Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grillet oksemørbradbøffer med asparges- og kartoffelsalat

Grillet oksemørbradbøffer med asparges- og kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grillet oksemørbradbøffer med asparges- og kartoffelsalat, billede 4 Grillet oksemørbradbøffer med asparges- og kartoffelsalat, billede 1 Grillet oksemørbradbøffer med asparges- og kartoffelsalat, billede 2 Grillet oksemørbradbøffer med asparges- og kartoffelsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler nye
600 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
   
  Citronvinaigrette:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
   
600 gram Oksemørbrad, afpudset
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Små kartofler koges hele, ellers kan de skæres i 3 cm. stykker.

Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 15 minutter, eller til de er næsten møre. Tilsæt asparges skåret i 5 cm. stykker, kog det hele yderligere 2 minutter, eller indtil grønsagerne er møre. Hæld vandet fra.

Bland olivenolie, finthakket rødløg, citronsaft, citronskal, salt og presset hvidløg i en stor skål. Tilsæt kartofler og asparges, og rør det godt sammen.

Serveres varm, eller stilles i køleskabet til senere servering.


Oksemørbraden befries for sener, skæres i 4 skiver, der bankes let med hånden.

Krydres med salt og peber og steges på en grillpande eller grill ca. 3 minutter på hver side.

Serveres straks.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 107408 gange,
og udskrevet 3867 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8745 (2082 kcal)
KJ pr. Pers. 2186 (520 kcal)
Vægt ialt 2376 gram
Vægt pr. Pers. 594 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2010-03-30 12:46:00
samsø kartofler er ikke en s... bedre end andre danske kartofler men reklame har meget magt

Lena  -  2009-05-22 19:59:10
God med dejlige nye samsø kartofler. Skal prøve salaten til grillet fisk.