Farmors frikadeller

Farmors frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Niki

Indsendt :      Red:

Farmors frikadeller, billede 4 Farmors frikadeller, billede 1 Farmors frikadeller, billede 2 Farmors frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Løget skæres i små terninger. Kød, løg, æg, rasp, og mel røres godt sammen. Smag til med salt og peber.
Panden varmes op. Farsen formes med en spiseske, til
frikadeller. Steg i lige dele rapsolie og smør.

Tips:

Til frikadeller hører kartofter, brun sovs, rødkål (asier).


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på frikadeller

karakterer:
Opskriften er vist 50006 gange,
og udskrevet 811 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4324 (1029 kcal)
KJ pr. Pers. 1081 (257 kcal)
Vægt ialt 715 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 604 KJ (144 kcal)
Protein 13.5 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Grethe  -  2013-03-11 08:46:00
Drop melet, dobbel op med rasp, og kom lidt vand i. smag den til med salt og peber, farsen smager herligt i rå tilstand

  -  2012-05-29 18:10:28
Prøvede dem....men lidt smagløse. Tror jeg går tilbage til mine gamle kendte :-)

Niko  -  2012-04-19 17:07:07
I forklaringen, står der: "Smag til med slat og peber." Tror ikke man kan smage på farsen(rå), hvordan de stegte frikadeller kommer til at smage.

Per  -  2011-08-27 17:28:30
Lidt faste/tunge i det, kunne godt bruge noget væde i farsen

Bo  -  2010-11-24 17:38:54
Den bedste frikadelleopskrift, indtil nu...