Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalkunschnitzel med avocado

Kalkunschnitzel med avocado, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunschnitzel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalkunschnitzel med avocado, billede 4 Kalkunschnitzel med avocado, billede 1 Kalkunschnitzel med avocado, billede 2 Kalkunschnitzel med avocado, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sauce:
2 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Timian, tørret
1 spsk. Oregano, tørret
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Kalkunschnitzel
1 spsk. Rapsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
300 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
  Pynt:
evt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   


Opskrift:

Sauce provencale lavet med blender:
flåede tomater hældes i kanden, skrællet gulerod skæres i mindre stykker, løget pilles og skæres i mindre stykker. Peberfrugten befries for kerner og skæres i mindre stykker. Det hele kommes i kanden til de flåede tomater, hvorefter det blendes til blandingen er fint hakket.

En passende gryde med bunden dækket af rapsolie, varmes op til stegetemperatur. Heri tilsættes knuste hvidløg, der varmes uden at tage farve. Herpå hældes den blendede tomatsauce i gryden.

Blandingen koges i ca. 10 - 15 minutter og smages til med timian, oregano, sukker, havsalt og friskkværnet peber. Saucen kan evt. tilsættes et fed knust hvidløg lige inden servering, hvis der ønskes en mere markant hvidløgssmag.

Kalkunschnitzel :
Schnitzlerne bankes om nødvendigt let med en kødhammer. Læg gerne en plastik pose over schnitzlerne, når de bankes med kødhammeren. Derved undgås , at kødet "går i stykker" under bankningen. Hvis de allerede er banket flade, når du køber dem, er det ikke nødvendigt at gøre det igen.

Sæt en pande på komfuret tilsat rapsolie. Når den er stegeklar brunes schnitzlerne, på begge sider, i ca. 1 minut på hver side. Stegetiden afhænger af tykkelsen og det er vigtigt, at de kun lige præcis er gennemstegte – ellers bliver de tørre. Schnitzlerne er gennemstegte, når de føles faste og spændstige, når der trykkes let på dem med en finger. Husk at krydre med havsalt og friskkværnet peber.

Schnitzlerne anbringes på en bradepande, belagt med bagepapir eller direkte i et ovnfast serveringsfad. Schnitzlerne overhældes med lidt tomatsaucen – kun lige så overfladen er dækket. Avocadoerne skrælles, deles midt over og stenen fjernes. Avocadoerne skæres i skiver og lægges taglagt ovenpå schnitzlen. Herpå drysses reven ost, efter smag og behag, dog gerne så schnitzlen er dækket. Bradepanden/ fadet med schnitzlerne sættes i alm. ovn ved 250 grader C i ca. 5 minutter til osten er smeltet.

Pasta :
Pastaen koges efter pakkens anvisninger.

Anretning :
Pastaen anrettes i en passende skål og røres med en lille smule olie eller smør, så du undgår, at den klasker sammen til en stor klump. Schnitzlerne pyntes evt. med en kvist frisk basilikum og saucen serveres i en sovsekande ved siden af.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 26402 gange,
og udskrevet 708 gange.


Energi:
KJ total 11434 (2722 kcal)
KJ pr. Pers. 2858 (680 kcal)
Vægt ialt 2269 gram
Vægt pr. Pers. 567 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 503 KJ (119 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 14.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kit  -  2013-06-05 08:47:51
Det lyder lækkert. Det skal prøves.


Hanne  -  2013-01-27 12:47:08
Det ser lækkert ud, det må prøves, kommer med tilbagemelding.


korsholm107  -  0000-00-00 00:00:00
super lækkert prøv også med kyllingfilet