spaghetti carbonara uden fløde

spaghetti carbonara uden fløde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
spaghetti carbonara uden fløde, billede 4 spaghetti carbonara uden fløde, billede 1 spaghetti carbonara uden fløde, billede 2 spaghetti carbonara uden fløde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
30 gram Percorino
30 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Olivenolien hældes på panden, og baconet skæres ud i fine små terninger og brunes gyldne i olivenolien, og imens bringes vandet til spaghettien i kog. Æggene piskes let sammen i en skål.

Når spaghettien er kogt al dente, og vandet er hældt fra, hældes den på panden i den hede olie og baconet, og man rører rundt, så æggene lige akkurat stivner ved berøringen med det varme.

Peber og den revne ost drysses over, man kan godt nøjes med parmesan, men hvis man blander med den stærkere pecorino (stærk, hård fåreost), bliver resultatet endnu bedre.

Tips:

Pecorino er en hård italiensk ost fremstillet af fåremælk, af en særlig fårerace.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Spaghetti Carbonara

karakterer:
Opskriften er vist 233595 gange,
og udskrevet 3714 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10680 (2543 kcal)
KJ pr. Pers. 2670 (635 kcal)
Vægt ialt 815 gram
Vægt pr. Pers. 203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1310 KJ (312 kcal)
Protein 12.7 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 37.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-11 18:04:26
Smager godt. Måske lidt mere bacon

  -   2013-11-14 21:18:07
Der er ikke fløde i traditionel, italiensk carbonara. Det er noget vi selv har opfundet.

  -   2012-01-26 17:34:43
min livret:) INGEN SKAL KRITISERE DEN!!! forstået????

  -   2010-09-20 17:13:08
i love it den er så god intet skal laves om ved den

  -   2010-05-11 15:27:14
FANTASTISK præcis som den er!! Simpelthen himmelsk!

  -   2010-05-10 21:13:28
den mangler stadig lidt fløde men den er stdig god

  -   2010-05-03 15:10:37
Serfølig er det en ægte italiensk opskrift! >:| Det er bare jer der er noget galt med!

  -   2009-08-12 18:47:43
Fløden mangler - og så må ægget lige netop ikke stivne - det er det som er hele tricket. Så rigtig dårlig opskrift , vel nok mere forkert egentlig. Så mit råd er at finde en anden opskrift.

  -   2009-04-28 10:05:09
Denne opskrift er ikke god, og ser også helt forkert ud på billedet. Æggene skal piskes sammen med fløde og ost, og røres i på een gang. Det bliver ægte carbonara.

  -   2009-02-15 16:24:37
Mangler fløde!... Og mere bacon!

  -   2008-05-14 18:48:22
hvis man drikker nok bajere så smager det ok. prøv at lav den uden spaghetti, men servér den istedet på brød. så er den lækker!

  -   2008-04-16 02:12:50
Smager sgu mystisk... ikke engang så godt som de der færdig retter man kan få....!! Mon nogen har en ægte italiensk opksrift?!

  -   2007-02-19 14:26:37
Prøv at tilsætte lidt skinketærn el. lign. Men klart også mere bacon!

  -   2007-02-17 16:02:34
Hæng jer ikke for meget i gram og stk

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker. Kunne dog godt bruges mere bacon

  -   2005-01-01 01:01:01
hvad med fløde???

  -   2005-01-01 01:01:01
smager vammelt

  -   2005-01-01 01:01:01
En himmerris mundfuld Skøn ret