Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 45 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : pjuske

Indsendt :      Red:

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, billede 4 Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, billede 1 Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, billede 2 Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
125 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika, edelsuss
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bacon ristes i en gryde tages op på fedsugende papir og gemmes til pynt.

Mørbraden skæres i skiver og vendes i mel og brunes i gryden, tages op på en tallerken.

Løg i halve skiver brunes sammen med champignon i skver.

Tilsæt tomatpure, drys paprika og mel over og rør det i løg og champignon. Tilsæt fløden og kog op og rør så tomaterne i.

Læg mørbraderne i og småsimrer i ca. 20 minutter.

Til allersidst kommes cocktailpølserne i.

Baconskiverne lægges over retten ved servering til pynt.

Serveres med ris eller kartoffelmos.


Beskrivelse:

Opskrift på mørbradgryde - en dansk klassiker

Mørbradgryde er en vaskeægte mormorret, som har mættet manges maver gennem årenes løb. Den klassiske opskrift findes i et utal af variationer, heriblandt mørbradgryde med bacon eller mørbradgryde med cocktailpølser. Det er meget almindeligt at servere en klassisk mørbradgryde med ris eller kartoffelmos som tilbehør, men du kan også vælge at eksperimentere med eksempelvis pasta eller rodfrugtmos. Den traditionelle mørbradgryde opskrift indeholder svinekød, men hvis du ønsker at tilføre et frisk pift, kan du sagtens udskifte svinemørbraden med en oksemørbrad.

Gryderetter er kommet for at blive

Gryderetter, også kaldet sammenkogte retter eller simreretter, har eksisteret i tusindvis af år, og kan spores helt tilbage til Romertiden. Det som karakteriserer en gryderet er, at den består af småtskåret kød og grøntsager, krydderier og væske - enten i form af fond, fløde eller vin. Af andre gamle danske gryderetter kan der nævnes: forloren skildpadde, kalvefrikassé og oksehaleragout.

Se udvalget af opskrifter med mørbradgryde fra Alletiders Kogebog her.

FAQ

Kan man fryse mørbradgryde?

Ja, du kan sagtens fryse mørbradgryde.

Hvilken salat passer til mørbradgryde?

Server gerne en let salat til din mørbradgryde såsom hakket salatblade med tomat, agurk, peberfrugt og rødløg vendt i olivenolie og krydderier.

Hvordan laver man mørbradgryde?

Start med at riste baconen i en gryde, og lad det efterfølgende afdryppe på et stykke papir. Skær mørbraden i skiver og brun dem i samme gryde, hvorefter de tages op på en tallerken. Brun løg og champignon i gryden og tilsæt krydderier, tomatpure, fløde og hakkede tomater. Lad det småsimre sammen med mørbradstykkerne i ca. 20 minutter inden cocktailpølserne tilsættes.

karakterer:
Opskriften er vist 3971905 gange,
og udskrevet 77801 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1160 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19677 (4685 kcal)
KJ pr. Pers. 4919 (1171 kcal)
Vægt ialt 3453 gram
Vægt pr. Pers. 863 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 569 KJ (135 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Eva Rose  -  2022-08-29 19:19:34
Super ret, prøv at komme 1/2 til 1 dl portvin ved, fra start, så alkohol forsvinder, også godt til oksesteg, i stedet for rødvin. smager himmelsk.

Erik  -  2022-03-17 16:21:13
Bacon i gryden også, ikke kun som pynt. Bacon er det bedste krydderi som findes 🤪

  -  2021-09-14 18:38:30
Fik kartoffelmos med pølser i aftes plus brocoli ,skar pølserne i gryden havde ikke fløde , brugte flødeost smagte dejligt skal have resten i morgen med ris 😊

Susanne G. Jensen  -  2021-08-30 14:20:47
Dejlig nem at lave og smager super godt

Peter Juul  -  2021-05-29 09:48:17
En rigtig herreret

sussie  -  2021-02-20 17:42:37
jeg vælger så at undgå fløden bruger vand med bouillonterning og jævner til sidst med meljævning

Emil 13 år  -  2020-12-29 18:23:21
Smager super godt. Den er også rigtig nem at lave pga man skal ikke bruge så mange ting..👍

Anna karina Groth   -  2020-09-20 15:51:14
Fantastisk lækker ret, som hele familien elsker med ris til

Jesper.  -  2020-05-13 05:26:40
Man kan tilsmage med lidt chipotle. Det giver en god fyldig smag.

Birgir  -  2019-05-21 18:12:14
Mørbradgryde med "twist" af hvidløg, oregano og timian samt "hot" mango chutney, giver et meget godt resultat med en varieret smag. Man kan tillige tilsætte rødvin.

Vivi  -  2018-03-08 23:02:30
Rigtig god & dejlig nem at lave i en travl hverdag ☺

Nielsen  -  2018-02-10 22:18:19
Sammensætter ofte disse ingredienser og man kan næsten ikke gå galt ligemeget hvad man goer. Jeg tilsætter normalt altid hvidløg, chili, laurbær blade, Sherry eddike, oksekoeds bullion og gulegulerødder samt en lille smule ribsgele ;-). Floede goer altid underværker til hvilken somhelts ret eller sovs... Sorry for my bad spelling, living on my 17th year in USA. Cheers and enjoy - You'll love it...

Svend bend  -  2018-01-19 18:46:31
Bedste mørbradgryde, og jeg har nu prøvet en del opskrifter.... Super enkel og nem at lave... Evt. piftet den lidt op med gulerødder eller peberfrugt, hvidløg og Chili... Fræk og frisk middag til et godt selskab

  -  2017-12-04 18:21:50
En rigtig lækker mørbradgryde ,og nem at lave . Kan kun anbefales 😀😀

kaj jørgensen  -  2017-11-13 06:21:16
god opskrift, da vi har gluten allergiker i familien, vender vi ikke mørbraden i mel, og bruger maizena til at jævne med.

Lars Mortensen   -  2017-10-10 22:13:53
Det er en super opskrift, smager bare godt. Lidt chili gør ikke noget.

Brita  -  2017-08-02 09:11:36
Verdens bedste møbradgryde. 😍

  -  2017-05-21 17:14:35
Jeg har lavet den nogle gange. Jeg kommer hvidløg og chili i og undlader bacon, lige meget hvad jeg gør, så slipper jeg heldigt..

Andreas   -  2017-05-10 06:35:15
Det er en mega go opskrift smager rigtig godt men lidt Engelsk sovs skader ikke lige at komme i også 😀

Laila  -  2016-12-27 15:07:11
Jeg brugte kyllingefilet som jeg skar ud i tern, bare for at prøve. Det kan stærkt anbefales og smager super lækkert

lejf.   -  2016-12-19 14:05:12
jeg får gæster og har prøvet mørbradgryde før retten er dejligt krydret og nem at lave. Den er bare super til gæster.

anonym  -  2016-04-06 14:47:39
Super ret, og det smager ligeså godt, hvis man bytter fløden ud med milda 4%.

anonym  -  2016-02-18 18:24:02
Fantastisk mørbradgryde. Dem der spare på fløden må enten være rygere eller fitness freaks, der skal ikke spares på fløde, den er fantastisk som den er.

  -  2016-02-03 14:21:22
Den bedste. Og man kan godt halvere piskefløden m minimælk uden det kan smages

Mig  -  2015-10-03 15:40:29
Kan man bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde

Lene H.   -  2015-08-16 20:45:12
Det var en virkelig lækker ret :) det var både børn og voksne helt enige om !

Henrik36  -  2015-06-01 16:49:57
Super lækker ret. familien spiser meget

Allan D  -  2015-05-17 13:19:36
Smager fantastisk og er forholdsvis nemt og hurtigt at lave :-)

jesper  -  2015-02-18 18:18:34
Jet syntes kart der skal servers pommesfrites til :)

Susanne  -  2014-12-30 13:46:08
Nu findes der jo massevis af forskellige opskrifter på mørbradgryde. Denne er absolut en af de bedre. Lækker.

eik  -  2014-06-20 19:39:07
Helt i top. Fik ros af mine gamle forældre på 85 år. Nok til dagen efter og en portion til nedfrysning. Lidt fint i den alder og man helst vil klare sig selv

pia_oesten  -  2014-01-26 09:28:38
Super laekker moerbrad ret ,den var totalt udsolgt her da vi var faerdige mummmmmsssss

lissi  -  2013-06-24 18:41:15
Super opskrift, alle jeg har lavet den til synes den er fantastisk. Laver den godt nok med kyllingebryst i tern i stedet for og vender det ikke i mel + jeg kommer kyllinge boillion terning i og kulør til sidst. Smager ganske enkelt himmelsk.

Frankie  -  2012-12-17 13:18:48
En favorit! OG så bliver den altså lige i øjet hvis man tjipper en lille snaps i. Helt efter egen smag :o) Kan også være et skvæt rødvin men schnaps'en giver et pift...!

Henrik  -  2012-02-08 10:55:11
Kan det svare sig, at lave retten dagen i forvejen?

Lisa  -  2012-01-19 07:18:03
Den smager ikke helt som den mørbradgryde som min svigermor lavede, men den er hammer god, og det er en god ret hvis man har mange gæster til spisning. Lavede den sommeren 2011 til en weekend sammen med 15 personer, brugte dog ekstra kød, da det ikke lyder af meget kød. Alle var vilde med den og så kunne jeg lave mad til 15 pers. for kun 30,- pr. næse, købte nemlig mørbrad på tilbud. dog synes jeg at det er synd at der er cocktailpølser i, så dem undlader jeg, men ellers følger jeg opskriften. Det er lidt træls at læse at folk vil have mindre fløde, for pokker det er jo ikke en ret du lever af i flere dage så hvad gør det at der bruges meget fløde, der står jo intet om at det er en fedtfattig ret :-).

ALM  -  2011-08-13 17:46:45
Har tilføjet bacon i tern (i stedet for skiver) og dijon sennep

Bettina 1965  -  2011-05-28 21:46:54
Super lækker ret, alle i familien er vilde med den :-) MUMS

Henrik  -  2010-10-24 16:03:57
Jeg synes mit kom til at smage alt for meget af tomatpure. Men nu købte jeg også ind i Aldi og de har nogle gange nogle sære produkter. Men umiddelbart virker tomatpure og hakket tomat som om det helt overtager kødsmagen og alt det andet lækre.

albanj  -  2010-10-18 19:40:30
Super lækker opskrift. lavede den til 25 mennesker tilen fødselsdag, og alle var vilde méd det

michael  -  2010-08-26 21:18:23
Vil bare sige at den er top dollar og vil lave den til sviger når de kommer i næste weekend det er ikke sidste gang jeg laver den !! 10 her fra!!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her