Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Stegt dyreryg

Stegt dyreryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrryg - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt dyreryg, billede 4 Stegt dyreryg, billede 1 Stegt dyreryg, billede 2 Stegt dyreryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.dyreryg
 salt
 peber
100 g.røget spæk
 
 sovs
40 g.smør
4 spsk.hvedemel
5 dl.sødmælk
 kulør
1 dl.fløde
 salt
 peber
2 spsk.ribsgelè
 
Opskrift:
Puds kødet fri for sener og hinder, læg dyreryggen på risten over bradepanden, krydr med salt og peber, læg tynde skiver af spæk over og fordel smørklatter øverst.

Brun dyreryggen i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 8 - 10 min.

Hæld 2 - 3 dl bouillon i bradepanden når den er brunet, dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn og steg ryggen færdig i ca. tre kvarter, dryp ryggen jævnlig under stegningen med skyen som dannes i bradepanden.

Smelt smørret i en gryde, rør melet i til det slipper gryden og tilsæt mælken og skyen fra bradepanden af et par gange, til sovsen har en passende konsistens, tilsæt fløden og rør godt rundt, smag til med salt, peber og gele.


Ved anretningen, fjern spækket, skær fileterne fra benet med en skarp kniv. Begynd ned langs rygraden og skær derefter under fileterne så tæt på benet som muligt. Skær hver filet i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg skiverne tilbage " på plads " så den ser hel ud.

Serveres med små pillekartofler og waldorfsalat til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (17 stemmer)

Opskriften er vist 131250 gange,
og udskrevet 3510 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-07-16 15:51:14
Bliver dyreryggen på risten når graderne sænkes eller puttes den ned i bradepanden sammen med vin og tilbehør

fuffeluf  -  2012-03-29 18:07:39
ja for ind i tyrens r..... god spise herfra.

christine baggge  -  2012-02-17 12:27:27
den er lige i skabet og med waldorfsalat til. og lidt rødvin i saucen med tyttebær og rougefor ost en lille stk så UMMS.