Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Stuvet ærter og gulerødder med frikadeller

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Flæskefars - Hakket svinekød - SvinefarsIndsendt :

Stuvet ærter og gulerødder med frikadeller, billede 4 Stuvet ærter og gulerødder med frikadeller, billede 1 Stuvet ærter og gulerødder med frikadeller, billede 2 Stuvet ærter og gulerødder med frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Friskbælgede ærter
350 gram Gulerødder nye med top
6 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
  Frikadeller: Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
600 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Kartofler nye
   


Opskrift:

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Kog grønsagerne i velsaltet vand, ca 10 minutter.

Rør fedtstof og mel sammen. Rør smørbolle i grønsagerne og rør til den er opløst.

Tilsæt hakket persille, gem lidt til pynt. Kog stuvningen 5 minutter. Smag til med salt. Drys persille over.

Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med fintrevet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time.

Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.

Server stuvningen med nye kartofler og frikadeller.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 37983 gange,
og udskrevet 757 gange.


Energi:
KJ total 12244 (2915 kcal)
KJ pr. Pers. 3061 (728 kcal)
Vægt ialt 3483 gram
Vægt pr. Pers. 870 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 351 KJ (83 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu