Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 4 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 1 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 2 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
600 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
    Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
  Sovs: Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7.5 dl. Kogevand
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Du tager en stor gryde og kommer ca 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket). tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.


Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.

Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargsen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.

Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.


Sovs:
Tag en ny stor gryde lad smørret smelte, kom mel i til du har en mel kugle, så kommer du lidt af kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond i lidt af gangen mens du rører. Kom så hønsekødet og aspargesne i og varm op

Tips:

Skal der være til høns i tarteletter som 2. dags ret så beregn dobbelt op på kylling og asparges.

Med fordel kan kyllingebrysterne bruges til denne ret og resten til høns i tarteletter.

Og aspargserne kan sorteres efter størrelse og koges af 2 gange, de tykkeste bruges her.

Se opskrift på Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret)



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1981 gange,
og udskrevet 73 gange.


Energi:
KJ total 13862 (3300 kcal)
KJ pr. Pers. 3465 (825 kcal)
Vægt ialt 2561 gram
Vægt pr. Pers. 640 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 541 KJ (128 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 2.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu