Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tarteletter med høns og friske hvide asparges

Tarteletter med høns og friske hvide asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Tarteletter med høns og friske hvide asparges, billede 4 Tarteletter med høns og friske hvide asparges, billede 1 Tarteletter med høns og friske hvide asparges, billede 2 Tarteletter med høns og friske hvide asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
300 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
  Sauce:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Kogevand
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
20 Tarteletter Luxus 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
   
Opskrift:
Du tager en stor gryde og kommer ca 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket).tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.


Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.

Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargsen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.

Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.

Sauce:
Smørret smeltes og melet tilsættes under omrøring. Kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond) hældes i lidt efter lidt under konstant omrøring og dernæst piskefløden. Saucen koges igennem.

Kødet og aspargesene tilsættes smages til med salt og peber.

Tarteletterne lunes og fyldet kommes i. serveres straks.



Tips:

Laver du denne opskrift som andendagsret kan du med fordel koge både kylling og asparges dagen før. Se opskrift på Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14065 gange,
og udskrevet 876 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12645 (3010 kcal)
KJ pr. Pers. 3161 (752 kcal)
Vægt ialt 2687 gram
Vægt pr. Pers. 671 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 470 KJ (112 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 15.1 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu