Berberi andebryst med appelsinsauce

Berberi andebryst med appelsinsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Berberiand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Berberi andebryst med appelsinsauce, billede 4 Berberi andebryst med appelsinsauce, billede 1 Berberi andebryst med appelsinsauce, billede 2 Berberi andebryst med appelsinsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
600 gram Andebryst a ca. 300 g 1 andebryst beregner vi til 300 g.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Salat:
500 gram Icebergsalat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
1 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
   
  Sauce:
2 spsk. Stegesky fra panden
1 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Saucejævner
0.25 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Aspargeskartofler
   
Opskrift:
Kom de tynde appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.

Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber. Varm smørret i en pande, til det er gyldent og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 minutter. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt.

Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 minutter.

Salat:
Skær icebergen i fine strimler. Skrællen skæres af appelsinen, og fileterne skæres ud.
Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce:
Hæld 2 spsk. af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt mel under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen:
Skær andebrysterne fra den spidse ende i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.

Serveres med aspargeskartofler.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Andebryst à l'orange

karakterer:
Opskriften er vist 168731 gange,
og udskrevet 7097 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (90 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10908 (2597 kcal)
KJ pr. Pers. 2727 (649 kcal)
Vægt ialt 2728 gram
Vægt pr. Pers. 682 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 399 KJ (95 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Svend Peitersen  -  2014-02-20 01:27:47
Lækkert - steger det den halve tid - blodig og saftig. Bedre end tørt og kedeligt. Salmonella problemet kan klares ved køb af garanteret salmonellafri and. Det er lidt dyrere, men meget bedre.

Heidi   -  2012-02-01 18:03:18
Fantastisk opskrift, den er jævnligt blevet lavet her i huset, og altid til stor jubel. Vi servere hasselbagte kartofler til. Mums

Leoness  -  2010-09-06 21:13:39
Dejlig ret! Saucen er især lækker. Jeg brugte mælk i stedet for fløde og derfor også lidt mere mel. Der kan også bruges andelår, men så skal de have ekstra pga. benet. Næste gang vil jeg prøve bare at brune kødet på panden og derefter give dem en tur i ovnen, pakket ind i staniol.

Hanne  -  2010-04-07 17:07:54
Appelsinsaucen smager rigtig godt, kan klart anbefales.

Lis  -  2010-01-13 18:27:17
Super lækkert. Jeg serverede rødkålssalat til ;-)

  -  2009-10-26 16:41:48
prøv at servere retten med baconfyldte pærer (steges sammen med brysterne). Kærnehus og stilk fjernes.

Kate  -  2009-08-21 18:02:01
ang. om det skal være rosa eller gennemstegt - man bør gennemstege fjerkræ MEN risikoen for salmonella og lign. er meget lille HVIS hele overfladen af kødet er gennemstegt. Der er tæt på ingen bakterier i midten af et stykke kød, så derfor kan man roligt spise rosa kød. Der er selvfølgelig en risiko, men der er også en risiko for at blive kørt ned, når man går ud af sit hus. Så må man vælge om man vil leve livet, eller vælge de "sikre" løsninger hele tiden.

casinovh  -  2008-12-21 19:21:14
Andebryst må gerne være rosa indeni, det er mums!

Tina Carolina  -  2008-02-20 12:25:53
Det skal være rigtig appelsinsaft

Tina  -  2008-02-20 08:10:41
Prøv at servere pebberods thaziki til - det er bare lækkert

Gitte  -  2007-11-16 12:14:45
Skal appelsinsaften til saucen være rigtig appelsinsaft eller appelsinvandet fra de kogte appelsinstrimler?

Rasmus  -  2007-11-09 08:43:34
Jeg bruger fersk Dansk And

Vicki  -  2007-09-08 17:31:10
En rigtig hygge ret til lørdag aften. Skøøøøn.

Monica  -  2007-07-19 10:04:29
Dejlig opskrift, alle guffede i sig...

Heidi  -  2007-04-08 11:02:16
Kødet skal bestemt være gennemstegt,-ellers er der risiko for salmonella eller andre farlige bakterier. Men kødet skal selvfølgelig ikke steges helt tørt.

  -  2007-04-03 17:09:09
kødet skal IKKE gennemsteges...!

  -  2007-04-03 17:08:01
- det skal for guds - eller din egen - skyld være rosa!

  -  2007-04-03 17:07:35
- det skal for guds - eller din egen - skyld være rosa!

  -  2007-04-03 17:06:50
kødet skal IKKE gennemsteges...!

Annemette  -  0000-00-00 00:00:00
super duper også med rødkål

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker. Jeg serverede også rødkål til, og det var godt.

Henning  -  0000-00-00 00:00:00
Bedste opskrift på andebryster

Flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Bare lækker

Maiken  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god

Ronald  -  0000-00-00 00:00:00
perfekt opskrift