Svampe og tranebær sættes i blød natten over.
Tag lidt svampe fra til pynt, pres resten fri for væde og hak dem groft.
Den overskydende væde fra svampene gemmes til sauce.
Perleløgene gives et kraftigt opkog og køles af.
Halvdelen af løgene gemmes til saucen.
Kogevandet kasseres.
Fars:
Hakket kalv/flæsk, bacontern, svampe, tranebær, perleløg, æg, hvedemel, knuste enebær, salt og peber røres sammen.
Farsen lægges i et smurt raspdrysset fad.
Pyntes med den hele svampe.
Sættes i en 175 grader C alm. ovn ca. 40 minutter.
Sauce:
Bacon og perleløg sauteres af, svampefond og piskefløde tilsættes sammen med gorgonzola og koges op.
Jævnes med smørbolle, farves let med kulør og smages til med salt, peber og syltede tyttebær.
Servers med hvide kartofler og en rødkålssalat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 32931 gange, og udskrevet 472 gange.
Energi:
KJ total 16877 (4018 kcal)
KJ pr. Pers. 4219 (1004 kcal)
Vægt ialt 2530 gram
Vægt pr. Pers. 632 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 667 KJ (158 kcal) Protein 7.4 gram Fedt 9.3 gram Kulhydrat 11.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider