Forloren hare 05

Forloren hare 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : rikke

Indsendt :


Forloren hare 05, billede 4 Forloren hare 05, billede 1 Forloren hare 05, billede 2 Forloren hare 05, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket kalv og flæsk
1 stort hakket løg
2 spsk.hvedemel
2 spsk.rasp
1 æg
 salt
 peber
150 g.hakket bacon
10 tørrede enebær
3 dl.mælk
1 pk.bacon
 
 Sauce:
 Stegesky
2 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 peber
 evt.ribsgele
2 dl.ribsgele
1 terning oksebullion
4-5 dl.vand
 
Opskrift:
Kødet røres til fars med løg, mel, rasp, salt/peber, bacontern, æg og mælk til lind konsistens. Formes i ildfaast fad til brød som dækkes af baconskiver.

Vand og bullionterning samt knuste enebær kommes i fadet.

Steges i 180 grader C. alm. ovn i 1 time. Evt ved ekstra varme de sidste minutter til bacon er rigtig sprød.

SAUCE:
Skyen sies i gryde og 2 spsk mel drysses over. Når melet er faldet til bunds i gryden piskes saucen sammen og bringes i kog. Små-simrer i 2-3 minutter og smages til med salt/peber og evt ekstra ribsgele.

Serveres den forlorne hare med nykogte kartofler, saucen og ekstra ribsgele.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (26 stemmer)

Opskriften er vist 61156 gange,
og udskrevet 2843 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne  -  2017-08-22 17:30:54
Har lavet retten op til flere gange med stor succes. Både børn og voksne er fan. Og så er den nem at lave.

  -  2015-04-12 17:36:54
2 dl ribsgelé er det ikke meget?

Beth  -  2013-04-26 06:30:23
Virkelig velsmagende! Den her opskrift på forloren hare laver jeg fremover.

Lo  -  2012-08-17 19:18:56
Hammer god forloren hare!

Kent  -  2012-05-06 08:19:31
Havde rørt farsen efter opskriften. Hmm, var nok lidt for "lind" kom mere rasp i, med et perfekt resultat til sidst :-)

Steffan KM  -  2011-10-26 13:43:07
der mangler ting i din recept. men ellers en go version af Forloren Hare. 8 point her fra :D

Helene SJ  -  2010-12-17 17:30:27
Vi sparede lidt på både mel og mælk. Der mangler i opskriften at stå, hvor meget vand man skal komme i fadet og det kommer jo osse an på fadets størrelse, men vi brugte ca. 1 dl

Per  -  2010-11-08 11:51:41
Vi brugte kun halvdelen af mælken, så tilsæt lidt af gangen til passende konsistens.

Mundilfare  -  2010-10-08 07:35:51
Forloren hare, næsten som vor mor lavede den.Lækkert!