Chili con carne til drengeaftenen

Chili con carne til drengeaftenen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : Peter Jacobsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.okseklup el lign.
500 g.hakket oksekød
500 g.hakket svinekød
250 g.tørrede bønner (Røde kidney)
1 tsk.Habanero chili Pulver
1 tsk.Ancho chili pulver
1 tsk.mild krydret chili pulver
1 tsk.knust spidskommen
1 tsk.røget paprika
0.5 Kanelstang
5 hele friske mellemstærke chilier
1 ds.hakkede tomater
100 g.konc. tomatpuré
3 store løg
5 store fed hvidløg
5 spsk.svinefedt
1 l.oksebouillon
50 mørk chokolade (70-80% kakao)
5 dl.god mørk øl
2 spsk.mørkt muscovado sukker
 salt
 peber
 
Opskrift:
Begynd med at opbløde bønnerne natten over.
Hæld vandet fra bønnerne når de er udblødt og kom dem med lidt salt i ca. ½ time. Der skal stadig være bid i dem.

Skær okseklumpen i mundrette stykker og skær det meste af fedtet fra.
Varm (palmin) eller olie i en stor tykbundet gryde og når det ryger tilsættes okseklumpen og det brunes godt af. Sørg for at der ikke er for meget kød i gryden af gangen, da det så kommer til at koge i egne safter i stedet for at blive svitset. Svits det evt. af flere omgange.
Imens kødet bruner hakkes løg og hvidløg.
Det brunede oksekød sættes til side og løg samt hvidløg svitses til det tager farve, ca. 2-3 min. Kanelstangen svitser med nu og tages op inden det hakkede kød tilsættes.
Det hakkede okse- og svinekød tilsættes og svitses godt af.
De tørre krydderier tilsættes Kødet presses til side og tomatpureen tilsættes og svitses godt af. Dette gør at tomatens sødme fremhæves og den bitre smag forsvinder.
Der røres godt i gryden, hakket tomat, øl og bouillon tilsættes til der er et par cm væske oven på kødet. Bønnerne og resten af oksekødet tilsættes, der skrues ned så chilien simrer svagt.
Chilien skal simre i mindst 3 timer til den helt rigtige konsistens opnåes.
Det kan være der skal tilsættes mere bouillon undervejs, så sørg for at kigge til gryden undervejs.
Når den rette konsistens er opnået skal chilien smages til.
Derfor tilsættes den friske chili nu, du har selvfølgelig renset dem for kerner og hakket dem groft.
Ca halvdelen af chokoladen, finthakket, og muscovadosukkeret tilsættes, der røres godt rundt til og nu er det tid til at smage på mesterværket.
Det skal være stærkt, krydret, fyldigt og en smule sødt. Salt og peber tilsættes efter smag. Mangler du chokoladens fylde så tilsæt mere chokolade, men pas på ikke at komme for meget i, da den så kommer til at smage som en Mole i stedet for en ordentlig Herre chili.
Serveres dampende varm i individuelle skåle med en stor klat creme fraiche og guacamole samt noget lækkert hjemmebagt Corn bread.
Bon Appetit!

Tips:

Vil du have en stærkere Chili con Carnbe kan du med fordel enten tilsætte mere habanero pulver i starten af opskriften eller tilsæt hel stærk chili (habanero, devils penis, birdeye eller er du ikke rigtigt klog så brug en Naga Bhulut chili!) senere i opskriften. Skal den være mildere vælges mildere chili pulvre og friske chilier. Jeg kan dog ikke anbefale at bruge chili sovs under tilberedningen, da de fleste sovse indeholder meget eddike og derfor vil din Chili blive sur/bitter i smagen og ødelægge balancen i smagssammensætningen. HAr du gæster som kan lidt stærkere Chili end dig kan du med fordel købe en stærk chili sovs, de selv kan krydre den færdige Chili med.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Opskriften er vist 10030 gange,
og udskrevet 113 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu