Kogning af pillekartofler

Kogning af pillekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kogning af pillekartofler, billede 4 Kogning af pillekartofler, billede 1 Kogning af pillekartofler, billede 2 Kogning af pillekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Vask kartoflerne godt. Læg dem i en gryde og hæld vand over. Tilsæt salt. Læg låg på og bring kartoflerne i kog. Skru ned for varmen, når kartoflerne koger. Kog dem 15-20 minutter. Mærk med urtekniv, om kartoflerne er møre.

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre, mens gryden rystes.

Pil kartoflerne og læg dem efterhånden i en skål med låg eller dækket med rent viskestykke.

Kartoflerne er nemmest at pille, når de er varme, men nemmest at skære i skiver eller terninger, når de er kolde.





karakterer:
Opskriften er vist 65175 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3420 (814 kcal)
KJ pr. Pers. 855 (203 kcal)
Vægt ialt 1008 gram
Vægt pr. Pers. 252 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 339 KJ (80 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 18.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu