Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler

Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 4 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 1 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 2 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
600 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
  Sovs:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7.5 dl. Kogevand
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Du tager en stor gryde og kommer ca 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket). tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.


Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.

Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargsen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.

Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.


Sovs:
Tag en ny stor gryde lad smørret smelte, kom mel i til du har en mel kugle, så kommer du lidt af kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond i lidt af gangen mens du rører. Kom så hønsekødet og aspargesne i og varm op

Tips:

Skal der være til høns i tarteletter som 2. dags ret så beregn dobbelt op på kylling og asparges.

Med fordel kan kyllingebrysterne bruges til denne ret og resten til høns i tarteletter.

Og aspargserne kan sorteres efter størrelse og koges af 2 gange, de tykkeste bruges her.

Se opskrift på Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret)



karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 13442 gange,
og udskrevet 886 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13862 (3300 kcal)
KJ pr. Pers. 3465 (825 kcal)
Vægt ialt 2561 gram
Vægt pr. Pers. 640 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 541 KJ (128 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 2.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Tove  -  2018-05-20 17:33:15
Hvis man holder aspargesen mellem tommel-og pegefinger, lader den ligge i håndfladen op over håndleddet, er det nemt at skrælle dem ,uden at de knækker. Lært på fabrik