Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Gårdmandens pølsegryde

Gårdmandens pølsegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Gårdmandens pølsegryde, billede 4 Gårdmandens pølsegryde, billede 1 Gårdmandens pølsegryde, billede 2 Gårdmandens pølsegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Pølser
500 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
3 tsk. Timian, tørret
2 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Skær middagspølserne i 3 cm lange stykker, rids et kryds (1 cm dyb) i den ene af pølsen med en kniv.

Snit hvidkålen i fine strimler og skær løget ud i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.

Svits kål og løg i olie og tilsæt gulerødderne sammen med pølserne. Kom timian i kålblandingen sammen med tomaterne. Lad retten småsimrer i ca. 40 minutter og smag til med salt og pynt med friskhakket persille.

Serveres med kartofler.

Tips:

Når pølserne er ridset med et kryds i den ene ende og koges med i kålblandingen folder de sig ud som en blomst, det ser ret sjovt ud.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (91 stemmer)

Opskriften er vist 145755 gange,
og udskrevet 7449 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-06-07 11:16:55
Hvad kan man erstatte persillen med?


momse mad mor  -  2012-02-24 19:01:45
den er super god:-)


Beth  -  2009-02-18 11:20:45
Nem ret, men den smager ikke af meget! :-(


joeson  -  2008-03-11 11:53:39
også god med røget medister..... Men gav kun pølsen ca 20 min.


Marie  -  2008-03-03 17:29:37
Smager rigtig rigtig godt og specielt godt til børn da den ikke er speciel stærk.. Dog kan jeg anbefale at man putter noget maizena creme fine eller ligende i hele kålblandingen til sidst - så blir den dejlig cremet og lækker...


kirsten  -  2008-02-25 14:54:08
kan det passe at pølserne også skal koge med i 40 min. ?


momsemor  -  2008-01-23 16:19:10
prøv også at lave tomatkål med frankfurtere Kål og løg snittes pølser skæres i skiver alt svitses kort kom ketchup og lidt mælk ved lad simre ca 1 time serveres med kartofler el rugbrød


Birgit  -  2008-01-21 17:50:03
Uhm - den er altså bare god. Vi har fået den flere gange. Kan også spise ris til - eller bare som den er.


Den madglade  -  2007-07-04 18:52:26
Hold ferie!!!! Den smager godt, den ret. Hvor stammer opskriften fra? Anbefaler alle den, også de som siger Yvvvvv`ved kål. God ret. Tak!


Bjarne K.  -  2007-04-17 10:04:43
Rigtig dejlig og velsmagende . Har prøvet med flere slags pølser uden de er revnet , men til gengeld har de åbnet sig som en blomst ligesom på billedet.


Elo  -  2007-04-16 10:39:56
Jeg hælder lidt snaps og rødvin i retten.


gv  -  2007-01-22 10:11:46
brug nu de pølser familien kan li`evt. flere forskellige, røget med. er god til det med X-i


Mia  -  0000-00-00 00:00:00
God ret, jeg brugte pasta til. Rigtig god og velsmagende.