Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Wienerschnitzel

Wienerschnitzel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Wienerschnitzel, billede 4 Wienerschnitzel, billede 1 Wienerschnitzel, billede 2 Wienerschnitzel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kalveschnitzler ca 1 cm. tykke En kalveschnitzl vejer ca 150 g. Skåret af kalvefileter eller inderlår.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
4 skiver Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Kapers
Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
   


Opskrift:

Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul.

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.

Vend herefter schnitzlerne i salt og peberblandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig.

Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes. Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, er paneringen brug og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok.

Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varmt fad, læg herefter citronskiver på schnitzlerne - og oven på citronskiven lægges ansjosfilet og kapers.

Brasede kartofler er klassisk tilbehør til denne ret.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (65 stemmer)

Opskriften er vist 194866 gange,
og udskrevet 2506 gange.


Energi:
KJ total 3750 (892 kcal)
KJ pr. Pers. 937 (223 kcal)
Vægt ialt 713 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 525 KJ (125 kcal)
Protein 20.1 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henrik  -  2018-07-10 00:16:36
Hmm mangler der ikke Revet peberrod ?


Frede Mølgaard  -  2016-12-03 16:22:50
Det er ikke ansjosfilet, der skal ovenpå en wienerschnitzel Det er en benfri sild. Og en benfri sild er ikke en ansjos, men en brisling, som har ligget i sukker-eddikelage med krydderier ligesom marinerede sild.


Mette Maja   -  2015-11-22 14:40:09
Lille tip: brug afklaret smør eller rapsolie for at undgå den mørke, brændtbrune farve og i stedet få en lækker gylden en :)


lillemor  -  2011-02-09 21:13:05
det med citronskiven passer meget fint, dog mangler der noget peberrod. Det vil sige ansjos, kapers og høvlet peberrod ovenpå en citronskive. Det er et garnityr der kaldes for en "dreng" aldrig hørt om at man sku lave saucen el marinere kødet på den måde paul. Dog lyder det rigtigt lækkert! ;-)


morfarpaul  -  2008-07-07 13:36:23
Hej. En bekendt til en bekendt mener, at kødet skal citronmarineres, og ansjo- serne blendes og indgå i en sauce. Kapers og peberrod hænger i luften Gode originale ideer modtages med taknemmelighed. Venlig hilsen morfarpaul


woice  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift