Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Forloren hare, gammeldags med vildtsovs

Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeTilberedningstid : 90 minutter

Indsendt :


Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 4 Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 1 Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 2 Forloren hare, gammeldags med vildtsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
250 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Spæk Røget
100 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Endvidere:
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
  Sovs:
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   


Opskrift:

Rør det hakkede kød med spæk i små tern, rasp, æg og fløde. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber.

Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande. Læg baconskiver omkring " haren".

Sæt fadet i en meget varm ovn, 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter eller til "haren" er begyndt at tage farve.

Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet. Lad "haren" stege færdig ved jævn varme, 170 grader C. alm. ovn en halv time. Dryp jævnlig med mælk fra fadet.

Sovs:
Hæld væden fra "haren" lad den koge op i en gryde. Rør en jævning af hvedemel og mælk og rør det heri til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgele eller anden gele og måske lidt fløde for at gøre den "blød"

Tips:

I stedet for at bruge rent svinekød OG oksekød kan en bakke hakket kalv/flæsk fint bruges.




Beskrivelse:
Forloren hare er et klassisk dansk farsbrød som er omviklet med bacon og serveres med brun sovs med ribsgele



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (109 stemmer)

Opskriften er vist 130548 gange,
og udskrevet 5378 gange.


Energi:
KJ total 9746 (2320 kcal)
KJ pr. Pers. 2436 (580 kcal)
Vægt ialt 1396 gram
Vægt pr. Pers. 349 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 697 KJ (166 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 4.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Cathrine  -  2018-09-29 21:50:32
Lækker opskrift! Har aldrig smagt så lækker forloren hare før :) Tak for opskriften


per  -  2015-04-20 18:54:48
Det er også godt med ærter og gulerødder blandet i farsen. Det giver et godt udseende når 'haren' serveres!


Erik Amdi  -  2012-03-27 17:51:12
Der bruges aldrig løg i en forloren harre for ikke at tale om en rigtig harre ( men det er selvfølgelig en smags sag) for så kommer den til at smage af frikadeller altså den forlorne. prøv samme opskrift uden bacon men med svesker og æbler så snakker vi i vores hjem om fororen And. Vi plejer til denne opskrift altså både harre og And at komme 200g mosede kartofler i.


Hans  -  2012-03-24 11:14:44
Jeg har altid været vant til hjemmefra, hvor vi spiste en del vildt, at der kom 5-6 knuste enebær i stegeskyen til det "vilde". Det, sammen med selvfølgelig den obligatoriske ribs/rønnebærgele´,giver en helt fantastisk saus.


Linda  -  2012-01-10 16:37:27
Hak et glas championer fint , og rør det i farsen .


Jane  -  2009-11-30 10:09:58
Jeg fylder altid haren med et lag gullerødder og porrer. Så er den jo også lidt mere sund - og det smager godt.


kirsten  -  2008-11-02 14:33:54
jeg vil lægge et par gulerødder og et enkelt løg i braderpanden sammen med væden det giver en god sovs


Heidi  -  2007-11-16 14:23:50
Rør fint hakket løg i farsen.


  -  0000-00-00 00:00:00
kom lidt revet muskat i