Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rabarberkoldskål med yoghurtis

Rabarberkoldskål med yoghurtis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Kærnemælkskoldskål - Koldskål

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 4 Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 1 Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 2 Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
300 gram Rabarber renset vægt
0.5 dl. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Koldskål:
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
  Is:
5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   


Opskrift:

Kompot:
Kom rabarber i skiver og rørsukker i en lille gryde med tætsluttende låg og varm op for svag varme. Efter ca. 10 min. piskes kompotten til en grov mos med et piskeris. Stil den til afkøling.

Koldskål:
Pisk æggeblomme med sukker, rør kærnemælken i og smag til med reven skal og saft af citron. Rør rabarberkompotten i koldskålen. Hold det koldt til serveringen.

Is:
Varm halvdelen af yoghurten op med 2 dl sukker og korn af vanille. Det må ikke koge, sukkeret skal blot være opløst. Pisk resten af yoghurten i og lad blandingen køle af. Når blandingen er helt kold køres den glat på en ismaskine.

Fordel rabarberkoldskålen i 4 høje portionsglas og form 4 store ”æg” af yoghurtisen og læg på toppen.

Tips:

Uden ismaskine kan man i stedet afdryppe yoghurten og røre den med sukker og vanille. Det er også lækkert – men helt det samme bliver det nu ikke.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)

Opskriften er vist 13576 gange,
og udskrevet 354 gange.


Energi:
KJ total 7096 (1689 kcal)
KJ pr. Pers. 1774 (422 kcal)
Vægt ialt 1628 gram
Vægt pr. Pers. 407 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 435 KJ (103 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 19.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anne Marie  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig frisk smager godt


laila  -  0000-00-00 00:00:00
lækker og forårsagtig