Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Wienerschnitzel med klassisk tilbehør

Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveinderlår

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Manja Madsen

Indsendt :


Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 4 Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 1 Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 2 Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 gram Kalveschnitzler ca 1 cm. tykke En kalveschnitzl vejer ca 150 g. Skåret af kalvefileter eller inderlår.
35 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Panering:
10 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
10 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
  Drengen:
1 skive Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
20 gram Kapers
2 Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
5 gram Peberrod, høvlet Høvlet peberrod sælges gerne i bæger med 50 gram.
   
  Brasede kartofler:
130 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Brunet smør:
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
70 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
Opskrift:
Skræl kartoflerne og kog dem 15 min. til de er næsten møre. Lad dem køle af. (Skyld eventuelt med kold vand).


Imens kartoflerne koger laves "drengen". Skær en citronskive, læg kapers, høvlet peberrod og til sidst to ansjoser på.

Bank kødet med en kødhammer. (det gør kødet mere mørt og sikrer at det er lige tykt alle steder). Panér kødet, først i mel, æg, til sidst rasp.

Skær kartoflerne ud i passende stykker (evt. kvarte). Steg dem i lidt smør på en varm pande ca. 5 min. til de får en pæn gylden farve.

Varm en pande godt op med smør, vent til det har bruset af og steg kødet 3-4 min på hver side, afhængigt af tykkelsen. Krydr med salt og peber.

Kom en ny klat smør på den samme pande og brus af.

Til sidst blancheres (koges) ærterne 2-3 min i letsaltet vand.

Tips:

"Drengen" (citronskiven) serveres oven på kødet, men kan selvfølgelig undlades.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Wienerschnitzel

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (110 stemmer)

Opskriften er vist 223386 gange,
og udskrevet 3070 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4333 (1031 kcal)
KJ pr. Pers. 4333 (1031 kcal)
Vægt ialt 575 gram
Vægt pr. Pers. 575 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 753 KJ (179 kcal)
Protein 10.2 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2019-04-17 06:55:05
- den på toppen!!!

Ejnar ove Nielsen   -  2018-01-07 11:49:32
En Nem og hurtig opskrift har prøvet og med fremragende succes

Lise  -  2017-06-14 18:16:22
Der hører ikke smørsovs til Wienerschnitzel!

ALM  -  2011-08-10 16:25:17
Lækkert! Vi tilføjer altid sauce til , smørsauce eller grøn peber sauce fra Knorr. Vi skifter mellem smørstegtekartofler med brasede kartofler med bacon, løg og paprika.