Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Guf de Lax - nem laks i ovn

Guf de Lax - nem laks i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Morfred

Indsendt :


Guf de Lax - nem laks i ovn, billede 4 Guf de Lax - nem laks i ovn, billede 1 Guf de Lax - nem laks i ovn, billede 2 Guf de Lax - nem laks i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
   
  Dressing:
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Paprika, rosen
Rosmarin, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
   
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader.

Snit et kryds i bagekartoflerne og pak dem enkeltvis ind i sølvpapir med ½ tsk salt på toppen af hver kartoffel. Når ovnen er nået op i temperatur lægges kartoflerne ind bagest i ovnen, hvor de skal ligge og hygge sig i 1½ time.

Når kartoflerne er kommet i ovnen røres dressingen til dem. Tag creme fraiche og pres hvidløg ud deri. Tilsæt ca. ½ tsk paprika og et par vred på kværnen med rosmarin, samt lidt salt og peber og stil dressingen til side for at trække.

Fisken skæres op i portionsstykker. Læg hvert stykke på et stykke bagepapir og dryp et par dråber god olie over. Skrab lidt af overfladen på citronen og læg en lille smule af skallens yderste lag på fiskene sammen med et vred eller to på rosmarinkværnen og en spsk citronsaft og en smule salt. Pak fisken ind i papiret. De skal have de sidste 25-30 minutter med i ovnen.

Tips:

Forskellige krydderier. Jeg agter selv at prøve den med merian i stedet for rosmarin. HVORFOR KVÆRN? Jeg bruger næsten alle mine almindelige frysetørrede krydderier i kværn (blot basilikum undtaget). Når krydderierne er helt firskkværnede smager de næsten ligesom friske krydderier. Dvs. jeg skal bruge betydeligt mindre mængder for at opnå samme resultat og smagen er klart friskere. Derfor.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på laks i ovn

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 42646 gange,
og udskrevet 321 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13991 (3331 kcal)
KJ pr. Pers. 3497 (832 kcal)
Vægt ialt 2362 gram
Vægt pr. Pers. 590 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 592 KJ (141 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu