Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Filet mignon

Filet mignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Filet mignon, billede 4 Filet mignon, billede 1 Filet mignon, billede 2 Filet mignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.filet mignon af oksetyksteg
½ spsk.olie
2 spsk.hvidvinseddike
1 dl.rød portvin
¼ l.friskpresset appelsinsaft
½ skrællet æble i meget små tern
1 dl.kraftig kalvefond
 salt
 peber
 
 Saute:
 spsk.olie
4 rødløg i både
2 røde finthakkede chili uden kerner
2 stilkefinthakket citrongræs
6 gulerødder i skrå skiver
2 appelsiner skåret i fileter
 salt
 


Tilbehør:
risnudler kogt i bouillon tilsat gurkemeje
Opskrift:

Kom kødet i en stor gryde med kogende vand og lad det koge 18-20 min. Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det ca. 5 min. på en pande. Krydr med salt og peber og lad kødet hvile tildækket i 20 min.

Kom eddike og portvin på panden og lad det koge ind til det halve. Tilsæt appelsinsaft, æble og fond, og lad det koge i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

Sauter rødløg, chili, citrongræs og gulerødder i olie i ca. 8 min. ved jævn varme. Kom appelsinfileterne ved, varm igennem og smag til med salt.

Skær kødet i skiver: Kig på fileten og skær kødet i tynde skiver ved at skære på skrå på tværs af muskeltrådene. Anret kødet sammen med grønsagssaute, friskkogte risnudler og portvinssauce.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 69892 gange,
og udskrevet 961 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-08-12 20:43:11
Det er nemlig rigtigt! Det er bedst at koge den...ligesom med roastbeef. den bliver meget mere saftig på den måde :-)


Per  -  2010-03-13 23:02:47
Ved ikke hvad det vanvittige er, det er ca. samme måde som slagteren tilbereder roastbeef, blot i omvent rækkefølge. Jeg vil tro at du har læst det som om at kødet skal koges mørt.


  -  2009-11-16 19:56:02
Det er fuldstændig vanvittigt at koge kødet.Det er fint kød,og kan næsten spises råt,og behøver meget kort stegning. Dårlig opskrift.Tris at I har sensor på.