Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fars Bedste Boller i Karry

Fars Bedste Boller i Karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Caw

Indsendt :



Ingredienser:
 Kødboller:
1000 g.Hakket kalv og flæsk
2 løg
1 æg
2 ml.mælk
1 stk.svine bouillon
1 posefrikalet//2 spsk mel
6 spsk.basilikum krydderi
6 spsk.oregano krydderi
 Peber
 Salt
 
2 poserris
 
 Sovs:
 Vand fra bollerne
1 ds.kokusmælk
1 stk.svine bouillon pr. ½ liter sovs
 Karry
 
Opskrift:
Først rives løgene så de næsten er saft - dvs. helt fint. Derefter blandes dette med kødet, frikalet og ægget. Så varmes mælken i mikroovnen/ovnen og bouillonen tilsættes, så den opløses. Når bouillonen er opløst, blandes denne også med dejen og denne formes så den er let klistret, ikke alt for meget. Så tilsættes krydderierne og de æltes godt ind i kødklumpen.

Vand i en gryde - nok til at det dækker bollerne uden problemer - sættes til at koge. Kødklumpen formes til individuelle små boller - brug en spiseske til at forme bollerne - så får de også samme størrelse.
Bollerne koger ca. 8-10 min. indtil de er kogt og så sættes en si over en skål (som skal være stor nok!) og bollerne står og trækker i sien mens vandet bollerne har ligget i, kommes tilbage i gryden.
Når vandet koger tilsættes bouillon terninger, så smagen kommer frem. På en pande med lidt olie, brænder du karryen af, så smagen rigtig kommer frem.
Karryen tilsættes sovsen og når karryen er fordelt tilsættes kokusmælken.
Alt koges op og bollerne tilføjes.

Kog risene som anvist og voilá - boller i karry efter fars opskrift!

Tips:

1 kg. kød er nok til 4 personer og så kan resten fryses ned//bruges dagen efter. Ellers er der til ca. 8 personer.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boller i karry

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (35 stemmer)

Opskriften er vist 23996 gange,
og udskrevet 295 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Caw  -  2014-12-30 09:14:10
Jeg kan godt lide karry, så jeg kommer olie i gryden og når dette er varmt, hælder jeg karry i til det ca. dækker bunden. Nogle kan lide meget karry (så bliver den lidt stærk til min smag) og nogle kan lide lidt - så det er svært at give et mål, for det er hvad man kan lide :-) Men måske 2-3 spsk uden top er passende :-) Man kan heldigvis altid smage til og komme mere karry i!

Mette  -  2014-02-23 15:31:10
Hvor meget karry skal man ca bruge? :)

Filuca  -  2013-11-05 11:30:08
at nogle vælger at bruge frikalet frivilligt.. er mig en gåde :)

Ulla  -  2013-04-27 15:20:58
Hej Per, jeg er delvist enig, hvis du bruge toppede spiseske så ja, men hvis du bruger en normal mængde så synes jeg det passer. Men nu kan jeg også godt lide godt med krydderier :-)

Per  -  2013-03-20 14:58:01
6 spsk basilikum krydderi 6 spsk oregano krydderi Alt alt for meget.

Caw  -  2013-01-31 14:17:33
Ja to 2 dl mælk! :)

KL  -  2013-01-16 16:59:25
Der menes vel 2 dl. mælk? :)

Anders  -  2012-12-12 15:30:19
Den er bare mums! Jeg prøvede med rørsukker i og det var i hvert fald også lækkert!

Julle  -  2012-10-28 13:13:13
Sindssygt lækre kødboller og enormt god karrysovs - stor success herhjemme!

Anna Nielsen  -  2012-06-25 14:42:32
Virkelig gode boller! Jeg kommer en tsk. rørsukker i til sidst.

  -  2012-01-24 09:20:33
SUPER lækkker! De bedste kødboller nogensinde!