Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller i karry 02

Boller i karry 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Brøndum-Hvidbjerg Borgerforening

Indsendt :



Ingredienser:
 Fars til boller:
500 g.hakket flæsk eller kalv og flæsk
1 revet løg
2.5 spsk.hvedemel
1 dl.mælk eller vand
2 æg
1 tsk.salt
1 knsp.peber
 
 Karry sovsen
1 spsk.karry
25 g.smør
1 finthakket løg
3 spsk.hvedemel
7-8 dl.bouillon/kogevand
1-2 dl.mælk eller fløde
 
Opskrift:
Kødbollerne:
Hakket flæsk, løg, mel salt og peber røres sammen til en fast klump. Herefter tilsættes først æg og derefter mælk.

En gryde med vand og bouillonterning bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når bollerne kommer op til overfladen er de færdige og tages op og lægges på en tallerken. Gem bouillonen, da den skal bruges til sovsen.

Karry sovsen:
Kom smørret i en gryde, og når den bruser kommes først løg i herefter karry som brændes af - som det hedder. Herefter tilsættes 3 spsk. mel og røres godt - gå ikke fra gryden. Pisk og tilsæt den varme bouillon mens der røres. Tilsæt bouillon og fortsæt med at pisk i sovsen til den har rette konsistens. Gem resten af bouillonen, hvis sovsen bliver for tyk.
Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk.

Bollerne vendes i sovsen og varmes op.

Serveres med ris, der evt. kogen med en sjat olie for at undgå de klister sammen.

Tips:

Farsen kan også bruges til frikadeller eller forloren hare.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boller i karry

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 16240 gange,
og udskrevet 426 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-06-25 07:51:31
gurkemeje er osse godt der i og giver en flot gul farve.

Amalie  -  2014-09-01 18:16:18
Det er en vildt god og lækker boller i karry. Jeg kan normalt ikke lide boler i karry men denne her opskrift er helt fantastisk...

MSM  -  2012-05-14 09:07:32
Citat: " Herefter tilsættes 3 spsk. mel og røres godt - gå ikke fra gryden. Pisk og tilsæt den varme bouillon mens der røres. Tilsæt bouillon og fortsæt med at pisk i sovsen til den har rette konsistens." Skal der ikke stå Pisk og tilsæt mælken mens der røres? eller bagefter? Der står i hvert fald ikke noget sted, at der skal mælk i?