Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Farmors frikadeller

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød

Andet blandet kødFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Niki

Indsendt :

Farmors frikadeller, billede 4 Farmors frikadeller, billede 1 Farmors frikadeller, billede 2 Farmors frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.


Opskrift:

Løget skæres i små terninger. Kød, løg, æg, rasp, og mel røres godt sammen. Smag til med salt og peber.
Panden varmes op. Farsen formes med en spiseske, til
frikadeller. Steg i lige dele rapsolie og smør.

Tips:

Til frikadeller hører kartofter, brun sovs, rødkål (asier).



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 38401 gange,
og udskrevet 670 gange.


Energi:
KJ total 5168 (1230 kcal)
KJ pr. Pers. 1292 (307 kcal)
Vægt ialt 715 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 722 KJ (172 kcal)
Protein 12.8 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 7.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Grethe  -  2013-03-11 08:46:00
Drop melet, dobbel op med rasp, og kom lidt vand i. smag den til med salt og peber, farsen smager herligt i rå tilstand

  -  2012-05-29 18:10:28
Prøvede dem....men lidt smagløse. Tror jeg går tilbage til mine gamle kendte :-)

Niko  -  2012-04-19 17:07:07
I forklaringen, står der: "Smag til med slat og peber." Tror ikke man kan smage på farsen(rå), hvordan de stegte frikadeller kommer til at smage.

Per  -  2011-08-27 17:28:30
Lidt faste/tunge i det, kunne godt bruge noget væde i farsen

Bo  -  2010-11-24 17:38:54
Den bedste frikadelleopskrift, indtil nu...