Wallenberger med ærter og kartoffelmos

Wallenberger med ærter og kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :
Wallenberger med ærter og kartoffelmos, billede 4 Wallenberger med ærter og kartoffelmos, billede 1 Wallenberger med ærter og kartoffelmos, billede 2 Wallenberger med ærter og kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kalvekød, hakket ca. 11% fedt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
200 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Sky:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Sørg for, at alle ingredienser til farsen er køleskabskolde.

Blend det hakkede kød med salt og peber i nogle sekunder. Tilsæt æggeblommer og blend videre. Kom halvdelen af piskefløde i lidt ad gangen. til sidst piskes den sidste halvdel af piskefløden let og vendes i.
Stil farsen i køleskabet et stykke tid, så bliver Wallenbergeerne nemmere at forme.

Form fire bøffer af farsen og vend dem i rasp. Steg Wallenbergerne langsomt i smør og olie 6-7 minutter på hver side, til de er blevet gyldenbrune.

Svits ærterne i lidt smør. Bland finthakket skalotteløg i og smag til med salt, peber og lidt sukker.

Kog kartoflerne og lav en kartoffelmos.

Brun smørret hårdt og kom finthakket persille i.

Server straks til Wallenbergerne sammen med tyttebærgele.





karakterer:
Opskriften er vist 20573 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20560 (4895 kcal)
KJ pr. Pers. 5140 (1223 kcal)
Vægt ialt 2460 gram
Vægt pr. Pers. 615 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 835 KJ (199 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu