Bo Bechs klassiske frikadeller stegt i smør

Bo Bechs klassiske frikadeller stegt i smør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Personer

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : AndersRR

Indsendt :



Ingredienser:
 Frikadeller:
400 g.hakket kalv/svin
2 spsk.hvedemel
2 æg
 Groft salt
 peber
1 løg
1 dl.mælk
30 g.smør
 
 Sovs:
 Smør
2 spsk.hvedemel
4 dl.mælk
 Groft salt
 peber
 Kulør
 
Opskrift:
Frikadeller:
Kød, mel, æg, salt, peber og revet løg røres forsigtigt sammen. Når farsen begynder at blive klistret hældes mælken i. Der røres rundt indtil mælken er suget op af dejen, og dejen virker lidt tynd.
Farsen sættes nu på køl i en halv time.
(Påbegynd evt. at skrælle kartofler nu, og sæt over).

Når farsen har stået en halv time, sætter man en pande over på næsthøjeste varme, og smelter smøren til den begynder at skumme.
Så fugter man sin ske i smøren, og former sine frikadeller. Denne process gentages til al farsen er opbrugt.

Når man skal tjekke om frikadellerne er færdige, trykker man på dem, og føles de faste i det, så er de gennemstegte og færdige.

Sovs:
Den overskydende smør fra frikadellerne hældes over i en lille gryde, og der tilsættes 2 spsk mel. Pisk til melet er opsuget i smørret, og det har taget lidt farve. Tilsæt 1/3 mælken ad gangen, og pisk konstant.
Kog saucen igennem i 5 minutter, og smag til med salt, peber og kulør.

Velbekommen!

Tips:

Kommentarer, idéer og tips modtages gerne!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på frikadeller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 21463 gange,
og udskrevet 174 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

J-R.  -  2016-07-09 12:59:23
Super gode frikadeller :-)