Skipperlabskovs

Skipperlabskovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : farmand-jr

Indsendt :      Red:

Skipperlabskovs, billede 4 Skipperlabskovs, billede 1 Skipperlabskovs, billede 2 Skipperlabskovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Skipperlabskovs:
750 gram Oksetykkam uden ben
4 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 Laurbærblade
1 tsk. Peberkorn, sorte
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skipperlabskovs:
Skær oksekødet (oksetykkam, bov el.lign.) i tern på ca. 1 ½ cm. Kom kødet i en gryde med rigeligt kogende vand i ca. 2 min. eller indtil vandet koger igen. Tag kødet op og skyl det - dette er for at fjerne urenheder.
Læg kødet i en gryde med løg i grove tern, laurbærblade og sort peber i tepose. Hæld vand på, så det lige dækker.
Kog kødet under låg, til det er næsten mørt, og læg så terninger af kartofler oven på. Læg låg på gryden igen og kog videre, til alt er mørt.

Fjern teposen og hæld en smule af væsken fra og gem den.
Bland det hele sammen med en ske eller piskeris, så kartoflerne moser lidt. Vend koldt smør i og smag til med salt.
Hvis retten er for tør, hælder du lidt af væden i igen.
Serveres med koldt smør, purløg og syltede rødbeder.

Koldt smør i tern og purløg.

Tips:

Kast dig bare ud i det. Skipperlabskovs er en næringsrig, fedtfattig, mættende ret, der fortjener en renæssance. 4 personer. Arbejdstid: 30 minutter + 1-1½ times kogetid.


Beskrivelse:
Skipperlabskovs eller hvis labskovs er den klassiske udgave.

Faktisk er skipperlabskovs lavet på saltet kød, men tiden har udvisket denne forskel noget og i dag bruges det salte kød ikke så tit.

karakterer:
Opskriften er vist 351992 gange,
og udskrevet 6298 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (125 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13765 (3277 kcal)
KJ pr. Pers. 3441 (819 kcal)
Vægt ialt 2450 gram
Vægt pr. Pers. 612 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 561 KJ (133 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Marian   -  2021-01-28 16:27:59
Skøn og børnevenlig ret, vi har ofte lavet den med hakket oksekød, det skal ikke koge så længe. Lidt bacon runder smagen af og der spises MANGE rødbeder til 😊. Finthakket porrer kan erstatte purløg.

allan  -  2020-12-06 16:55:40
det er en super fantastik ret. ga den også en boullion terning. smed dog køk og løg i gryden og brunede det af. tilsat vand og koger det. mens det bliver skummet af lidt efter lidt. mindre opvask. men mere arbejde. fantastiske spise. go jul

Birgit Joan Jensen  -  2019-10-17 14:40:35
Der skal selvfølgelig salt i , men jeg kommer det først i når det altsammen er mørt, ellers koger kartoflerne ikke så nem ud.

Kokken  -  2019-09-27 10:41:45
Skipper labskovs laves med sprængt kød, ellers hedder det labskovs....bare en lille vigtig detalje ;-)

Susanne Dahl Lassen   -  2017-11-22 16:33:56
Ja det ser rigtig lækkert ud. Så tak for opskriften.

Bryggeren  -  2017-05-10 15:24:27
Super lækker Mad som er ved at gå i glemmebogen , Desværre .. Jeg har lige lavet en stor Potion ,, får Gæster i Morgen og deres ønske var Skipperlabskovs på den gamle måde Mormor mad .. Smiler . Hilsen Bryggeren på Møn .

jette  -  2016-11-28 15:08:10
det er den nemmes ret at lave så mine nabor har indvertert sig selv til denne ret

Annu  -  2016-03-25 22:01:51
Salt og oksebouillon gør retten fantastisk 👍🏿

Annegrete Krings  -  2016-02-27 17:06:18
Klassisk ret som vist ikke kan blive bedre end denne. Skylder dog lige at sige at jeg tilsatte ogsaa salt og en enkelt okse-boullion terning af bedste kvaliet.

  -  2016-01-17 15:29:23
Yndlingsret. Jeg skærer ternene i ca. 2x2 cm. I alt giver det ca. En kogetid på 2 timer, men så er det også mørt så det smelter på tungen. Tilsætter salt i kogevandet samt en lille gulerod og en spids af bladselleri (tages op et 30 min.)