Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skipperlapskovs

Skipperlapskovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Skipperlapskovs, billede 4 Skipperlapskovs, billede 1 Skipperlapskovs, billede 2 Skipperlapskovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 laurbærblade
5 Peberkorn, sorte
   
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
Rugbrød. lyst 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
Rødbeder, syltede
   


Opskrift:

Kødet skæres i meget små terninger. Løgene hakkes groft.

Kødet lægges i en ggryde og dækkes med vand og bringes i kog. Vandet hældes fra og kødes skylles grundigt under rindende vand.

Kød, løg og vand kommes i en gryde, som bringes i kog. Salt laurbærblade og peberkorn tilsættes. Småkoger ca. 45 minutter.

Kartoflerne skrælles og skæres i terninger. Kartoflerne kommes i gryden og retten koger yderligere ca. 1 time til kartoflerne begynder at koge ud og har jævnet labskovsen. Hakket purløg drysses over, og en smørklat kommes i midten

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (34 stemmer)

Opskriften er vist 71474 gange,
og udskrevet 2302 gange.


Energi:
KJ total 13608 (3240 kcal)
KJ pr. Pers. 2268 (540 kcal)
Vægt ialt 3487 gram
Vægt pr. Pers. 581 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 390 KJ (92 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-09-19 16:21:23
Ja super nem og god basis opskrift 5 peperkork og 2 lauerbærblade (bay leafe)s er for lidt Prøv en saltet fond eller bouillon til erstatning for salt Eksperimenter med persillerod, knoldselleri og andre rodfrugter


Torben  -  2016-08-08 11:34:04
kanonopskrift men jeg putter først salt i til sidst så kartoflerne bedre kan koge ud (putter jo heller ikke salt i kartoflerne til mos) men fantastisk smag


Christina  -  2012-02-05 18:48:14
Jeg bruger altid kalvekød, det er super godt :-)


omme  -  2011-04-05 18:03:12
Hele molivitten kommes i en trygkoger og ca. 40 min har du den dejligste skipperlapskovs ! det bliver ikke nemmere eller bedre.


vips  -  2010-03-09 18:02:28
Jeg laver skipperlapskovs med både oksekød og lammekød i små terninger. Tilsetter også gulerødder og litt selleri i små terninger samt purre i tynde ringe. Dette giver en utrolig god smag.


fjotte  -  2009-09-29 14:34:03
jeg er vokset op med skinketern i. det smager mums


Kjeld Hyldeqvist  -  2008-11-29 13:03:54
Vi bruger også en smule(1kg.)til at blande i retten. Det giver en endnu bedre smag. Desuden bruger vi også et½ kg mere oksekød.


Ebbe  -  2007-12-03 10:30:34
Kog kødet hurtigt op slå vandet fra skyll kødet i koldt vand og sæt det ovet at koge igen med løg og krydderrierne


Lone  -  0000-00-00 00:00:00
1 KG oksebov er for lidt 1½ kg er passende


claus  -  0000-00-00 00:00:00
det er en fordel at vente med saltet tilsidst.kartoflerne koger bedre ud uden salt


claus  -  0000-00-00 00:00:00
vent med løgene til du har skummet