Pangasius med bagt kartoffel og bacon/persillesmør

Pangasius med bagt kartoffel og bacon/persillesmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Pangasius - Hajmalle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : stineh

Indsendt :


Pangasius med bagt kartoffel og bacon/persillesmør, billede 4 Pangasius med bagt kartoffel og bacon/persillesmør, billede 1 Pangasius med bagt kartoffel og bacon/persillesmør, billede 2 Pangasius med bagt kartoffel og bacon/persillesmør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Pangasiusfilet Pangasius er en spisefisk, der bliver opdrættet i ferskvand i Sydøstasien.

Fisken har fast lyst kød, med en let og fin smag.

Pangasius kan steges, koges, bages og grilles.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
   
60 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skrub kartoflerne og bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i ca. en time.

Steg baconen sprød og læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle, hak den fint. Finthak løget og steg det gyldent. Bland løg, bacon, hakket persille og smør, kryder med peber. Fordel det på et stykke bagepapir, rul det sammen og sæt det på køl et par timer.

Pangasiusfileterne kan enten steges i ca. 3 minutter på begge sider, eller porcheres i letsaltetvand ved lav temperatur i ca. 5 minutter.

Tips:

Bøj halespidsen ind under fisken, ellers kan den blive stegt tør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 54787 gange,
og udskrevet 810 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11974 (2851 kcal)
KJ pr. Pers. 2993 (712 kcal)
Vægt ialt 2160 gram
Vægt pr. Pers. 540 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 554 KJ (131 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Julie  -  2012-10-04 20:31:49
Ikke en særlig god opskrift efter min mening. Kryddersmørret bryder jeg mig slet ikke om, der er alt for meget løg! (der er jo også dobbelt så meget løg som smør i opskriften, og det kan alt for tydeligt smages til min smag..). Beskrivelsen af tilberedningen af fisken er alt for udetaljeret, synes jeg - fx hvor høj varme og så er hele fedtstof-spørgsmålet slet ikke beskrevet - mine fisk blev ikke gode! Bagekartofler er jo sådan ret basic at lave, dog synes jeg, at det kan laves på en lidt bedre måde end beskrevet her, så de lettere bliver bløde - fx ved at skære et lille kryds i dem, drysse salt over og pakke dem ind i sølvpapir. Hvis ikke jeg havde lavet en stor salat til, havde dette været en utrolig kedelig (og ikke særlig sund) middag.