|
|
|
Sauce:
|
2 |
ds. |
Flåede tomater, konserves2 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
|
1 |
|
Gulerødder1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
1 |
|
Løg1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
1 |
|
Grøn peberfrugt1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
4 |
fed |
Hvidløg4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
1 |
spsk. |
Timian, tørret1 spsk. Timian, tørret
|
1 |
spsk. |
Oregano, tørret1 spsk. Oregano, tørret
|
1 |
spsk. |
Sukker1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Havsalt Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
500 |
gram |
Kalkunschnitzel500 gram Kalkunschnitzel
|
1 |
spsk. |
Rapsolie1 spsk. Rapsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Havsalt Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
2 |
|
Avocado2 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel.
Uden skal og sten ca. 100 gram.
|
50 |
gram |
Parmesanost. revet50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
|
|
|
|
300 |
gram |
Spaghetti, tørret300 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
evt. |
Basilikum, frisk evt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
|
|
|
|
| |
Sauce provencale lavet med blender:
flåede tomater hældes i kanden, skrællet gulerod skæres i mindre stykker, løget pilles og skæres i mindre stykker. Peberfrugten befries for kerner og skæres i mindre stykker. Det hele kommes i kanden til de flåede tomater, hvorefter det blendes til blandingen er fint hakket.
En passende gryde med bunden dækket af rapsolie, varmes op til stegetemperatur. Heri tilsættes knuste hvidløg, der varmes uden at tage farve. Herpå hældes den blendede tomatsauce i gryden.
Blandingen koges i ca. 10 - 15 minutter og smages til med timian, oregano, sukker, havsalt og friskkværnet peber. Saucen kan evt. tilsættes et fed knust hvidløg lige inden servering, hvis der ønskes en mere markant hvidløgssmag.
Kalkunschnitzel :
Schnitzlerne bankes om nødvendigt let med en kødhammer. Læg gerne en plastik pose over schnitzlerne, når de bankes med kødhammeren. Derved undgås , at kødet "går i stykker" under bankningen. Hvis de allerede er banket flade, når du køber dem, er det ikke nødvendigt at gøre det igen.
Sæt en pande på komfuret tilsat rapsolie. Når den er stegeklar brunes schnitzlerne, på begge sider, i ca. 1 minut på hver side. Stegetiden afhænger af tykkelsen og det er vigtigt, at de kun lige præcis er gennemstegte – ellers bliver de tørre. Schnitzlerne er gennemstegte, når de føles faste og spændstige, når der trykkes let på dem med en finger. Husk at krydre med havsalt og friskkværnet peber.
Schnitzlerne anbringes på en bradepande, belagt med bagepapir eller direkte i et ovnfast serveringsfad. Schnitzlerne overhældes med lidt tomatsaucen – kun lige så overfladen er dækket. Avocadoerne skrælles, deles midt over og stenen fjernes. Avocadoerne skæres i skiver og lægges taglagt ovenpå schnitzlen. Herpå drysses reven ost, efter smag og behag, dog gerne så schnitzlen er dækket. Bradepanden/ fadet med schnitzlerne sættes i alm. ovn ved 250 grader C i ca. 5 minutter til osten er smeltet.
Pasta :
Pastaen koges efter pakkens anvisninger.
Anretning :
Pastaen anrettes i en passende skål og røres med en lille smule olie eller smør, så du undgår, at den klasker sammen til en stor klump. Schnitzlerne pyntes evt. med en kvist frisk basilikum og saucen serveres i en sovsekande ved siden af.
|