Andebryst à l'orange

Andebryst à l'orange, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : And - Andebryst

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Andebryst à l Andebryst à l Andebryst à l Andebryst à l
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   
2 Andebryst a ca. 300 g 1 andebryst beregner vi til 300 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
0.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Frugter:
Skær frugterne i tern og bland dem i et ovnfast fad. Drys med sukker. Hæld vandet over. Steges ved 200 grader C midt i ovnen i ca. 45 min. Vend 1-2 gange i løbet af stegningen.

And:
Brysterne ridses og brunes af på en pande.
Drys med salt og peber. Stil dem i et ovnfast fad midt i ovnen ca. 35 minutter ved 200 grader C alm. ovn med skindsiden opad. Tag stykkerne ud og pak dem ind i folie i 10 minutter.

Sovs:
Skum skyen fra anden. Kog evt. 2 min. med appelsinskal. Tag skallerne op. Tilsæt evt. sky fra frugtblandingen. Pisk mel og fløde sammen i en skål. Rør jævningen i. Kog under låg ved svag varme i 5 min. Tilsæt en anelse kulør. Smag til.

Servering:
Server i skråtskårne skiver garneret med frugterne samt brunede og hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 250063 gange,
og udskrevet 11842 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (78 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7413 (1765 kcal)
KJ pr. Pers. 2471 (588 kcal)
Vægt ialt 1876 gram
Vægt pr. Pers. 625 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 395 KJ (94 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-10 16:38:13
denne opskrift er da helt forkert... det godt nok tørt vis man giver andebryst så lang tid... og frugter til meget sødt

  -   2012-12-24 21:40:05
300 g berberi andebryst ved 200 gr. i 35 min. er fuldstændigt ødelæggende for kødet. Max. 20 min. ved 200 gr. og derefter 20 min. hvile indpakket i staniol. Max en ½ dl. vand til i æble- appelsinkompotten. Om nødvendig tilsættes yderligere vand. Alternativt pålægges låg. Sovsen tilberedes uden hvedemel eller kulør. Om nødvendigt startes med større væske- og flødemængde. Som efterfølgende reduceres til tilpas konsistens. Garneringen med brunede og hvide kartofler samt evt. rødkål er kun nødvendig hvis man absolut ikke kan lide eller fordrage andebryst á l'orange. Stegte kartofler el. lign er derimod velegnede. Hvis du fjerner appelsin- & æblekompotten fra opskriften tilbagestår noget så kedsommeligt og ordinært som andebryst med hvi' og brun' kartofler samt rødkål.

  -   2012-07-09 18:16:00
Andebrystet er fantastisk stegt på denne måde, men jeg syntes ikke frugten passer til er alt for sød.

  -   2011-11-10 06:22:45
Super lækker opskrift. Jeg tilføjede en masse svesker i frugtblandingen, og stegte andebrysterne ovenpå blandingen. :)

  -   2011-01-20 20:43:35
thumbs up .... dejlig let og velsmagende. Jeg brugte dog også ideen med at lægge brystet ovenpå frugten ... den nød herligt af ande-saften.

  -   2010-08-20 08:40:28
jeg prøvet at skære frugten i både og lage anden ovenpå i 50 min på 190 grader der var ikke et øje tørt super god opskrift ....

  -   2010-04-03 19:56:35
- og jeg synes i øvrigt ikke, det er noget problem, at det er rødkål, kartofler og brune kartofler, der er vist på billedet. Det giver rigtig god inspiration til, hvad man skal servere til retten. Forvirring?! Ahhh, den må man vist længere ud på landet med, for hvem ved ikke, at det netop er den tilbehør, der skal serveres med and ;-)

  -   2010-04-03 19:53:33
Jeg synes bestemt ikke, at man skal stege frugterne for sig selv - og slet ikke i så små stykker. Skære man både appelsiner og æbler i kvarte og putter sveskerne ved, så skal det bare lægges ved de brunede andebryster i ovnen. Jeg foretrækker også klart de 50 minutter på 190 grader. Det giver meget mere smag, hvis man steger frugterne sammen med andebrysterne i ovnen. Ellers en rigtig fin opskrift.

  -   2009-09-09 09:12:39
Hvis du kigger godt efter vi du se at andebrystet er lagt på frugten, men du kan jo have ret i at vi kunne have vist frugten tydligere.

  -   2009-09-08 08:08:38
På billedet er brysterne ikke garneret med frugten men med rødkål, brune og hvide kartofler. Det forvirrer noget at billede og opskrift ikke passer sammen

  -   2008-11-04 11:44:58
Har prøvet en fra Karoline, den minder meget om denne. - Og den smagte himmelsk! Helt sikkert, det er denne opskrift der skal afprøves denne mortensaften :)

  -   2008-03-11 15:14:23
Nej, hvor skægt. :-D Det er jo min opskrift; jeg havde helt glemt, at jeg havde sendt den ind. Tænk, at den er udskrevet 2899 gange - og folk kan lide den. Dejligt. :-)

  -   2008-01-21 07:41:32
Kan virkelig anbefales, jeg er ikke den største haj i et køkken, men det blev jeg bestemt den dag jeg lavede dette for 12 gæster. :) Især sovsen er perfekt, jeg tog også væden fra frugterne, så er den perfekt.

  -   2008-01-21 07:39:18
Perfekt ret, det hele er bare i top. Har afleveret denne opskrift til flere af mine gæster. Kan bestemt anbefales. Især sovsen er helt i top.

  -   2007-12-27 10:40:08
27.12.2007: De bagte frugter er bare godt og meget nemt. Passer fint med and. Jeg har brugt en andebryststeg, så passer det fint til 4 personer - brugt til julefrokostbordet.

  -   2006-12-17 23:20:24
Uha, lyder spændende, denne opskrift skal prøves... tak!

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv også med lidt citron og rosmarin