Frikadeller 04

Frikadeller 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Pernille

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.hakket kød (svin lam eller kalv)
1.5 tsk.groft salt
1 lille løg
 Friskkværnet peber
0.5 dl.hvedemel
1 æg
2.5 dl.mælk(måske lidt mindre)
1 spsk.smør (til panden)
1 spsk.olie (til panden)
 Smøren og olien kan erstattes af Becel flydende
 
Opskrift:
Kom kødet i en skål og rør det sejt med salt. Skræl løget og riv det fint på et rivejern. Put det i farsen. Rør peber og hvedemel i. Slå også ægget ud og rør det i. Rør mælk i, lidt af gangen og bland det hele godt sammen. Sørg for, at farsen ikke bliver for flydende. Rør farsen smidig. Stil den evt. i køleskabet i 30 minutter. Er farsen derefter for fast, tilsættes mere mælk.
Sæt en pande over ved god varme og put smør og olie på, så det bliver gyldent.
Form farsen til aflange boller med en ske eller hænderne, så de hverken er for små eller for store. Kom frikadellerne direkte på panden.
Start med at brune frikadellerne to-tre minutter på hver side, og steg dem derefter fem minutter på hver side ved middel varme, indtil de er gennemstegte.
Mærk på frikadellerne om de er faste. Saften skal være gennemsigtig, og ikke rosa.

Tips:

Kan serveres med næsten alt. Sovs, grønsager, ris, pasta, alt muligt. Kartoffelsalat er også lækkert til frikadeller.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på frikadeller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 14323 gange,
og udskrevet 477 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2008-04-09 18:25:28
øhhh, virkelig lang forklaring til hvordan man blander 4 ingredienser sammen...?!