Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chili con carne, ægte

Chili con carne, ægte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt af : lya

Indsendt :


Chili con carne, ægte, billede 4 Chili con carne, ægte, billede 1 Chili con carne, ægte, billede 2 Chili con carne, ægte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Chili pasta:
1 tsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 tsk. Oregano, tørret
2 tsk. Paprika, rosen
3 tsk. Spidskommen, stødt
2 tsk. Sellerisalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram

4 tsk. Chili stærk, stødt
1 tsk. Cayennepeber
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 tsk. Grov sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 tsk. Korianderfrø
2 spsk. Gin
   
700 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
300 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 ds. Kidney bønner, konserves 1 dåse Røde kidney bønner vejer 400 gram, 240 gram drænet vægt
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Rød chilipeber
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Chili pasta:
lav en pasta af disse ingredienser og lad den trække min. 6 timer gerne 1 døgn.

Løg, peberfrugt og chili hakkes og steges i olien. Tilsæt kødet og brun det godt og tilsæt tomatpure, hakket tomat og bouillon.

Koges et par timer og tilsæt de skyllede bønner og krydderipastaen. vigtigt, at dette sker mindre end 1 time før retten serveres.

Serves med salat, brød og kold creme fraiche.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (85 stemmer)

Opskriften er vist 195432 gange,
og udskrevet 5067 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10933 (2603 kcal)
KJ pr. Pers. 1822 (433 kcal)
Vægt ialt 2759 gram
Vægt pr. Pers. 459 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 396 KJ (94 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mikael  -  2021-02-03 11:06:37
det er altid denne vi vender tilbage til, fantastisk ret og så langt den med den bedste smag.

Jessica   -  2019-08-02 11:10:18
Min absolutte yndlings ret.. Og vi vender tilbage til denne opskrift igen og igen.. Om den hedder ægte, falsk, lilla eller Benny er jeg ualmindelig ligeglad med.. DEN ER SÅ LÆKKER

Morten A  -  2017-07-01 11:41:01
Dette er IKKE ægte Chili con carne. Den ægte er med skært oksekød og IKKE hakket kød...!!!

  -  2016-10-14 17:48:30
faldt lige over denne opskrift,jeg håber da er man har lært lidt mere sprog siden 2007,chili con carne--betyder chili med KØD.

Jesper  -  2016-08-10 00:05:32
Nu skal det ikke blive alt for nørdet, men Texas var en del af Mexico indtil 1820'erne. Derefter erklærede det amerikanske mindretal - som havde fået lov, af den mexikanske regering, til at komme ind i landet og søge arbejde pga. strenge tider - sig uafhængige af Mexico. Herefter overfaldt amerikanerne mexikanerne i et bagholdsangreb og stjal Texas fra dem. Som om opskriften er mexikansk eller Texansk, kommer helt an på hvornår den er opstået. Men det er sandsynligvis før 1820, hvis det er en opskrift fra dengang der var cowboys og indianere til. :-)

Tjili-Finn   -  2015-10-09 18:53:40
Nu har jeg lavet denne opskrift 10 gange - hver gang et kæmpe hit!

Rikke   -  2012-09-08 09:21:52
Wauw blabla... Du er satme hellig hva? Mon ikke vi bare skal lade folk om hvad de skriver og nyde maden i stedet for at kritisere andre? :) Du ku jo selv lægge en opskrift ud hvis du ved hvad en "ægte" Chili con Carne er... Jeg venter i spænding!

....  -  2012-06-04 23:13:01
fordi der findes nemlig Falsk chili con carne ... "SARKASME"

blabla  -  2012-04-09 04:01:04
bare lige for at være irriterende, så kan du ikke skrive "ægte" bagved. Chili con carne stammer fra Texas, hvor den i øvrigt også er nationalret, ikke Mexico. Der er desuden ikke bønner i, det er faktisk forbudt ved de texanske cook-offs. og desuden skal der heller ikke tomat i en "ægte" chili con carne! Jeg siger ikke, at din opskrift ikke er god, men lad for h... da vær at skrive ægte, når du ikke aner hat om det!

Chef  -  2012-04-04 18:33:59
Den er simoelhen suveræn denne opskrift. Den skal ikke være anderledes 10 ud af 10 stjerner

Reolen  -  2012-02-20 18:23:04
Er der nogen der har prøvet at undlade at putte bønner i...? Jeg har en bønne-hader herhjemme... Jeg tænker bare om man kommer til at mangle den jævnene effekt fra bønnerne...?

rasmus  -  2011-10-31 17:57:48
supper lækker rat, har lavet den længe med et supper godt raseutalt

Charlotte  -  2011-09-27 13:28:28
Dorthe F, Chili con carne betyder IKKE Chili med bønner, men derimod Chili med kød. Jeg skal prøve denne opskrift når min datter fylder 18 om kort tid. :o)

Rojaroja  -  2011-07-07 16:05:01
Jeg har brugt næsten den samme opskrift i 20 år dog uden spidskommen og mest med hakket okse og svinkød bl.. Beans kan sagtens være dåser fra Netto eller mærket Heinz, (gi'r en god smag), men i potten til sidst. UDEN salat, (det er sååå ulæækkert en tank), men med et tungt brød. Bon apetit!

Lotte  -  2011-04-08 12:38:40
Krydderpastaen skal først i så sent for at give den optimale(stærke)smag og det er ikke en joke. Jeg bruger vodka istedet for gin.Det er også vores favorit chili con carne ægte eller ej. top karakter.

KarlasFar  -  2011-02-15 13:24:42
Næh Chilli con Carne betyder Chilli med kød...

Dorthe F   -  2011-02-13 16:49:52
Jens: Chili con carne betyder chili med bønner, så mon ikke der var bønner i den ægte? ;-)

Louise  -  2011-01-26 23:57:59
Rigtig god opskrift... Jeg fik linket af min søster og havde det liggende på min facebook men glemte alt om linket da jeg slettede min profil derinde... Stor var min krise da jeg skulle lave chili con carne og ikke kunne finde linket men NU er den endelig genfundet... Tusind mange gange tak! Det er en klassiker og er nu skrevet ind i kinabogen med opskrifter ;-)

jens  -  2009-11-15 22:42:14
denne er ikke ægte da den ægte stammer fra texas og er uden bønner

Kefas  -  2009-10-07 08:01:19
I mange retter angives mængden af bønner i antal dåser. Bortset fra at dåser har forskellig størrelse (tør det sjofle grin af!), så køber jeg oftest mine bønner i plastposer med lynlås indeholdende 500 g. Derfor: kunne det lade sig gøre at få antal gram i st. f. antal dåser. Please!

Frederik  -  2009-08-13 16:34:48
Altså det kan godt være jeg tager fejl, men så vidt jeg ved, som slagter, er ægte chili con carne lavet med skåret okse-inderlår og ikke hakket kød som der ellers står i mange opskrifter. når det så er sagt: Fantastisk opskrift! super lækkert med de mange krydderier det giver en fantastisk smag!

.  -  2009-07-17 18:27:16
skal det koge i sååååå lang tid?

Sue  -  2009-03-30 16:03:53
Forstår ikke hvorfor det er vigtigt at krydderipastaen ikke må tilsættes før der er mindre end 1 time til servering. Det giver mening med bønnerne så de ikke smatter ud, men jeg troede krydderierne skulle simre et par timer med kødet for at give smag. Er der nogen der kan forklare?

Dorte  -  2008-11-12 10:19:17
Super delikat chilli con carne. chillipastaen var et mas, men besværet værd. Havde en spanier som gæst, som gav retten topkarakter. -undlod dog den hakkede gris :)

Fødeafdelignen  -  2008-08-07 18:20:37
jeg servere den her hver gang jeg skal hjem og fejre en veloverstået fødsel. Ganske god ret. Wee LooVe WhaaT. yees. i say Chili Con Carne.

Mai  -  2008-06-18 14:18:11
Denne opskrift er ikke 100% ægte, da man skal tænke på at denne opskrift stammer fra cowboy tiden.. Nogle af de indgredienser der bliver benyttet ikke var tilgængelige dengang! Men ellers en spændene opskrift..

chris  -  2008-03-27 18:21:21
Den er ikke ægte når det ikke er skært oksekød!

Orbit  -  2008-02-01 22:06:57
Det der grisekød har jeg omsat til bacontern, forristede på panden, Namnam..... og de gode bacontern fra et helt stykke:)

Michael  -  2007-12-30 15:15:58
Der er mange varianter af opskriften! Denne er den bedste af dem alle. Jeg bruger den hver gang.

greylion  -  2007-11-16 22:12:21
"beaked beans" - bønner med næb? =)

Eva  -  2007-11-01 14:13:36
jeg er solgt!

mae  -  2007-08-08 12:24:44
Jeg var meget skeptisk, men efter afprøvning kan jeg ikke få hænderne ned! 10 point pil opad

mae  -  2007-08-07 12:53:30
kommen - er der tale om spidskommen? Den krydderiblanding lyder altså lidt som en joke...?