Kiwitærte

Kiwitærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Kiwi

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Kiwitærte, billede 4 Kiwitærte, billede 1 Kiwitærte, billede 2 Kiwitærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 Kiwi, frisk 1 frisk kiwi vejer ca. 70 gram
   
  Creme:
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland havregryn, mel og sukker og smuldr smørret heri og bland dejen sammen. Lad dejen hvile koldt i ½ time. Tryk den så ud i en tærteform og bag den i ca. 20 min. ved 225° - eller 5 i mikroovn ved højeste effekt. Afkøl den.

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilie. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen.

Fordel cremen i bunden og læg kiwiskiver (og måske jordbær) på.





karakterer:
Opskriften er vist 35986 gange,
og udskrevet 573 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10502 (2500 kcal)
KJ pr. Pers. 1312 (312 kcal)
Vægt ialt 834 gram
Vægt pr. Pers. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1259 KJ (299 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 22.8 gram
Kulhydrat 22.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-03-17 13:40:02
Tærten smager godt, men der er ikke nok dej i en portion til at fylde en tærteform; kun lige bunden, hvis man trykker den meget ud. Jeg bagte min i 7 minutter ved 175 grader og det blev den fin og gylden af.