Indbagte rodfrugter i butterdej med bagekartofler

Indbagte rodfrugter i butterdej med bagekartofler , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Indbagte rodfrugter i butterdej med bagekartofler , billede 4 Indbagte rodfrugter i butterdej med bagekartofler , billede 1 Indbagte rodfrugter i butterdej med bagekartofler , billede 2 Indbagte rodfrugter i butterdej med bagekartofler , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
35 gram Kapers 1 spsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Estragon, frisk
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
3 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
   
Krydderurte miks
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Blancher grøntsagerne i saltet vand. Lad dem køle af. Vend grøntsagerne i hakkede kapers, estragon, creme fraiche, den ene af æggeblommerne, salt og peber.

Læg den optøede butterdej sammen, og rul den ud til dobbelt størrelse. Del butterdejen i to dele.

Læg grøntsagerne på det ene af dejstykkerne. Pensl kanten med æggeblomme og læg det andet ovenpå, pres enderne sammen med en gaffel. Pensel med æggeblomme.

Skru ovnen op på 200 grader C. alm. ovn. Bag butterdejen i 15 minutter, eller indtil dejen er flot gylden.

Kryderurteolie:
Olie og krydderurter blendes sammen og smages til med salt og peber.

Server de indbagte rodfrugter med bagte kartofler og krydderurteolie.


karakterer:
Opskriften er vist 46886 gange,
og udskrevet 738 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12744 (3034 kcal)
KJ pr. Pers. 3186 (758 kcal)
Vægt ialt 2518 gram
Vægt pr. Pers. 629 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 506 KJ (120 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 15.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu