Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Boller i karry

Boller i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 45 minutter

Indsendt af : pernille ahm

Indsendt :


Boller i karry, billede 4 Boller i karry, billede 1 Boller i karry, billede 2 Boller i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Boller:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 spsk. Karry, madras
0.25 spsk. Gurkemeje, stødt
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller.

En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når de kommer op til overfladen koger de videre 5-10 an på størrelsen. Tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen.



Karry Sovsen:
Kom smørret i en gryde når den bruser kommes hakket æble og løg i som steges bløde. Så tilsættes karry, gurkemeje og hvedemel og rør godt nu kan man ikke gå fra gryden. Tilsæt det varme kogevand mens du rør det hele tiden, bliv ved med at komme kogevand i og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens. Gem resten af kogevandet, hvis sovsen bliver for tyk.

Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk.

Serveres med ris.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (226 stemmer)

Opskriften er vist 924757 gange,
og udskrevet 14702 gange.


Energi:
KJ total 7905 (1882 kcal)
KJ pr. Pers. 1976 (470 kcal)
Vægt ialt 1168 gram
Vægt pr. Pers. 292 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 676 KJ (161 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kirsten   -  2018-05-09 14:41:57
Prøv at komme lidt karry i farsen sådan at det lige får farve af krydderiet


Louise   -  2018-03-14 21:04:32
Fantastisk opskrift - med forbehold, da jeg læste kommentarerne og udvalgte, hvad jeg ville have med og undlade. Jeg lod karryen stege i smørret for at få ekstra smag og brugte hverken løg, æbler eller gurkemeje(fordi jeg ikke havde sidstnævnte). i stedet for piskefløde puttede jeg en sjat mælk i til sidst. Sovsen blev rigtig god. Men næste gang vil jeg lave dobbelt portion af sovs, da det langt fra rakte til alle kødbollerne. God opskrift, som jeg i den grad vil bruge igen. 😀


Josefine Pedersen   -  2016-09-15 20:04:43
Virkelig lækker ret! Puttede ikke æble i. Men ellers var den lige mig. 👍🏽😊


Anna  -  2016-08-12 17:18:41
Rigtig god opskrift, men jeg tilsatte Herbamare grøntsagsbuillon til sovsen, hvilket gjorde hele forskellen 😊


Flemming   -  2016-02-08 16:28:52
Jeg bruger kokos mælk fra dåse i stedet for fløde. Det giver en mere rund smag.


  -  2016-01-19 10:04:50
Jeg ser først det med bouillon terningen til vandet hvor man laver bollerne i, lyder smags godt - så det vil jeg gøre næste gang. Så vil jeg også bruge en mindre ske, for de blev lidt store mine boller. Til slut, sørge for at lave dobbelt af sovsen, så der er rigeligt. Selve opskriften er rigtig god og på den gode gamle dags måde, det kan jeg altså godt li. 😊


Hans Peter  -  2015-12-17 10:25:47
Hvis sovsen er lidt grynet vil en tur med stavblenderen hjælpe på det


René  -  2015-10-15 18:59:26
Det er lige præcis sådan her jeg vil have mini Boller I Karry. Men jeg hoppede med på opfordringen om at tilsætte en (grøntsags)bouillon :-) Dog laver jeg dobbelt portion af selve sovsen til samme mængde kødboller.


Karry madness  -  2015-09-14 15:29:28
Når jeg laver boller i karry, putter jeg altid krydderier og bulion terninger i mit koge vand. f.eks. timian, oregano, basilikum eller klar suppe terning. Det giver en dejlig smag til bollerne og et pift til sovsen..


Kasper Madsen   -  2015-09-03 18:24:43
Første gang det lykkedes mig at slippe heldig fra boller i karry :-) syntes dog sovsen bliver lidt grynet. Tror jeg prøver uden løg og æbel næste gang


Claus  -  2015-07-29 21:27:37
fulgte opskriften til punkt og prikke, dog x 3. Stor succes og nok den bedste karryret endnu


Alex 11år  -  2015-06-17 20:04:31
Mega god mad. Man skulde tro at man var profetionel kok. :-)


Jens  -  2015-02-21 18:29:24
Smagen forøges væsentligt ved at tilsætte bouillon. Jeg brugte en spsk bouillon-paste, hvilket svarer nogenlunde til en terning.


Anja  -  2015-02-12 18:11:05
God opskrift. Jeg tilsatte en bouillon terning. Ungerne stor spiste.