Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Forloren agerhøne

Forloren agerhøne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Forloren agerhøne, billede 4 Forloren agerhøne, billede 1 Forloren agerhøne, billede 2 Forloren agerhøne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
15 gram Svampe, tørrede
50 gram Tranebær, tørrede
75 gram Bacon i tern
600 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
8 Enebær, hele
300 gram Perleløg, dybfrost
   
  Til fadet:
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
  Sauce:
75 gram Bacon i tern
2.5 dl. Svampefond
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gorgonzola
2 spsk. Tyttebær. syltede
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Smørbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Tyttebær. syltede
   
Opskrift:
Svampe og tranebær sættes i blød natten over. Tag lidt svampe fra til pynt, pres resten fri for væde og hak dem groft. Den overskydende væde fra svampene gemmes til sauce.

Perleløgene gives et kraftigt opkog og køles af. Halvdelen af løgene gemmes til saucen. Kogevandet kasseres.


Fars:
Hakket kalv/flæsk, bacontern, svampe, tranebær, perleløg, æg, hvedemel, knuste enebær, salt og peber røres sammen. Farsen lægges i et smurt raspdrysset fad. Pyntes med den hele svampe.

Sættes i en 175 grader C alm. ovn ca. 40 minutter.


Sauce: Bacon og perleløg sauteres af, svampefond og piskefløde tilsættes sammen med gorgonzola og koges op. Jævnes med smørbolle, farves let med kulør og smages til med salt, peber og syltede tyttebær.

Servers med hvide kartofler og en rødkålssalat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 32428 gange,
og udskrevet 462 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16877 (4018 kcal)
KJ pr. Pers. 4219 (1004 kcal)
Vægt ialt 2530 gram
Vægt pr. Pers. 632 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 667 KJ (158 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu