opskrifter der heder noget med parfait er også flødeis så der er da lidt inspiration at hente.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-24
Spørgsmål fra   :  Sabine
Spørgsmål   :  krokodille fileter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har nogle krokodille filet'er som vi gerne vil tilberede, men vi ved ikke hvordan det gøres og hvad man kan servere til dem.

Svar til Sabine   :  
Hej Sabine

Randi fra sydafrika har sendt mig disse opskrifter på krokodille samt en beskrivelse af hvordan man tilbereder krokodillekødet.

Se opskrifterne på krokodillekød her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-24
Spørgsmål fra   :  Erik Winther
Spørgsmål   :  svine eller okse sammenkokt ret med Ris
I opskriften indgår bl.a   :  svine eller okse sammenkokt ret med Ris
Bemærkninger   :  
denne hvis nok polynesisk eller inonesiske ret blev severet paa GALATHEA KROEN i kobenhavn i tresserne og var meget populart hvis i kan hjaelpe da tak for hjaelpen Erik Winther

Svar til Erik Winther   :  
Hej Erik

Jeg har ikke kunnet finde en brugbar opskrift til dig.

Beklager meget
Per




2004-02-23
Spørgsmål fra   :  Bente
Spørgsmål   :  Hedegryde ( slankemad)
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket Oksekød,gulerødder, ærter. hvidkål, pasta
Bemærkninger   :  


Svar til Bente   :  
Hej Bente

Det eneste jeg har kunnet finde omkring hedegryde er fra hjerl hedes resturant, så mit gæt er at det du søger er egnsret derfra.

Jeg har desværre ikke en opskrift jeg kan sende dig, men jeg har en masse andre opskrifter med oksfars, så måske du kan bruge en af disse i stedet.

Se okse farsopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-23
Spørgsmål fra   :  jonna spiess
Spørgsmål   :  kødpølse og kogt spegepølse
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil bare gerne have opskriften på disse to ting beregn en alm familie hilsen jonna
Bemærkninger   :  


Svar til jonna spiess   :  
Hej Jonna

Hvis det er selve opskriften på pølserne du leder efter så har jeg nogle stykker her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-23
Spørgsmål fra   :  Verner Christensen
Spørgsmål   :  sauterkraf
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål ?
Bemærkninger   :  
Tysk nationalrat.

Svar til Verner Christensen   :  
Hej Verner

Jeg har tre opskrifter med sauerkraut som jeg håber du syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-23
Spørgsmål fra   :  Laila Andersen
Spørgsmål   :  Jell-o
I opskriften indgår bl.a   :  Ingen anelse noget husblas vil jeg tro
Bemærkninger   :  
Det er sådan en geleting fra USA. Den ses bl.a i filmen Fars fede juleferie

Svar til Laila Andersen   :  
Hej Laila

Jeg kender desværre ikke noget til Jell-o så jeg kan ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2004-02-22
Spørgsmål fra   :  Karen Mathiesen
Spørgsmål   :  Æggekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Både æggekage lavet på panden og i ovnen

Svar til Karen Mathiesen   :  
Hej Karen

Jeg har her lidt forskellige opskrifter på æggekage som jeg håber du syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-22
Spørgsmål fra   :  Jesper Møller
Spørgsmål   :  hjælp til at sammensætte en middag
I opskriften indgår bl.a   :  Da jeg skal stå for maden på min brors fødselsdag har jeg brug for lidt hjælp til at sammensætte en middag. Og jeg vil høre om i kan hjælpe mig der.

Det skal være italiensk og gerne med en lille let forret, gerne lidt frisk, men helst ikke noget med fisk.

Hovedretten har jeg tænkt mig skal bestå af noget hjemmelavet pasta med noget kylling. Og måske en lille frisk salat evt. med appelsin eller lime.

Deserten skal være hjemmelavet italiensk is, også gerne med frisk frugt.

Men kan ikke rigtig finde ud af hvad forretten skal bestå af, og hvilke drikke der passer bedst til hvad. Og hvordan jeg bedst for sammensat det hele..

Er det noget i kan hjælpe med, for Så vil jeg meget gerne høre fra jer, nemlig.. På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Jesper Møller   :  
Hej Jesper

Jeg har svært ved at hjælpe med at sammensætte menuer så der kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

Det jeg håber jeg kan hjælpe med er at komme med inspiration til hvad man skal servere.

Jeg har en stribe opskrifter på italiensk mad, som jeg håber kan give dig inspiration, desværre kan jeg ikke dele dem op i retter, så det er lidt rodet hvis du søger bestemte retter, men jeg håber du kan bruge det aligevel.

Se de italienske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-19
Spørgsmål fra   :  Birgitte lund jepsen
Spørgsmål   :  Revne kartofler i ildfaste skåle
I opskriften indgår bl.a   :  revne kartofler persille smør
Bemærkninger   :  
de revne kartofler kommes i små ildfaste skåle og bages i ovnen

Svar til Birgitte lund jepsen   :  
Hej Birgitte

Jeg har ikke kunnet finde den helt rigtige opskrift til dig, men jeg ahr en opskrift her som jeg mener kommer ret tæt på, og så kan du måske forsøge dig frem med det sidste ???.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-19
Spørgsmål fra   :  Jane G.H.Kaste
Spørgsmål   :  chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  ????
Bemærkninger   :  
den chokoladekage der går under navnet: Den der du ved nok

Svar til Jane G.H.Kaste   :  
Hej Jane

Jeg har opskriften lige her, håber du syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-18
Spørgsmål fra   :  Mariane Lund
Spørgsmål   :  Caesarsalat (Ciesarsallad)
I opskriften indgår bl.a   :   Brødcroutoner,bacon ,parmesanflager sennepsdressing(?) - en fyldig salat - husker ikke alle ingredienser..
Bemærkninger   :  


Svar til Mariane Lund   :  
Hej Mariane

Man siger jo at kært barn har mange navne, og det kan man i hvert fald roligt sige om Cæsar salad, og jeg er selv meget i tvivl om hvad den heder korrekt.

Jeg har dog fundet en opskrift frem her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-16
Spørgsmål fra   :  anja
Spørgsmål   :  kaj kage
I opskriften indgår bl.a   :  marzipan hindebær creme? sukkerbrød bund
Bemærkninger   :  


Svar til anja   :  
Hej Anja

Jeg kender ikke opskriften på kajkage, og jeg har heller ikke noget godt bud på en opskrift så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-02-16
Spørgsmål fra   :  Keld Lund
Spørgsmål   :  Polynesisk and
I opskriften indgår bl.a   :  and og hvad man ellers bruger på tahiti hawai etc.
Bemærkninger   :  


Svar til Keld Lund   :  
Hej Keld

Jeg har en opskrift her som godt nok er med kylling, men det er det tætteste jeg kan komm på dit ønske, så måske du har lyst til at prøve opskriften her og så skifte kyllingen ud med and ??.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-16
Spørgsmål fra   :  Lena
Spørgsmål   :  Islagkage med flødeboller
I opskriften indgår bl.a   :  Hele små flødeboller inde i islagkagen. Nøddebund. Spiritus enten i isen eller i bunden
Bemærkninger   :  


Svar til Lena   :  
Hej Lena

Jeg har desværre ikke opskriften som du søger, men måske du kan bruge en af de andre opskrifter på islagkage som findes på kogebogen ???.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-15
Spørgsmål fra   :  Roar Hinrichsen
Spørgsmål   :  Fedtfri/fedtfattig kage
I opskriften indgår bl.a   :  hej har du ikke nogen fedtfri eller fedtfattige kageopskrifter
Bemærkninger   :  


Svar til Roar Hinrichsen   :  
Hej Roar

jeg har da lidt forskelligt fedtfattigt bagværk som jeg sender dig linket til her.

Opskrifterne på kager finder du lidt nede på listen.

Se fedtfattige opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-14
Spørgsmål fra   :  nit
Spørgsmål   :  bageværk
I opskriften indgår bl.a   :  margarine/smør/olie
Bemærkninger   :  
da der ofte bruges margarine i diverse kager, ville jeg gerne vide om det er mugligt at erstatte margarinen/smørret med olie og i så fald, hvordan forlyder måleforholdende så ?? på forhånd tak.

Svar til nit   :  
Hej Nit

Jeg kan ikke huske begrundelsen for det, men jeg har fået af vide at olien ikke kan bruges til bagning.

Med venlig hilsen
Per




2004-02-13
Spørgsmål fra   :  per mortensen
Spørgsmål   :  vietnamesisk suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til per mortensen   :  
Hej Per

Jeg har lidt forskellige opskrifter fra veitnam, og der er også et par med suppe.

Jeg kan ikke lige skille suppeopskrifterne fra de øvrige så jeg sender dig her linket til alle de vitnamesiske opskrifter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-12
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  sukker ristet franskbrødstern
I opskriften indgår bl.a   :  franskbrød sukker
Bemærkninger   :  
jeg mangler en opskrift på hvordan jeg laver sukker ristet franskbrøds tern til hyldebær suppe helst en gammel opskrift

Svar til   :  
Hej ??

Jeg har her en opskrift på hyldesuppe med brødterninger, hvor du kan se hvorledes brødterningerne tilberedes.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-12
Spørgsmål fra   :  jeanette
Spørgsmål   :  bagte katofler med fyld
I opskriften indgår bl.a   :  en eller flere opskrifter på bagte katofler med fyld.(evt.kød krydderier,grønsager?)
Bemærkninger   :  
først bager man bagekatofel i ovn også tager man indmad ud og blander katofel med kød eller krydderier eller grønsager..

Svar til jeanette   :  
Hej Jeanette

Jeg har lidt forskellige opskrifter på fyldte bagekartofler her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-12
Spørgsmål fra   :  Inger Rasmussen
Spørgsmål   :  Snacks som forret
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Min mand fylder 60 år. Vi skal på lejerskole med ca. 50 personer. Stor middag lørdag aften. Jeg kunne godt tænke mig at servere "Snacks" som forret sammen med velkomstdrinken før vi sætter os til middagsbordet. Der er pejsestue hvor vi serverer velkomstdrinken og lækre snacks som forret. Men hvad skal vi servere som "forret snacks"

Svar til Inger Rasmussen   :  
Hej Inger

Jeg synes at snacks som forret er en virkelig god ide. Gæsterne kan gå rundt og snakke med hinanden, de får bunden lagt, så man ikke drikker på tom mave. Men et par ting skal du nok tænke på.

1 Snacks kan tage en del tid at lave, og hvis de er varme snacks kan de være tidsberøvende lige når man trænger til at slappe af før gæsterne kommer.

2 De skal helst ikke være for ‘tunge’ da der skal være plads til mere dejlig mad senere.

3 De må heller ikke, synes jeg, være for ‘omfattende’ så man skal have tallerken og knive og gafler ved hånden for at spise dem.

4 Desuden ved jeg ikke hvor meget køkken adgang du har der på lejerskolen eller om du vil få maden ‘udefra’.

Vi giver dig her et par opskrifter. Medens de er ret forskellige så har de det til fælles at de er alle kolde. De kan laves mindst dagen før. Bortset fra grøntsagerne indrømmer jeg at de alle indeholder ost af een eller anden form, men det er meget brugt til snacks. Men nu kan du jo se om du har lyst at bruge noget af det vi har fundet frem til dig. Vi vil meget gerne høre hvordan festen gik og om du kunne bruge noget af det vi har foreslået.

Oliven bagt i ostedej

Agurk skiver med urte fløde ost

Pumpernikel oste trøfler

Med venlig hilsen
Randi




2004-02-12
Spørgsmål fra   :  Eva Christiansen
Spørgsmål   :  Gyso
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål, oksefars, ris, gulerødder, tomatpure
Bemærkninger   :  


Svar til Eva Christiansen   :  
Hej Eva

Min første tanke gik på at det var gyros du tænkte på, og jeg har da heller ikk kunnet finde noget om en opskrift med navnet gyso, så jeg tillader mig at sende en opskrift på gyros.

Se opskriften her

Der findes en del flere opskrifter på gyrus på kogebogen, så hvis det ikke var den helt rigtige opskrift jeg har fundet frem til dig kan du prøve at kigge på dem også.

Se gyrosopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-11
Spørgsmål fra   :  Hanne
Spørgsmål   :  asutralske mad retter
I opskriften indgår bl.a   :  alt
Bemærkninger   :  
hejsa. jeg søger efter mad opskrifter på asutralske mad retter! håber i kan hjælpe mig med at finde nogle jeg er ude efter alt bare det er noget australsk? på forhånd tak!! karmmer fra mig!!

Svar til Hanne   :  
Hej Hanne

Jeg har ikke mange australske opskrifter, men lidt har jeg da så dem sender jeg dig her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-11
Spørgsmål fra   :  Tina
Spørgsmål   :  sauce 150 personer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg skal lave sauce til ca. 150 pr. hvormegen fond skal jeg beregne og hvordan..... Vi skal have oksesteg, men sovsen skal laves i forvejen. Har købt 2l.fond hos slagteren samt et "par ben" til indkogning men hvad skal jeg ellers bruge???????????

Svar til Tina   :  
Hej Tina

Du skriver ikke hvad slags sauce du har tænkt dig at lave, og da der findes utroligt mange saucer der fint kan bruges til oksesteg.

Jeg har valgt at søge efter sauce okse, og her har du så en masse forslag på forskellige saucer nettop til oksekød så du har noget at vælge imellem.

Se opskrifterne her

Du bør beregne 1 dl. sauce pr. person.

Med venlig hilsen
Per




2004-02-10
Spørgsmål fra   :  helle
Spørgsmål   :  chokolade-chili is
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har smagt det på en indisk restaurent. Det var hjemmelavet chokoladeis, med tydelig og stærk smag af chili.

Svar til helle   :  
Hej Helle

Det er desværre ikke en opskrift jeg kender eller kan finde, så jeg bliver nødt til at skuffe dig.

Beklager meget.
Per




2004-02-10
Spørgsmål fra   :  Thorbjørn Bæk
Spørgsmål   :  Remolade
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan laver man Remolade ?
Bemærkninger   :  


Svar til Thorbjørn Bæk   :  
Hej Thorbjørn

Jeg har en opskrift på hjemmelavet remulade her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-10
Spørgsmål fra   :  Lars Larsen
Spørgsmål   :  Helstegt oksesteg steg som vildt
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. Håber I kan hjælpe mig med en opskrift, da jeg skal lave middag til 20 personer.
Bemærkninger   :  


Svar til Lars Larsen   :  
Hej Lars

Jeg har 2 opskrifter på oksesteg stegt som vildt som du kan vælge imellem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-10
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Kamut
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg soeger opskrifter med Kamut og Amaranth.
Bemærkninger   :  


Svar til Helle   :  
Hej Helle.

Vi her på Alletiders Kogebog måtte ty til Internet for at finde noget om KAMUT.

Her er en opskrift som jeg tror du kan have glæde af. Den er hurtig og den vil nok være en succes til en cocktailparty.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Randi




2004-02-09
Spørgsmål fra   :  Anita
Spørgsmål   :  lemonchicken
I opskriften indgår bl.a   :  kylling, citron, ???
Bemærkninger   :  
Det er en opskrift, jeg har set i et amerikansk madprogram en gang, og den skulle være en traditionel sydamerikansk opskrift. Kyllingen får en lækker "glasering", der muligvis er lavet af sukker/honning samt selvfølgelig masser af citron.

Svar til Anita   :  
Hej Anita

Jeg har en enkelt opskrift på citronkylling som jeg så håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-09
Spørgsmål fra   :  Bent Oluf Bille
Spørgsmål   :  Rijstafel
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en anvisniong på at frembringe indonesisk/hollandsk rijstafel - og opskrifter.
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Oluf Bille   :  
Hej Bent

Jeg har lidt forskellige opskrifter på ristaffel, blandt andet også indonesisk ristaffel, men jeg sender dig dem alle, så har du mulighed for at vælge selv.

Se ristaffelopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-09
Spørgsmål fra   :  Charlotte
Spørgsmål   :  Hej min datter skal have konfirmation
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej min datter skal have konfirmation og vi mangler en opskrift på noget spændene, men problemet er at hun er vegetar, men der må godt være kød til så de andre kan få det, men også noget så man ikke behøves at spise kød På forhånd tak

Svar til Charlotte   :  
Hej Charlotte

Jeg har samlet en del vegetariske opskrifter, og jeg håber du kan hente noget inspiration her.

Se vegetariske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-09
Spørgsmål fra   :  Tina Jensen
Spørgsmål   :  Italiensk chokolagekage (tror jeg nok).
I opskriften indgår bl.a   :  Bl.a. mørk smeltet chokolade og kakaopulver.
Bemærkninger   :  
Er ca. 3-5 cm. høj og drysset med sigtet flormelis. Spises som dessert og tit med vanille is til. Evt. anden opskrift på dessert chokoladekage, som kan serveres med vanille is kan også bruges.

Svar til Tina Jensen   :  
Hej Tina

Jeg har to forskellige opskrifter på Italiensk chokoladekage, så du kan prøve og se om det ikke skulle være en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-09
Spørgsmål fra   :  Regitze Larsen
Spørgsmål   :  Dalian kofta
I opskriften indgår bl.a   :  hakket kød, evt. ris, gul sovs, evt. lidt karry, andre krydderier
Bemærkninger   :  
Navnet er noget i retning af, hvad jeg har angivet, men helt sikkert tyrkisk, idet jeg fik det på en tyrkisk restaurant. Det er et krydret, men ej stærkt, let farsbrød, som ligger i en gul sovs. Der lå ærter og gulerødder ved. Håber du kan hjælpe! Tak!

Svar til Regitze Larsen   :  
Hej Regitze

Jeg har ikke en opskrift med det navn du nævner, men til gengæld har jeg flere opskrifter på græsk farsbrød, så måske det er en af disse du leder efter.

Se opskrifterne på græske farsbrød her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-08
Spørgsmål fra   :  Kim Krarup Andersen
Spørgsmål   :  Phad Gophrow (eller sådan noget lignende)
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød, bassilikum, ingefær
Bemærkninger   :  


Svar til Kim Krarup Andersen   :  
Hej Kim

Jeg kan desværre ikke finde opskriften til dig.

Men jeg har fundet navnet på opskriften i en rejsedagbog fra thiland så derfor mener jeg at opskriften er thailandsk.

Jeg har jo en del thailandske opskrifter, så måske hvis du kigger dem igennem du alligevel kan finde opskriften der, eller en lignende du kan gå ud fra.

Se de Thailandske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-07
Spørgsmål fra   :  Tina Poulsen
Spørgsmål   :  indbagt is
I opskriften indgår bl.a   :  lagkagebunde, marrengs is evt med frugt eller syltetøj.
Bemærkninger   :  


Svar til Tina Poulsen   :  
Hej Tina

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-07
Spørgsmål fra   :  Kübra
Spørgsmål   :  bulgur med kylling & pasta med kødsovs
I opskriften indgår bl.a   :  Det spørger jeg jer om!
Bemærkninger   :  
jeg ved det altså IKKE!

Svar til Kübra   :  
Hej Kübra

Jeg bruger selv sjældent bulgur så jeg har ikke meget erfaring med dette.
Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksagte opskrift.

Men i kogebogen er der en del forskellige retter hvor bulgur indgår, så hvis du har mod på at prøve dig lidt frem er der her en del inspiration.

Se bulguropskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-06
Spørgsmål fra   :  Lilli Pedersen
Spørgsmål   :  syltetøj lavet af mælkebøtteblomster
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på syltetøj lavet af mælkebøtteblomster.
Bemærkninger   :  
På fransk skulle det vist nok hedde Crameillotte (jeg kan ikke fransk) og smage som mælkebøttehonning. Håber at I kan hjælpe med denne usædvanlige opskrift.

Svar til Lilli Pedersen   :  
Hej Lilli.

Ja det er jo lidt af en usædvanlig opskrift men jeg tror vi kan hjælpe dig og det hedder på Fransk har jeg fået at vide (mit Franske er heller ikke for godt) Confiture Aux Fleurs De Pissenlits.

Se opskriften her

Lilli, Jeg har ikke selv prøvet opskriften, men Citronsaften skulle få substansen til at gelere men du kan jo snyde og putte gelerings middel i for at være sikker på resultatet, i hvilken tilfælde du måske kunne udelade det meste af cirtonsaften, men prøv dig frem. Vi her på Alle tiders kogebog vil gerne høre om din success med opskriften.

Med venlig hilsen
Randi




2004-02-06
Spørgsmål fra   :  Per Wiegaard
Spørgsmål   :  Kandiserede appelsinbåde
I opskriften indgår bl.a   :  Appelsinbåde u/skal og sukker, evt. mere?
Bemærkninger   :  
Skal bruges som dessert sammen med græsk yuoghurt. Har en mistanke, om at bådene skal koges og hvile/ trække i sukkerlage, men hvormeget og hvorlænge?

Svar til Per Wiegaard   :  
Hej Per

Jeg har en generel opskrift på kandisering af frugt som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-06
Spørgsmål fra   :  Hans
Spørgsmål   :  Æblekage med marengslåg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
bagt mørdej med æblemos og marengeslåg har engang set den i Familie Journalens madopskrifter. Jeg tror det var i 1988 på forhånd tak.

Svar til Hans   :  
Hej Hans

Jeg er ikke i besidelse af den nævnte opskrift, faktisk så har jeg slet ikke en opskrift på æblekage med marrengslåg.

Jeg har dog en opskrift på rabarbertærte med marengslåg som jeg vil mene du kan bruge og så skifte rabarberne ud med æbler.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-06
Spørgsmål fra   :  Katrine Weber-Hansen
Spørgsmål   :  Lagkage med jordbær
I opskriften indgår bl.a   :  Jordbær yoghurt, jordbær saft, husblas, hjerteformede lagkagebunde
Bemærkninger   :  
Det er en lagkage opskrift hvor fyldet blandes og smøres på, hvorefter den skal køle et stykke tid så det kan stivne. Selve "fyldet/smørelsen" fik samme konsistens som budding. Opskriften var på emballagen af nogle hjerteformede lagkagebunde i forbindelse med Valentins dag. Jeg har forlagt opskriften og kan ikke finde lagkagebundene. Jeg mener det var Karen Volf lagkagebunde...

Svar til Katrine Weber-Hansen   :  
Hej Katrine

Jeg har en opskrift på hjertelagkage her som muligvis er den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-05
Spørgsmål fra   :  Jannie Thomasen
Spørgsmål   :  revet kartofler i butterdej
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler revet varmet i gryde med skalotteløg dild el. purløg Lagt i butterdej lukket sammen med en gaffel i trekanter
Bemærkninger   :  


Svar til Jannie Thomasen   :  
Hej Jannie

Jeg gætter på at det du søger er en slags pirog, men jeg har desværre ikke en opskrift med lige de ingredienser du nævner, så du må lige prøve dig frem med det sidste.

Jeg har en opskrift på kartoffelpirogger her som jeg mener du kan gå ud fra.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-04
Spørgsmål fra   :  Rikke Andersen
Spørgsmål   :  chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  mangler en opskrift på enlækker chokoladekage hvor der bl.a. skal bruges appelsinjuice og natron
Bemærkninger   :  


Svar til Rikke Andersen   :  
Hej Rikke

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-04
Spørgsmål fra   :  Gitte
Spørgsmål   :  sparesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål, hakket oksekød, gulerødder, porre, timian, bolion
Bemærkninger   :  
Opskriften stammer fra Chefkokken opskrifklubben fra 1976. I ved de der små kort man kunne samle på. korte var i gruppe 18 kort 12. Mit kort er desvære gået tabt ved flytning.

Svar til Gitte   :  
Hej Gitte

Jeg er før blevet spurgt efter opskrifter fra Chefkokkens opskriftskort.

Jeg har dog ikke selv disse kort, men jeg har et par gange været så heldig at der har været en bruger der har indsendt opskriften der er blevet spurgt efter.

Men desværre ikke denne gang, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-02-04
Spørgsmål fra   :  Lis Aarlit Jensen
Spørgsmål   :  Barbequesovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det skal være varm sovs, jeg vil tro at der bla. er ketchup og chili i.

Svar til Lis Aarlit Jensen   :  
Hej Lis.

Der findes utrolig mange barbeque sauce opskrifter, især fra et land som Syd Afrika hvor jeg har boet i mange år. Dernede er det en livsstil med udendørs grill og alle opskrifter der hører til. Denne opskrift indeholder ketchup og chili. Jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Venlig hilsen Randi




2004-02-04
Spørgsmål fra   :  Niels Anker Petersen
Spørgsmål   :  Torskerogn
I opskriften indgår bl.a   :  Torskerogn
Bemærkninger   :  


Svar til Niels Anker Petersen   :  
Hej Niels Anker

Jeg har her lidt forskellige opskrifter med torskerogn, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-03
Spørgsmål fra   :  Birgit Bjeverskov Juul
Spørgsmål   :  velkomst drink Italien
I opskriften indgår bl.a   :  Martini??
Bemærkninger   :  
Hej Jeg skal holde en fest og leder efter en velkomstdrik som er typisk Italiens uden at være for svær en enkel drink nogle siger Martini nogen siger det er amerikansk håber du kan hjælpe mig. Tak Venlig hilsen Birgit B. Juul

Svar til Birgit Bjeverskov Juul   :  
Hej Birgit

Jeg sender dig to Authentiske Italienske opskrifter. Den første er meget simpel.

Se opskrift på Puccini her

Den næste indeholder ganske rigtig Martini og er nok mere en short drink men du får den alligevel.

Se opskrift på Italiensk Red Heart her

Med venlig hilsen
Randi




2004-02-03
Spørgsmål fra   :  J. Møller
Spørgsmål   :  Chilli con carne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Til ca. 70 pers. Hvor stor portion

Svar til J. Møller   :  
Hej J. Møller

Jeg har her en opskrift beregnet til 8-10 personner som jeg mener du kan bruge til at beregne ud fra.

For at strække det lidt ville jeg nu nok tilsætte lidt flere bønner ca. ½ gang mere, og servere flutes til.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-03
Spørgsmål fra   :  Erik Neergaard
Spørgsmål   :  Bageferment
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der nogen der har en opskrift på dette

Svar til Erik Neergaard   :  
Hej Erik

Jeg har en opskrift her hvor bageferment indgår, og der er også en opskrift på selve bage ferment'et.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-03
Spørgsmål fra   :  anette bruun
Spørgsmål   :  Rød mojo-sauce
I opskriften indgår bl.a   :  tomat,hvidløg, vineddike, rød peberfrugt (paprika) , salt og peber
Bemærkninger   :  
Jeg har fundet opskriften på canariske kartofler her på siden. Tak for den. Der serveres ofte en rød mojo sauce til. Den smager ikke af tomat (kun), men der er masser af hvidløg i.

Svar til anette bruun   :  
Hej Anette

Jeg har lidt forskellige udgaver af mojosauce, men der er desværre ingen af dem der er med tomater.

Men jeg håber du har mod på at prøve en af disse, og så selv tilsætte tomater til opskriften.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-02
Spørgsmål fra   :  elisabeth
Spørgsmål   :  bagt kartoffel m fyld
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til elisabeth   :  
Hej Elisabeth

Jeg har lidt forskellige opskrifter på fyldte bagekartofler som jeg håber du syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-01
Spørgsmål fra   :  jeanette reynolds
Spørgsmål   :  brocoli, krebs, tomatpure og måske creme fraiche
I opskriften indgår bl.a   :  brocoli, krebs, tomatpure og måske creme fraiche
Bemærkninger   :  


Svar til jeanette reynolds   :  
Hej Jeanette

Jeg kunne godt bruge lidt flere oplysninger omkring retten, da det er svært at udvælge en opskrift efter de få oplysninger.

Dog nævner du krebs, og da jeg ikke har så mange opskrifter med krebs så sender jeg dig opskrifterne med krebs, så kan det jo være der er en af disse du kan bruge.

Se krebseopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-01
Spørgsmål fra   :  Birgitte Nielsen
Spørgsmål   :  glutenfri flutes
I opskriften indgår bl.a   :  glutenfri mel,majsmel,
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte Nielsen   :  
Hej Birgitte

Jeg har lidt forskellige opskrifter på glutenfri brød, men desværre ingen på flutes.

Jeg håber du har lyst til at prøve nogle af de øvrige opskrifter i stedet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-01
Spørgsmål fra   :  Mette Hansen
Spørgsmål   :  Sørens gullashsuppe med oksefars
I opskriften indgår bl.a   :  oksefars, sødmælk, flåede tomater, peberfrugt
Bemærkninger   :  


Svar til Mette Hansen   :  
Hej Mette

Jeg har en opskrift her som jeg tror er den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-01
Spørgsmål fra   :  Heidi
Spørgsmål   :  majs boller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Ikke friturestegte... Det er en slags frokost boller.

Svar til Heidi   :  
Hej Heidi

jeg har en opskrift på majs boler her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-02-01
Spørgsmål fra   :  Karin Nørgård
Spørgsmål   :  thekage med svesker
I opskriften indgår bl.a   :  the sukker æg svesker
Bemærkninger   :  


Svar til Karin Nørgård   :  
Hej Karin

Jeg har en opskrift på thekage her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004