Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ekstra lækker og sund karry gryderet

Ekstra lækker og sund karry gryderet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Alex Karlsson

Indsendt :


Ekstra lækker og sund karry gryderet, billede 4 Ekstra lækker og sund karry gryderet, billede 1 Ekstra lækker og sund karry gryderet, billede 2 Ekstra lækker og sund karry gryderet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
1.5 spsk. Karry
4 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
75 gram Peanuts usaltede 1 dl. vejer 75 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 Æbler, røde 1 æble vejer ca. 100 gram uden kernehus
0.5 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
0.5 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Chili (helst en kvart tørret chili)
   
  Tilbehør:
400 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
Opskrift:
Indledende:
Det bliver til en ret stor mængde mad. Husk derfor at bruge en stor gryde, mindst 5 L, eller en stor pande som jeg selv.

Forberedelse:
Løg, squash, aubergine og æbler skæres ud i ønsket størrelse.
Gulerødderne rives.
Pisk tomatpuré'en op i fløden. (Nemmest er det at åbne den kvarte piskefløde helt, tilføje de 2 spsk tomatpuré og dernæst brug en gaffel.)

Tilberedning:
Start med at 'brænde' karryen af i lidt smør på panden i ½-1 minut ved høj varme. Læg derefter peanuts og kød på og brun det.
Når kødet næsten er brunet, hældes løgene på panden og brunes til.
Dernæst tager man æbler, zuchini og aubergine og smider på panden og bibeholder en høj varme.
Giv det 5 minutter, dernæst rør rundt, og giv det 5 minutter igen.
Hæld så fløden m. tomatpuré'en i, og rør godt rundt så det fordeles. Tilføj derefter de revne gulerødder.
Lad det simre 40-50 minutter ved medium-høj varme og rør rundt en-to gange hvert kvarter.
Smag til med salt, peber og chili.
Lad simre i yderligere et kvarter og smag igen.

Voila, maden er klar!

Tips:

Retten er fantastisk nem at lave. Det eneste tidskrævende er bruningen af kød og løg, samt forberedelsen. Ellers passer det næsten sig selv. Om ingredienserne: Man kan altid tilføje mere eller mindre af de forskellige komponenter, hvis man synes der er noget der er for dominerende. Jeg foretrækker at bruge svinekød m. høj fedtprocent. Ud over at det giver en mere rundt smag, så er det også billigere. Desuden er retten som helhed super sund, og derfor gør det ikke noget!!! Det skal desuden siges at det er en STOR PORTION. Vi er to personer som skal bruge 2-3 dage på at spise det. En god idé hvis man kun er to, er at lave ekstra ris/pasta med det samme. Ris og pasta kan nemlig nemt opvarmes igen, enten for sig selv i mikroovn, eller sammen med gryderetten på panden/ i gryden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)

Opskriften er vist 47530 gange,
og udskrevet 650 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19031 (4531 kcal)
KJ pr. pers. 4757 (1132 kcal)
Vægt ialt 2707 gram
Vægt pr. pers. 676 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 703 KJ (167 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 17.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thomas   -  2019-01-19 14:16:13
Hvad er grunden til at det skal have 1 time efter bruning. Det er hakket kød og bløde grønsager. Det burde kunne laves på 5 minutter efter forberedelse.

  -  2012-09-23 16:31:40
Johnny, nu er det jo sådan at fløde og pasta ikke er decideret usundt. Det kommer meget an på hvad din kost ellers består af. Skift pastaen ud med ris eller kartofler, eller kast en masse flere grøntsager i og undgå at spise for mange kulhydrater på denne måde. Men bliver nødt til at sige at den ER sund. Evt. rettelse jeg er kommet frem til: en hel squash og aubergine i stedet for halve gør det vildt lækkert, og gider du/i rodet, så tag og skræl 1-2 rødbeder og snit dem fint, dette tilføjer en god sødme :)

Johnny  -  2012-08-21 14:26:52
Hvordan er den sund med fløde og pasta? Måske navnet skulle ændres til noget andet!