Du tager en stor gryde og kommer ca 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket).tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.
Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.
Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker.
Trævler aspargsen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.
Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.
Sauce:
Smørret smeltes og melet tilsættes under omrøring. Kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond) hældes i lidt efter lidt under konstant omrøring og dernæst piskefløden. Saucen koges igennem.
Kødet og aspargesene tilsættes smages til med salt og peber.
Tarteletterne lunes og fyldet kommes i. serveres straks.
Tips:Laver du denne opskrift som andendagsret kan du med fordel koge både kylling og asparges dagen før.
Se opskrift på Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler