Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Min fars forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE

Min fars forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Christine

Indsendt :


Min fars forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE, billede 4 Min fars forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE, billede 1 Min fars forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE, billede 2 Min fars forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Haren:
1000 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
250 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
300 gram Bacon i tern
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
  Sovsen:
200 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
   
Opskrift:
Tag en skål, bland alt farsen sammen, tilsæt 1 æg, salt og peber. Kom lidt mel i farsen (Dog ikke for meget) Hæld farsen ud på bordet, bland de 2 pk. bacon i tern i farsen. Rul farsen som du ønsker haren skal se ud, og tril/form den derefter med rasp. Tag de to pk. bacon i skiver, og lig dem ud over haren. Kom til sidst haren i et stort fad som er smurt ganske lidt.

Nu sætter du haren i ovnen. ½ time på 225 grader C. alm. ovn. Imellem tiden skal du lave følgende.

SOVSEN: Tag en gryde og hæld 1 liter sødmælk op i, tag 100 g smør og kom ned i mælken, tænd for kogepladen og lade smørklatten smelte nede i mælken. OBS!!! Det kan nemt brænde på. Når smørret er smeltet tilsætter du salt og peber efter smag. Derefter 1 glas ribsgele og lidt sukker. Rør godt i sovsen, tilsæt meljævning og til sidst kulør.

Nu har haren været i ovnen i ½ time. Tag den ud, og hæld sovsen hen over den. ALT DET SOVS DER OVERHOVEDET KAN VÆRE I FADET. Sæt den i ovnen igen ½ time på 160 grader C. alm. ovn.


Tips:

Så skal du selvfølgelig skrælle kartoflerne.. *SS* Velbekomme, vil meget gerne have en masse kommentare fra jer der har prøvet at lave den efter min opskrift...


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (704 stemmer)

Opskriften er vist 723530 gange,
og udskrevet 23051 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 25226 (6006 kcal)
KJ pr. Pers. 4204 (1001 kcal)
Vægt ialt 3456 gram
Vægt pr. Pers. 576 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 729 KJ (173 kcal)
Protein 12.5 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 5.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

CBB  -  2020-05-22 17:09:24
Denne opskrift er virkelig super lækker... den bedste jeg har smagt

Daniel  -  2020-01-22 16:39:02
Simpelthen bare lækker. Vi holder os dog til en enkelt pakke tern i farsen. Men sindssyg god!

hjerm35  -  2019-02-23 17:37:32
Den er bare vidunderlig :-) I vores lille 12 mands ølklub ser de frem til påskebryg smagning hvert år, der laver jeg denne ret til dem :-)

  -  2019-01-28 18:05:26
Rigtig god hare. Meeeenn et glas ribsgele er for meget. Jeg opbager sovsen og smager den til og her bruger jeg en spiseske ribsgele. Og det er rigeligt til min smag. Tak for en ellers god opskrift

Dorthe Pedersen   -  2019-01-28 17:54:45
1 glas ribsgele er alt for meget og det er et 1/2 glas også har prøvet begge dele det ente med en stor spiseske. Og så er retten perfekt. Ikke for sød

Sine S.  -  2019-01-02 18:34:30
Bedste forloren harer i hele verden. Tak for en god opskrift. :-) Det er den jeg laver retten af hvergang jeg laver forloren hare.

MSN  -  2018-12-16 16:46:00
Hele familien elsker når jeg laver denne forloren hare. Nu har jeg lavet den et par gange hvor sovsen er skilt for mig. Håber der sidder et klogt hovede der kan fortælle mig hvorfor det nogen gange lykkedes og andre gange ikke gør?

Sine S.  -  2018-10-13 15:41:47
Den BEDSTE opskrift EVER. :-) Der laves ingen anden forloren hare her i huset. :-)

Dajana  -  2018-06-23 17:58:33
Jeg bruger altid denne her opskrift. Hjemme hos os er det manden der laver mad i hverdagen. Skal der forloren hare på bordet og enkelte andre ting, er det mig der står for det. Denne her forloren hare kan kun anbefales! Det er sådan den skal smage!!! Vi får så rødkål og brunkartofler til.. Det er et hit 😉

Johanne K  -  2018-04-24 19:11:53
Tommel op... Det er længe siden, vi har lavet forloren hare sidst, men ALLE fremtidige harerbliver efter denne opskrift. Uhm or en lækker sovs. Prøvede at starte med at smelte smørret og piske melet ind i smørret, inden jeg tilføjede mælken. Men jeg skulle jævne lidt ekstra alligevel.

Bente Kyhl Nielsen  -  2018-03-28 20:01:05
Skøn opskrift, både den bedste og den nemmeste, jeg nogensinde har lavet. Denopskrift skal bruges fremover 😜😀👍

Susanne  -  2018-03-18 16:05:02
Jeps......den bedste jeg nogensinde har lavet 😀 Ros din far mange gange fra mig 👍

Farmor  -  2018-03-10 17:11:47
Bedre findes ikke

Lone  -  2017-12-14 19:41:31
Når manden spiser sin aftensmad og roser den i høje toner. Så sidder jeg stolt på min pind... (Jeg laver normalt velsmagende og spændende mad) Så spørger han; Er det noget du har købt færdigt? Bad bad husbond!!! Tak for mad ;)

Annette  -  2017-11-15 17:22:38
Har lavet denne flere gange, absolut en familie-favorit

  -  2017-11-06 17:27:36
Den er FANTASTISK!!!! 😍😜👌

BSP.  -  2017-10-23 18:08:44
Eminent, lige som min mor lavede den for ca. 50 år siden. :-)

polysl  -  2017-10-17 12:53:50
Nu har jeg lavet forloren har mange gange men et glas ribsgele mener jeg er i overkanten. Generelt plejer jeg at fylde halv op med vand samt smør og en kylling terning og et par dråber af Maggi Wurtzi....

Camilla Andersen  -  2017-04-29 15:37:20
Min familie elsker den og det kan ellers være svært at stille 8 menneske tilfreds

Jesper Mathiesen  -  2017-04-11 16:12:09
Top karakter her fra Sønderjylland

VikingWeberChef  -  2017-02-15 16:53:53
Hamrende lækkert. Lavede dog opbagt sovs, med smørbolle, kun et halvt glas ribs gele og tilsatte 4 enebær til sovsen. 6 mand høj, fik kødsved på panden. C,")

Peter N  -  2017-01-13 21:24:09
Jeg har lavet den flere gange........Den er rigtig go' Og nej ½ glas ripsgele er ikke nok, der skal mindst et helt glas i.

john brandstrup  -  2017-01-07 02:09:13
topkarakter 5 minder mig om min mors

Jesper  -  2016-12-29 15:38:35
Super opskrift

Berit VP  -  2016-11-22 18:16:30
Jeg bruger halv kalv og flæsk og så laver jeg en smørbolle til at jævne sovsen med : super

  -  2016-05-19 11:35:22
kommer i vand i bunden af fadet i første omgang ellers brander den da på ikke

Ulla  -  2016-05-16 17:28:41
Jeg har lavet det mange gange..... Er absolut super!!!

Anja  -  2016-04-09 15:11:32
Den er så god! Selv sovsen, som jeg ellers aldrig plejer at kunne få til at smage ordentlig bliver fantastisk.

Alexander   -  2016-01-20 17:04:09
Et glas ribsgele?... Det må være en fejl?

Cliff  -  2016-01-17 12:08:38
Denne opskrift er super lækker har intet at tilføje, det er absolut den bedste...perfekt

Kitt  -  2015-11-28 13:55:46
Mums den var god 👍

Johnny  -  2015-11-05 12:35:57
Kom 200 g hakket lever i farsen... tag dem fra oksekødet. Super resultat

Sebrina  -  2015-10-03 08:59:13
Jeg brugte kun oksekød og tilsatte løg og lidt dijonsennep i farsen. Til sovsen valgte jeg at bruge lidt fløde som jeg havde og en boullionternkng og en spsk ribsgele. Jeg valgte at give haren 15 min i ovnen uden væde og efterfølgende 40-45min på 175grader med væden over haren. Den blev så lækker

sunshine  -  2015-09-16 14:48:48
min kæreste elsker den! og mig med!

Anja  -  2015-09-05 14:41:59
Den er vildt god (jeg giver den dog lidt længere i ovnen når sovsen er hældt over). Vi spiser den med hvide og brune kartofler, gulerødder og ærter til. Sovsen er også bare så lækker!

Vibeke  -  2015-07-04 21:49:50
Den er næsten som min mors. Hun kom dog mælk i bradepanden, ligesom når man steger vildt... Verdens bedste forlorne hare

bent  -  2015-03-15 13:24:09
den bedste hare nogensinde drengene spiste som besatte

g.f.o.  -  2015-02-22 05:40:14
jeg har forynget min forloren hare en smule,købt,hos slagtere 10,skiver røget spæk,1 l madlavningsfløde 8% sovsen smages til.m.ribsgele, okse-og flæskefars blandes godt,formes tilen aflang steg,kom 7 skiver,røget spæk,oven pådet tilberete kød,kom det i ovnen en god halv time,lav sovse,af becheel,i stedet for margarine,når tiden er gået kom derefter,det sovs der kan være i fadet ,brug resten af sovsen m.1 skive røget spæk.serveres m.aspageskartofler,becheelvend kartflerne på en varm pande og server ribsgele til.velbekomme.venligst g.f.o.

Karsten Blad  -  2015-01-17 12:41:36
Hej Christine. jeg har prøvet din opskrift flere gange,, så det siger vel sig selv at jeg syntes at det smager fantastisk... tak for hjælpen :-)

Kws  -  2015-01-16 18:17:33
Det tager lidt tid at tilberede retten,men det er det hele værd..Rigtig god rlet som sagtens kan servers til gæster

Claus   -  2014-12-12 18:07:29
Total rå inden i og blød så måtte give skiverne efter jeg havde skåret den ud ekstra tid i ovnen var meget rå Sovsen mega lækker

Anja  -  2014-12-09 15:15:18
Den er virkelig lækker og sovsen smager bare godt

Per  -  2014-11-22 11:32:05
Super forloren hare, jeg giver dog sovsen lidt blå saga som giver sovsen et mere vildt sovset præg HELT FANTASTISK RET

eik  -  2014-10-31 13:43:57
Super ret. Prøv med tyttebær til. Så skal skalaen udvides til 13

  -  2014-10-27 03:53:51
carina....så har du ikke lavet det korrekt, kan kun smage godt, med mindre man i forvejen hader forloren hare. . BASTA

Mette  -  2014-10-27 03:51:38
Een skriver, brug væden til sovsen....det gør man også. Sovsen hældes jo over haren..sss iøvrigt min mand der høster så meget ros her..ssss

Vagn  -  2014-10-24 19:08:47
Ligner den jeg husker fra min mor. 10 fra mig ubeset. Er i fuld gang og glæder mig.

birthe  -  2014-10-15 22:52:17
jeg plejer også at serverer brune kartofler til såvel som små hvide.

Gitte  -  2014-10-14 17:52:45
Hej Christine, Du har fuldstændig ret med denne 'hare':o) Det er den bedste, jeg nogensinde har smagt og lavet selv!! Jeg har villet skrive det til dig mange gange hér, men det er ikke blevet til noget før nu. SUPER opskrift!! Jeg har lavet den MANGE gange også til gæster, der har skamrost den:o)) Tak for opskriften! Bedste hilsner Gitte

Marianne i Frankrig  -  2014-10-12 11:12:50
I alle opskrifter paa "forloren hare" mangler der én ting: nemig finthakkede loeg, giver lige den sidste prik over I'et - undskyld men mit franske tastatur har ikke de sidste danske bogstaver - he he he - xxx

Keld  -  2014-10-05 22:14:49
Det er en overordentlig god opskrift! Sovsen ændrede jeg på og kogte en hønse-bouillon-terning ud i ½ l vand (til 3 mennesker), jævnede med Maizena sovsejævner og naturligvis med ribsgeleen i OG ved siden af!

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her