Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boller i karry

Boller i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 45 minutter

Indsendt af : pernille ahm

Indsendt :


Boller i karry, billede 4 Boller i karry, billede 1 Boller i karry, billede 2 Boller i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Boller:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 spsk. Karry, madras
0.25 spsk. Gurkemeje, stødt
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller.

En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når de kommer op til overfladen koger de videre 5-10 an på størrelsen. Tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen.



Karry Sovsen:
Kom smørret i en gryde når den bruser kommes hakket æble og løg i som steges bløde. Så tilsættes karry, gurkemeje og hvedemel og rør godt nu kan man ikke gå fra gryden. Tilsæt det varme kogevand mens du rør det hele tiden, bliv ved med at komme kogevand i og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens. Gem resten af kogevandet, hvis sovsen bliver for tyk.

Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk.

Serveres med ris.




Beskrivelse:

Boller i karry

Boller i karry er en god gammel klassiker ved de danske middagsborde. Retten er så populær og velkendt blandt danskerne, at den tilbage i 2014 var med i opløbet da Danmarks nationalret skulle kåres. Til trods for at flere medier havde boller i karry som en af favoritterne, blev det dog ikke den populære karryret der løb med sejren. En nominering alene understreger dog, at der her er tale om en af de mest elskede retter i Danmark. Boller i karry måtte se sig slået på målstregen til en anden højtelsket dansk klassikker: Stegt flæsk med persillesovs


Din personlige version af boller i karry

Som med langt det meste madlavning bliver resultatet først helt perfekt, når du med tiden får finjusteret små elementer, som gør, at retten bliver præcis så den smager bedst i dine og/eller din families øjne. Der er mange måder at tilpasse boller i karry, og hermed give den stolte ret nyt liv med et personligt twist. Der findes blandt andet fedtfattige versioner til dig som ikke ønsker at gå på kompromis med en sundere livsstil. Derudover kan der eksperimenteres med størrelsen på kødbollerne, tykkelsen af karrysaucen eller forskellige typer af ris. Alt sammen kan være med til at skabe den perfekte version af boller i karry for lige netop dig og/eller din familie.


Madplan med boller i karry og meget mere

Det kan i hverdagen være en svær disciplin at få sammensat en spændende madplan uge efter uge. Omend boller i karry er en fantastisk ret, kan det godt blive en smule for meget af det gode, hvis ikke madplanen består af andet. Derfor har vi gjort det muligt at tilsendt en spændende og varieret madplan hver torsdag morgen. Derudover har du mulighed for at tilmelde dig en service, hvor du dagligt modtager en lækker opskrift. Se mere under menupunktet madplaner



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (256 stemmer)

Opskriften er vist 1020250 gange,
og udskrevet 16174 gange.


Energi:
KJ total 7905 (1882 kcal)
KJ pr. Pers. 1976 (470 kcal)
Vægt ialt 1168 gram
Vægt pr. Pers. 292 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 676 KJ (161 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

knud erik  -  2019-03-20 10:48:00
Karry skal brunes af


Kirsten   -  2018-05-09 14:41:57
Prøv at komme lidt karry i farsen sådan at det lige får farve af krydderiet


Louise   -  2018-03-14 21:04:32
Fantastisk opskrift - med forbehold, da jeg læste kommentarerne og udvalgte, hvad jeg ville have med og undlade. Jeg lod karryen stege i smørret for at få ekstra smag og brugte hverken løg, æbler eller gurkemeje(fordi jeg ikke havde sidstnævnte). i stedet for piskefløde puttede jeg en sjat mælk i til sidst. Sovsen blev rigtig god. Men næste gang vil jeg lave dobbelt portion af sovs, da det langt fra rakte til alle kødbollerne. God opskrift, som jeg i den grad vil bruge igen. 😀


Josefine Pedersen   -  2016-09-15 20:04:43
Virkelig lækker ret! Puttede ikke æble i. Men ellers var den lige mig. 👍🏽😊


Anna  -  2016-08-12 17:18:41
Rigtig god opskrift, men jeg tilsatte Herbamare grøntsagsbuillon til sovsen, hvilket gjorde hele forskellen 😊


Flemming   -  2016-02-08 16:28:52
Jeg bruger kokos mælk fra dåse i stedet for fløde. Det giver en mere rund smag.


  -  2016-01-19 10:04:50
Jeg ser først det med bouillon terningen til vandet hvor man laver bollerne i, lyder smags godt - så det vil jeg gøre næste gang. Så vil jeg også bruge en mindre ske, for de blev lidt store mine boller. Til slut, sørge for at lave dobbelt af sovsen, så der er rigeligt. Selve opskriften er rigtig god og på den gode gamle dags måde, det kan jeg altså godt li. 😊


Hans Peter  -  2015-12-17 10:25:47
Hvis sovsen er lidt grynet vil en tur med stavblenderen hjælpe på det


René  -  2015-10-15 18:59:26
Det er lige præcis sådan her jeg vil have mini Boller I Karry. Men jeg hoppede med på opfordringen om at tilsætte en (grøntsags)bouillon :-) Dog laver jeg dobbelt portion af selve sovsen til samme mængde kødboller.


Karry madness  -  2015-09-14 15:29:28
Når jeg laver boller i karry, putter jeg altid krydderier og bulion terninger i mit koge vand. f.eks. timian, oregano, basilikum eller klar suppe terning. Det giver en dejlig smag til bollerne og et pift til sovsen..


Kasper Madsen   -  2015-09-03 18:24:43
Første gang det lykkedes mig at slippe heldig fra boller i karry :-) syntes dog sovsen bliver lidt grynet. Tror jeg prøver uden løg og æbel næste gang


Claus  -  2015-07-29 21:27:37
fulgte opskriften til punkt og prikke, dog x 3. Stor succes og nok den bedste karryret endnu


Alex 11år  -  2015-06-17 20:04:31
Mega god mad. Man skulde tro at man var profetionel kok. :-)


Jens  -  2015-02-21 18:29:24
Smagen forøges væsentligt ved at tilsætte bouillon. Jeg brugte en spsk bouillon-paste, hvilket svarer nogenlunde til en terning.


Anja  -  2015-02-12 18:11:05
God opskrift. Jeg tilsatte en bouillon terning. Ungerne stor spiste.