Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Danske frikadeller

Danske frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 40 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Conny

Indsendt :

Danske frikadeller, billede 4 Danske frikadeller, billede 1 Danske frikadeller, billede 2 Danske frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Bouillonterning, svin 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
4 dl. Kogevand
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Rør farsen først med salt og mel sejt. der efter1 æg, og det røres godt igennem, tilsæt de finthakkede løg og rør sej igen. tilsæt mælk, så farsen bliver formfast.

Dyp en spiskeske i vamt vand, og form frikallerne inden de kommes på panden med let brunet smør. steges ca. 4 min. på hver side, så de har fået en sprød skorpe.

Drys mel på panden i det resterende smør, eller giv panden en klat smør hvis der ikke er fedtstof tilbage. Kog panden af med kartoffelvand fra de kogte kartofler (pas på med salt i sovsen hvis kartoffelvandet er meget salt), og kom lidt piskefløde i, giv kulør og smag til med salt og peber.

Tips:

Hvis man er 2 pers. så frys bagefter halvdelen til en anden næste gang, og nem at gøre sprøde igen (efter optøning)




Beskrivelse:
Frikadeller er en vaskeægte dansk klassiker. Retten har været en favorit i årtier og bliver stadig flittigt lavet i de danske hjem. Der findes mange forskellige variationer af frikadeller; både i måden de laves på, og hvad der serveres til. Den ovenstående opskrift er den helt klassiske opskrift, der giver smagfulde og lækre frikadeller.

Frikadeller med et personligt præg Den klassiske opskrift er en sikker vinder, men hvis man ønsker at lave forskellige variationer, findes der en lang række muligheder. Der kan blandt andet tilføjes ingredienser som spinat, havregryn og spidskål for at lave en sundere udgave af de klassiske frikadeller. Derudover kan der tilføjes blandt andet bacon, hvidløg og fetaost for at give en dine frikadeller en ny og anderledes smag. Retten er perfekt egnet til at eksperimentere med, både i forhold til smagsnuancerne i dine frikadeller og tilbehøret der serveres til.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (545 stemmer)

Opskriften er vist 1113252 gange,
og udskrevet 10144 gange.


Energi:
KJ total 6621 (1576 kcal)
KJ pr. Pers. 1655 (394 kcal)
Vægt ialt 990 gram
Vægt pr. Pers. 247 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 668 KJ (159 kcal)
Protein 12.0 gram
Fedt 10.2 gram
Kulhydrat 5.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bjarke  -  2019-08-22 10:04:19
Jeg laver tit buffet til større arrangementer og events og vender altid tilbage til denne opskrift. Der er aldrig en delle tilbage når gæsterne er gået :-)


trold  -  2019-06-27 14:10:04
jeg putter bacon i mine deller. gir et super godt pif ;) ( strimle bacon jeg skære ud )


Peter   -  2018-07-29 19:01:35
Fantastisk!


Torben  -  2017-10-15 04:49:37
Bor I Canada og tænkte på frikadeller. Jeg fulgte din opskrift til punkt og prikke og de blev bare så gode :) Mange tak for hjælpen :)


Henrik  -  2017-09-08 22:34:44
Man laver IKKE frikadeller af hakket Svinekød - man bruge Kalv og Flæsk -punktum. Opskriften er eller nogenlund, dog skal der min bruges 2 æg til 500 gram kød, og sørg for kun at ælte farsen let så den bliver "lind" da det ellers giver nogle seje frikadeller hvis farsen æltes for længe.


Kiter  -  2017-05-13 00:34:02
Til folk der spurgte om mælk. Typisk bruges et sted mellem 0,5 og 1,5 dl, men her er den præcise mængden ikke så vigtigt. Det handler mere om at opnå den rette konsistens på farsen, så frikadellerne kan formes. Kommer man til at putte lidt for meget mælk i kan man tilsætte lidt mere mel. Det trick virker dog kun op til et vist punkt. Overdriver man vil man kunne fornemme det på de færdige frikadeller.


Anna  -  2017-05-07 15:17:46
Prøv at servere dem med stuvet spidskål, det smager supergodt.


Johannes  -  2016-10-12 15:42:16
gode og kan laves af en 12 årig. Så bliver det ikke bedre. ;-)


Sara  -  2016-09-09 16:46:36
Sovsen blev sku ikk til nogen sovs men bare noget tyndt fløde??? :s


Hans  -  2016-08-14 13:20:02
Fine med endnu mere magert kød - 4-7 % som fås i Coop. Og dertil sundere! Men det hjælper med hvidløg og revet muskatnød. Enig i at løgene skal være lidt grovhakkede. Men ikke for store, så de stikker ud og brænder på.


Louise  -  2016-04-29 11:25:48
Brugte kød med 20% fedt, da jeg ellers syntes de kan blive lidt tørre. Ellers super god opskrift.


Lennart  -  2016-03-06 15:37:45
Løg skal være grovhakkede. Og ikke under 2. Lidt ingefær og chili gør ingen skade. Mindst dobbelt op på æg


patrick  -  2013-11-21 16:22:27
Undre mig at der er anvendt oksekød på billederne


  -  2013-01-23 19:33:48
Hvor meget mælk skal der i? :)


Line  -  2013-01-18 00:38:54
Hvor meget mælk skal der i? - skal lave en dansk middag til min mexicanske værtsfamilie, så jeg må ikke gøre noget forkert! De skal have den bedste oplevelse :)


Frokke  -  2012-08-26 19:41:40
De smager Mega godt og er nemme at lave for en 12årig ;)


Sandra  -  2012-06-10 18:30:56
Det er jo ligesom 'mors frikadeller'.. Hvor er det skønt, når tingene er så simple at lave, og smager så godt!


Teresa  -  2012-05-16 17:07:01
De er meget gode og de smager godt


  -  2012-04-20 21:32:08
Til Linda. Når salt og peber er kommet i, tilføjes mel, derfter lidt mællk, så den forbliver fast og steges på panden. Vi skal have dem i morgen, men er kun to personer, så et halvt kilo hakket svinekød, kan deles i to, så den anden halvdel kan koges til boller, men tilføjes godt med karry, gem det i køleskab, og det er klar til sovs og riskogte, med lidt rosiner, og evt. lidt koget grøn peberi risene, ca 13 minutter. - super og ingen spild af mad. 6 frikadeller og 6 carryboller til boller i karry. Conny


Linda i Canada  -  2012-03-11 21:49:57
Hvornår kommer man melen i?


sten   -  2011-11-12 15:56:47
meget nemt


Frogqueen  -  2011-08-24 19:31:52
Fantastiske dunser =) det var min første gang jeg lavede frikadeller og det lykkedes uden problemer.. tak for opskriften!


  -  2011-07-15 18:37:35
dem skal jeg helt klart lave igen :)


Thomas  -  2011-05-02 06:20:48
Med 2 æg, lidt paprika, rødløg, skalotteløg, sennep og lidt hvidløg. Så har du en sand vinder..


harly  -  2011-04-12 14:01:42
en udmærket grundopskrift. Kan med fordel peppes op med div. krydderier eller revne grøntsager.


Rikke  -  2011-03-22 18:43:29
Hvor meget mælk skal der i?


Eline  -  2011-03-19 18:07:37
Mmm.. De ser gode ud, dem laver jeg i morgen ;)


Alex  -  2011-02-28 16:46:29
Brug evt. 2 æg så er de bare super


Kim der prøver ;)  -  2010-11-17 17:37:09
Mums de er gode :)