Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti

Oprindelsesland : Italien

ItalienTilberedningstid : 15 minutter

Indsendt :


Spaghetti Carbonara, billede 4 Spaghetti Carbonara, billede 1 Spaghetti Carbonara, billede 2 Spaghetti Carbonara, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
500 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  friske krydderurter
   
Opskrift:
Bacon skæres i tynde strimler og svitses sprøde for jævn varme. De tages op og afdryppes på køkkenrulle.

Kom pasta i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm.

Pisk æg, ost og fløde sammen i en skål; tilsæt bacon. Hældes over den varme pasta i gryden og blandes godt.

Sæt gryden over for svag varme i ½-1 min eller til saucen begynder at jævne. Krydres med peber og garneres med krydderurter.

Tips:

Friske krydderurter kunne være Merian, salvie eller basilikum, men mest almindeligt er basilikum.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (80474 stemmer)

Opskriften er vist 3891486 gange,
og udskrevet 50574 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16978 (4042 kcal)
KJ pr. Pers. 4244 (1010 kcal)
Vægt ialt 1305 gram
Vægt pr. Pers. 326 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1300 KJ (309 kcal)
Protein 12.4 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 30.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Cecilia  -  2020-10-14 11:34:02
Mega god opskrift den virker super godt!👍

Patrick  -  2020-05-03 18:09:36
2 til 3 æg og maaaax 1 dl fløde.

kenn  -  2020-04-09 19:28:53
der er ikke fløde i den oprindelige italienske opskrift. Italienere ville aldrig bruge piskefløde i denne ret. Bedste hilsner Kenn

matilde  -  2020-04-02 19:21:35
den var alt for klistret

Oskar   -  2020-02-27 16:46:06
Vi vil prøve den nu om den er god. Vi vil give en tilbage melding senere. Vi har nemlig familien på besøg og derfor må vi lave ekstra. Har andre prøvet og lave dobbelt portion? Og smagte det godt? Hvor mange æg skal vi så købe? Kram Oskar 👍🏼

Laura  -  2020-02-09 08:34:01
det smager rigtig rigtig godt og man kan lave det lige når man har lyst til det

  -  2019-10-30 18:23:14
To æg er rigeligt

Karl  -  2019-07-03 18:15:15
125 g bacon er meget lidt. Retten bliver meget bedre, når der anvendes 400-500 g bacon. :-)

  -  2019-05-23 18:24:07
Det smager rigtigt godt!

Per  -  2019-04-25 23:28:05
spaghetti carbonára er en af mine livretter :)

Finn  -  2019-04-11 17:38:15
Dejlig velsmagende og let lavet ret (også med fløde :-)

Vibeke  -  2019-03-27 18:50:50
Der skal bruges peccorino ikke parmesan, det giver bedre snag Og guanciale ikke bacon, bacon er røget og giver forkert smag Og kun æggeblommer fra fine æg med gule blommer Og absolut ingen fløde Masser af peber Intet andet Ingen tomater

Marco Torma  -  2019-02-21 12:28:08
Man bruger ikke piskefløde i en carbonara, det er ost, æg og lidt af kogevandet fra pastaen der giver den cremede konsistens

Christian  -  2018-12-04 17:01:05
En fantastisk opskrift😋!!! Til jer som brokker jer over der ikke skal fløde i, for lidt bacon og for meget salt o.s.v. , hvorfor laver i ikke bare jeres som i ønsker det! Kokken gør det ikke for at være tarvelig, men med et ønske om det måske er noget for jer. Det smagte ok 1ste gang, men efter det, har det været fantastisk HVER gang, da jeg ændrede den lidt😃!!! 7-8 gange er den lavet. Fantastisk og børnene elsker den❤️

Hrs  -  2018-11-29 22:23:41
Der skal ikke bruges hele æg, men kun æggeblomme, fr de 4 æg..

  -  2018-10-16 17:24:00
Nu er det føste gang jeg skulle lave det og det blev meget godt. Selvom jeg er 15år

  -  2018-09-10 10:52:12
Det smager godt

Valdemar Rasmussen  -  2018-08-17 17:15:49
Bruger aldrig fløde i denne ret og såå lige lidt ekstra Bacon. Mmmm Nam-Nam

Andreas  -  2018-06-24 14:07:52
Hej. Super lækker ret, tak for hjælpen. Mvh. Andreas Lidt om mig

Lars  -  2018-04-24 13:35:40
Jeg kan se mange brokker sig over fløden, til jer der gerne vil have et lettere alternativ. tag og brug vandet fra spaghettien og kom op sammen med æggeblommer og parmesan (eller pecorino) hvis i laver den traditionelle. pasta vandet tykner af stivelsen i pastaen bliver stadig lækker og cremet :) bare en lille indskyldelse hvis nogen ville prøve :)

Michael  -  2018-01-02 11:19:18
Hvad er friske kryder urterö

Mona  -  2017-11-30 20:39:55
Meget tydelig smag af ost og fløde, selvom der er kommet ekstra bacon i og masse af salt og peber. Derfor kun 2 stjerner herfra

Tobias  -  2017-09-07 16:37:57
Det smager godt😁

jens  -  2017-08-28 10:15:19
den smager super godt

Henrik  -  2017-07-17 17:49:29
Der skal slet ikke fløde i cabonara, det er kun æg og pecorino ost :-) og så helst pancetta

Birgitte  -  2017-05-25 20:19:39
Super opskrift. Har nu brugt den 2 gange(dog fordoblet mængden af bacon) og begge gange en success her i huset, tror dog jeg skal prøve med en større gryde næste gang, da jeg ikke synes det ville jævne nok.

  -  2017-05-12 18:14:44
Denne ret smager sikkert godt men det er ikke i nærheden af at være spaghetti carbonara Feelsbadman og ja jeg er et barn

Lisbeth  -  2017-05-12 15:35:57
Super lækker ret. God smag og konsistens

  -  2017-04-03 13:57:08
hvor står der noget om parmesanost i opskriften?

Martin  -  2017-04-02 20:06:51
Stegte ikke bacon, vendte pasta og bacon i 2 bakker rejeost og kaldte den rejonara Svigermor var helt vild Tak for hjælpen

Mathilde  -  2017-03-31 19:19:44
Super lækker ret! I stedet for bacon bruge jeg purløg og laks. Så smager det bare kanongodt! :)

Mikkel Falster  -  2017-03-15 17:53:37
Mit blev også totalt grynet. Ligesom røræg. Det var sku ikke godt.

Christina  -  2017-03-14 18:42:34
hurtigt at lave og smager super godt og man kan findt spise det uge efter uge

  -  2017-03-03 13:18:16
den har alt for lidt bacon, har brug for 500 gram bacon,4 dl. fløde, og 600 gram spaghetti

Jason   -  2017-03-01 18:23:39
Det er ik det bedste jeg har fået totalt grynet føj 😳😳☹️

Oliver   -  2017-01-12 19:50:20
Kan kun anbefales - Smager herligt

jens  -  2016-11-08 09:48:31
I skulle prøve at tilsætte pikant smørreost, prikken over I

John  -  2016-11-03 19:20:31
500 g tør spagetti til 125 g baconskiver er som a lede efter vand i en ørken. Retten er et orgie i kulhydrater og tomme kalorier.

Ida  -  2016-10-10 16:56:02
hvor lang tid tager den ca. at lave?

allan  -  2016-07-17 20:07:29
eh der er IKKE piskefløde i carbonara .... det er en dødssynd mod dette smukke originale italienske produkt. Danskere er altså forfærdelige til at lave udenlandsk mad

Kokken  -  2016-07-03 12:11:15
Til folk der siger den bliver som en æggekage: I koger simpelthen den for længe med æggene i. Den skal nærmest bare lige vendes (SVAG varme), så det IKKE kan nå at stivne. Så fungerer den skam fint med hele æg i

Mille  -  2016-06-30 18:25:22
Lidt revet cheddar så bliver det hele meget bedre :-)

Densultne  -  2016-06-12 18:04:46
:-) Fin opskrift. Skal lige siges at jeg personligt spiser ca. 250g spaghitti alene, så hvis man har teenager drenge skal man nok regne med det dobbelte. Til dem der spiller kloge på retten så blev den faktisk ikke lavet med bacon eller parmesan ost, men med bugflæsk og fåreost. I hvert fald hvad jeg har hørt. Men retten er populær og er lavet om siden da.

Tips  -  2016-05-19 17:49:10
Husk det kun er æggeblommerne der skal i hvis ikk står i med en klam æggekage

Kokken  -  2016-05-19 17:44:34
Det smager fantastisk det vil jeg anbefale

Bundes Rom  -  2016-03-01 19:27:06
Super god opskrift! Kan dog toppes med et skvat hvidvin ;-)

Anonym  -  2016-01-26 18:06:01
SUPER GOD!! Smagte rigtig godt!! Helt klart en jeg ville anbefale. :)

Malene   -  2015-12-15 16:25:17
Rigtig godt tilfreds :-)

Palle  -  2015-11-25 09:36:41
Hvorfor alle disse "kloge" kommentarer. Lav dog retten, spis den eller lad være. Når jeg laver den efter opskriften, er den altså et STORT HIT.

Ivan  -  2015-10-27 12:02:28
Jeg har bevæget mig en del i Italien igennem åren,og den opskrift som er nævnt kommer aldrig i nærheden af den måde det smager og laves på, for det første er bacon aldrig sprøde og for det andet er pastaen cremet. det tætteste man kommer den Italienske er dem med de blødkogte æg og så blend dem sammen med parmesanen. Den nævnte ret her bliver tør fordi æggene størkner når de bliver hældt over den varme pasta, et lille tip hæld vandet fra pastaen hurtigt ikke stå og vent på den sidste dråbe gerne lige så der er en spise ske fuld tilbage og så hæld den blended ægge masse/ parmesan i og vend det med det samme bruger gerne 4 blødkogte æg til 500 gr pasta

Whocares  -  2015-08-18 19:42:28
Hvis nu I havde skrevet at det kun er æggeblommerne, som skal i, stod jeg ikke nu med verdens klammeste æggekage og en flok sultne mennesker...

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her