Mørbradgryde 04

Mørbradgryde 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Krissydk

Indsendt :      Red:

Mørbradgryde 04, billede 4 Mørbradgryde 04, billede 1 Mørbradgryde 04, billede 2 Mørbradgryde 04, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Svinemørbrad, afpudset
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
150 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
150 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Svinemørbraden skæres ud i 5, og bankes herefter tynde og skæres i stykker. Læg stykkerne på en tellerken. Del baconen i 3, og pil stykkerne fra hinanden (Gør det nemmere til senere), og del pølserne i 2.

Start med at finde en tellerken fem og læg et skykke køkkenrulle på. Start så med at svits baconen til den har fået lidt kulør, og læg efterhånden den stegte bacon på tellerknen med køkkenrulle.

Vend mørbraden i melet og steg den på samme pande, til den er stegt og har fået kulør på begge sider. Læg mørbraden på samme tellerken som baconen. Steg så pølserne hurtigt igennem på panden og læg dem sammen med baconen og mørbraden.

Løget pilles og skæres i tern, cherrytomaterne halveres, og hvidløgene pilles.

Benyt evt samme pande eller find i gryde frem. Svits løgene, når de er blevet gyldene kommes cherrytomaterne i, hæld nu fløden i, knus hvidløgene i en hvidløgspresser og put hvidløgen i, put halvdelen af tomatpurén i, og smag derefter til efter hvor meget tomatpuré du mere vil have i, put kødet i gryden, og lad det simre 5 min.

Severes med ris.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørbradgryde

karakterer:
Opskriften er vist 92877 gange,
og udskrevet 2603 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19366 (4611 kcal)
KJ pr. Pers. 4841 (1152 kcal)
Vægt ialt 2787 gram
Vægt pr. Pers. 696 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 694 KJ (165 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 13.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-08-22 13:35:56
Kan fint laves med madlavningsfløde på 9 eller 18 %

  -  2011-01-30 16:59:01
Cherry tomater virkelig et dejligt twist..

Per  -  2008-11-04 08:51:36
Hvidløget er lidt gennemtrængende, så hold lidt igen med det og smag så til med hvidløg. Du vender nemmest mørbradstykkerne i melet ved at putte mel og mørbrad i en plastpose og så ryste det rundt.