Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Wienerschnitzel

Wienerschnitzel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød

KalvefiletUkendt oprindelseslandIndsendt :


Wienerschnitzel, billede 4 Wienerschnitzel, billede 1 Wienerschnitzel, billede 2 Wienerschnitzel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverkalvefileter eller inderlår, højst 1 cm. tykke
1 æg
1 dl.rasp
 salt
 hvid peber
 smør
 
 Pynt:
 citronskiver
 kapers
 ansjosfileter
 


Opskrift:

Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul.

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.

Vend herefter schnitzlerne i salt og peberblandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig.

Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes. Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, er paneringen brug og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok.

Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varmt fad, læg herefter citronskiver på schnitzlerne - og oven på citronskiven lægges ansjosfilet og kapers.

Brasekartofler er klassisk tilbehør til denne ret.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (60 stemmer)

Opskriften er vist 180186 gange,
og udskrevet 2384 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henrik  -  2018-07-10 00:16:36
Hmm mangler der ikke Revet peberrod ?


Frede Mølgaard  -  2016-12-03 16:22:50
Det er ikke ansjosfilet, der skal ovenpå en wienerschnitzel Det er en benfri sild. Og en benfri sild er ikke en ansjos, men en brisling, som har ligget i sukker-eddikelage med krydderier ligesom marinerede sild.


Mette Maja   -  2015-11-22 14:40:09
Lille tip: brug afklaret smør eller rapsolie for at undgå den mørke, brændtbrune farve og i stedet få en lækker gylden en :)


lillemor  -  2011-02-09 21:13:05
det med citronskiven passer meget fint, dog mangler der noget peberrod. Det vil sige ansjos, kapers og høvlet peberrod ovenpå en citronskive. Det er et garnityr der kaldes for en "dreng" aldrig hørt om at man sku lave saucen el marinere kødet på den måde paul. Dog lyder det rigtigt lækkert! ;-)


morfarpaul  -  2008-07-07 13:36:23
Hej. En bekendt til en bekendt mener, at kødet skal citronmarineres, og ansjo- serne blendes og indgå i en sauce. Kapers og peberrod hænger i luften Gode originale ideer modtages med taknemmelighed. Venlig hilsen morfarpaul


woice  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift