Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvid skipperlabskovs

Hvid skipperlabskovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvid skipperlabskovs, billede 4 Hvid skipperlabskovs, billede 1 Hvid skipperlabskovs, billede 2 Hvid skipperlabskovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 laurbærblade
20 Peberkorn, sorte
   
  Garniture:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Rødbeder, syltede
Rugbrød. fuldkorn 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Kødet skæres i kvadrater på ca. 1 1/2 cm, blancheres i let saltet, kogende vand og skylles herefter i koldt vand. NB!! Det er vigtigt at blanchere kødet for at opnå en hvid lobescoves.

Løgene renses og hakkes fint. Kød og løg koges langsomt under låg, med laurbær og hel sort peber bundet ind i gaze, - Kogetid ca. 1 time. Vandet skal stå ca. 1 cm over kød og løg. Pas på gryden ikke koger tør.

Rå kartofler i kvadrater på ca.1 1/2 cm lægges ovenpå kød og løg. Koger med til kartoflerne er omtrent udkogte.

Når kød og kartofler er møre fjernes krydderposen og hæld evt. noget af vandet fra. Kød, løg og kartofler blandes forsigtigt sammen, tilsmages med salt og hvid peber. Konsistensen skal være let sammenkogt og ikke for fast !!!

Anrettes i et ildfast fad/skål og serveres på et underfad med smørbjælker, fintsnittet purløg, rødbeder og rugbrød a part.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Skipperlabskovs

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (28 stemmer)

Opskriften er vist 64350 gange,
og udskrevet 3007 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9672 (2302 kcal)
KJ pr. Pers. 2418 (575 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Pers. 550 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 439 KJ (104 kcal)
Protein 8.7 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lone  -  2009-10-22 13:35:37
Jeg bruger altid dobbelt mængde kartofler (2 kg) som kød (1 kg). Lader kartoflerne koge næsten helt ud til mos.... mums

Helena  -  2009-10-12 14:27:34
Den kan sagtens fryses. Man kan genopvarme den i ovn eller microovn. Put evt. en smule vand i under opvarmning. Man kunne evt. prøve med en mindre portion (oksekød i tern sælges jo mange steder i mindre pakker) og se, om man synes om det. Nogle ganer er meget følsomme og kan næsten smage om alt har været frosset ned.

Lars Hansen  -  2009-10-07 16:53:49
Jeg er single, men holder meget af skipper labskov. Kan man fryse det ned?

Lea Østedgaard  -  2007-12-07 15:31:26
Nu har jeg lavet den 5 gange, og er simpelthen så vild med denne opskrift. Kan klart anbefale den!

June  -  0000-00-00 00:00:00
UHM - en rigtig god ret!