Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Svinehjerter i flødesauce med kartoffelmos og gele

Svinehjerter i flødesauce med kartoffelmos og gele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinehjerte

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Svinehjerter i flødesauce med kartoffelmos og gele, billede 4 Svinehjerter i flødesauce med kartoffelmos og gele, billede 1 Svinehjerter i flødesauce med kartoffelmos og gele, billede 2 Svinehjerter i flødesauce med kartoffelmos og gele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Svinehjerte Et svinehjerte vejer ca. 200 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
Opskrift:
Hjerterne renses for fedt og sener, og skærres i kvarte. Smørret brunes af i en stegegryde og hjerterne brunes godt. Vand hældes over så det lige dækker, salt, peber og persille tilsættes og låg lægges på. Hjerterne koger 3-4 timer ved svag varme.

Hjerterne fiskes op, og holdes varme. Væden sigtes over i en gryde, hvor fløde tilsættes. Saucen koges op og jævnes evt med lidt meljævning, kulør tilsættes og den smages til med salt og peber. Hjerterne lægges tilbage i saucen og varmes lidt op.

Serveres med kartoffelmos og tyttebær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (54 stemmer)

Opskriften er vist 210631 gange,
og udskrevet 3357 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15261 (3633 kcal)
KJ pr. Pers. 3815 (908 kcal)
Vægt ialt 1700 gram
Vægt pr. Pers. 425 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 897 KJ (213 kcal)
Protein 10.9 gram
Fedt 18.5 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henrik Ejegod Larsen  -  2019-11-09 12:50:47
Jeg prøvede at koge hjerterne i 1,5 time. Og det var de rigtig gode, så vil ikke koge dem i 3 timer.

Marianne i Nice, F  -  2019-01-23 14:45:39
Lidt øl på istedet for vand eller begge dele.

Christina  -  2013-02-04 17:14:55
Hvis man kommer laurbær blade i, i stedet for persille, når hjerterne skal simre med vand, får det en dejlig smag, og så kan man, når man skal lave sovs, komme ribsgele i.

Mille   -  2012-06-30 16:29:02
En god nem opskrift, især hvis man også kan lidt selv i køkkenet jeg skar hjerterne ud i mindre stykker brunede dem i smør og en maggi-terning så hældte jeg vand ved og kogte dem ca 2½time sammen med persille og 3 laubærblade da de havde kogt færdigt hældte jeg fløde i og smagte til da det var tyknet kom jeg kulør i serveret med (rød)kartofelmos ( kartofler, 1gulerod,1rødbede, lidt majs) lavet på fløde og smør +salt

  -  2012-03-15 09:46:02
Skær kødet i små firkanter og brun dem. Tilsæt en håndfuld svedsker uden sten og lad simre i ca. 1 1/2 time, tilsæt lidt piskefløde og server med løse ris. En god måde til at få børen til at spise hjerter på

Sandra  -  2011-06-08 17:35:50
Jeg har altid kun lavet denne ret med kyllingehjerter, så tilsætter jeg gorgonzola i sovsen og det smager himmelsk. Vil prøve at gøre det samme med denne ret... Og så Connies tip med baconen, det lyder lækkert =)

Lise  -  2010-09-22 10:02:46
Jeg skærer hjerterne i tern,bruner det sammen med hakket løg og champignon. Så skal det kun simre ca 1 1/2 time.Bruger også fløde men også ribsgele i sovsen. Har en i familien der ikke kan tåle persillen.

Bjarne K  -  2010-02-23 21:15:02
Hej med jer. Det er rigtigt hvad Verner K. skriver,hvis man steger hjerterne mere end 1,5 time bliver de bare mere og mere gummiagtige.Man skal heller ikke som i skriver i opskriften dække hjerterne med vand,det er jo ikke suppe man skal lave.Ved grydestegning bruner man kødet og tilsætter lidt vand af gangen efterhånden som det steger væk derved kommer den gode grydestegnings smag frem,prøv at tilsætte persille og svesker ved stegningen det giver en kraftig sovs,og man sier jo skyen alligevel inden man jævner den.Vil man have lidt kraftigere sovs så lad være med at fjerne det tynde lag fedt ved overkanten på hjertet.Velbekomme.

Connie  -  2010-02-21 15:30:35
Køb en pakke bacon i tern, smelt fedtet fra og brun hjertern i fedtet. Bacon kødet tilsættes efter bruning. Det giver er rigtig god sauce.

dola  -  2009-08-13 09:12:53
pas på med at hælde for meget vand på hellere for lidt og så vende hjerterne lidt en gang i mellem. Desuden havde jeg kun hakket frossen persille og det puttede jeg bare i en lang pose som normalt er til te, og så hængte jeg posen i gryden det er bare mums... og skære man det imundrette stykker skal det kun have 2- 2½ timer.. MAM!!

fie  -  2009-04-27 14:24:46
den danske ret er, hele hjerter med persille lidt salt og peber. Dette kan jeg fortælle, fra min oldemors kogebog 1807.

Per  -  2009-04-05 16:41:03
Eneste begrundelse for at give hjerterne 3-4 timer er at få den møre.

Verner K  -  2009-01-17 16:13:15
Er der en begundelse for at hjerterne skal koge i 3-4 timer. - Når jeg steger hele hjerter i en gryde, får de kun 1½ time, og det er alt nok....

Per Borgen  -  2008-10-13 16:14:47
Jeg mener nu at hjerterne skal være hele og proppes med persille hvorefter de snøres til.

Skriver-drengen  -  2008-09-24 21:00:02
er vildt lækkert dog måtte sovsen gerne smage af mere...

  -  2008-08-17 17:21:02
det kan da kun vaere en rigtig dansk opskrift !

  -  2007-10-24 09:59:58
Ribsgele