Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Frikadeller med brun sovs

Frikadeller med brun sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Frikadeller med brun sovs, billede 4 Frikadeller med brun sovs, billede 1 Frikadeller med brun sovs, billede 2 Frikadeller med brun sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Frikadeller
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
 
  Stegning:
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Sovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
   
  Tilbehør
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
500 gram Rødkål. konserves
   
Opskrift:
Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med revet løg og æg. Rør mælken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.

Brun sovs:
Smøret smeltes på samme pande som frikadellerne er stegt på, mel drysses over og kogevandet tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring. Farves med kulør og smages til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler, rødkål og evt. agurkesalat.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på frikadeller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (55 stemmer)

Opskriften er vist 217556 gange,
og udskrevet 6384 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12947 (3082 kcal)
KJ pr. Pers. 3236 (770 kcal)
Vægt ialt 3078 gram
Vægt pr. Pers. 769 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 420 KJ (100 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 11.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nick  -  2018-02-15 18:50:11
God ret, dog vil jeg tilføje gulerødder, som koges sammen med kartoflerne. og angive løgene i antal og ikke gram :)

hans  -  2013-10-17 11:59:50
til sovsen kan tilsættes en bouillonterning og en lille lille smule sukker