Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Spaghetti alla cabonara

Spaghetti alla cabonara, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Spaghetti alla cabonara, billede 4 Spaghetti alla cabonara, billede 1 Spaghetti alla cabonara, billede 2 Spaghetti alla cabonara, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Bacon hel
   
500 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
4 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Friske krydderurter
   
Opskrift:
Skær sværen af baconen og skær den herefter i tynde strimler. Svits dem sprøde på en pande for jævn varme. Tages op og afdryppes på køkkenrulle.

Kom pasta i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm.

Pisk æg, friskrevet ost og fløde sammen i en skål; tilsæt bacon. Hældes over den varme pasta i gryden og blandes godt.

Sæt gryden over for meget svag varme i ½-1 min, eller til saucen begynder at jævne. Krydres med peber og garneres med krydderurter.


Beskrivelse:
Se kokken farvorit Spaghetti Carbonara

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (50 stemmer)

Opskriften er vist 135420 gange,
og udskrevet 2503 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17364 (4134 kcal)
KJ pr. Pers. 4341 (1033 kcal)
Vægt ialt 1350 gram
Vægt pr. Pers. 337 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1286 KJ (306 kcal)
Protein 11.7 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 29.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anonym  -  2015-04-15 16:30:26
Intet mindre end fantastisk

  -  2014-07-08 12:17:13
Kan man ikke også bruge paramazan ost

  -  2013-08-07 10:02:15
Rigtig lækker, men der kunne godt komme lidt mere fløde i!

Sannesen  -  2011-10-19 20:41:20
Jeg syntes den har en eftersmag af indelukket/fugt.

Sir K. Theo  -  2011-02-20 18:47:02
En original cabonara indeholder en ægge/fløde sovs, pancetta samt parmesan (Padano - efter som det er en billigere ost). Jeg bruger personligt hvidløg, frisk oregano, muskat samt en smule citron i retten. Det bliver helt fantastisk!

Mattia (Italy) Jens (DK)  -  2010-09-01 16:44:40
150-250 gr Kæbesnitte i tern. (I Italien anvender man i de originale opskrifter, kød fra grisens kind - guanciale hedder det - I DK svarer det til kæbesnitten, som er federe end bacon og dermed med til at give retten konstistens. Anvender du bacontern, så kompenserer fløden for det fedtstof!) 1-2 spiseske olivenolie 1-2 spiseske smør 2 fed hvidløg delt i kvarte 1-1½ dl hvidvin 400 gr. "tyk" spaghetti Groft salt 4 æg - nogle anvender kun æggeblommerne (Gør du det, så brug lidt ekstra fedtstof eller fløde, til at "binde" det hele sammen!) 2-4 spiseskeer piskefløde 50-100 gr friskrevet parmasan/pecorino-ost Tilberedning Svits bacon og hvidløg langsomt i olien, tilsæt efter 2-3min smørret og fjern hvidløget, når det begynder at brunes (smagen bliver harsk hvis hvisløget forbliver i retten). Tilsæt hvidvinen og lad koge halvt ind. Rør æggene sammen med lidt groft salt, et par skefulde revet ost, friskkværnet peber og evt. fløden. Kog pastaen i spilkogende vand med groft salt og lidt olie tilsat. Når pastaen er klar blandes den med æggemassen og bacon tilsættes inden serveringen. Server med et stykke friskskåret franskbrød.. Buon appetito !!

Nico  -  2010-06-12 17:54:58
Hr Jakobsen har fuldstændig ret, denne opskrift skal laves med hvidløg, gerne 2 - 3 fed alt efter temperament.

jonas og marie  -  2009-05-14 17:20:44
hvor er den lækre lækre svinemødbrad henne ? det hører til

Amanda  -  2008-08-27 08:12:22
PRØV MINA´s pasta cabonara!!! DEN ER BARE GO!! den er lidt svær at forstå men det skriver hun i komentaren!!

Knudsen  -  2007-01-19 10:53:43
Det skulle være godt at komme det i ovne med revet ost på

boye  -  0000-00-00 00:00:00
ja , brug endelig kun æggeblommer

Rene  -  0000-00-00 00:00:00
der skal da ALTID æg i Cabonara

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
plejer man ikke kun at bruge æggeblommen? æggeblommen røres i den varme afdryppede spaghetti og så hældes "sovsen" over.

Simone..  -  0000-00-00 00:00:00
æg.. plejer det og være med æg..??

Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Og hvad med hvidvinen..?

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan evt. udskifte piskefløden med en grundsovs fra karolines hvis den skal være lidt lettere.

Hr. Jakobsen  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor er hvidløget blevet af. Det hører sig til.