Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Klassisk ribbensteg

Klassisk ribbensteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 150 minutter

Indsendt af : Hanne Kristensen

Indsendt :


Klassisk ribbensteg, billede 4 Klassisk ribbensteg, billede 1 Klassisk ribbensteg, billede 2 Klassisk ribbensteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.ribbensteg
 salt
7.5 dl.vand
 
 
Opskrift:
Bed slagteren ridse ribbenstegen.

Placer stegen i et ildfast fad eller bradepande evt. på rist som sættes i 250 grader C. alm. ovn. Lad stegen brune 20-25 minutter.

Dæmp varmen til 170 grader C. alm. ovn og hæld vandet ved, lad kødet stege yderligere 1½-2 timer.


Hvis hovedret serveres stegen med sovs lavet af skyen fra det ildfaste fad.

Hæld skyen i en gryde og tilsæt ½ l mælk. Lad det koge sammen under omrøring. Lav meljævning af 2 dl. vand og 3 spsk mel.
Jævn sovsen, tilsæt kulør, smag til med salt og peber.

Hvis middagsret serveres hvide samt brunede kartofler og rødkål til.

Også velegnet på rugbrød med rødkål skysovs og en appelsinskive.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (145 stemmer)

Opskriften er vist 508106 gange,
og udskrevet 8291 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Henning Christensen, Grenaa  -  2021-02-18 16:43:08
Bedst og nemmest - bliver bare lækker.

Torben  -  2020-05-29 13:20:45
Øhh, hvor saltet ind i billedet!

Birgit  -  2019-11-27 15:32:51
Jeg ville aldrig lave mælkesovs til en ribbensteg eller andre flæskestege. Mener I det helt alvorligt? Er der ikke sky nok til sovs efter stegningen, kan man jo supplere med lidt svinebouillon. En lille sjat fløde til at runde sovsen af med, er fint. Men mælk - nej tak.

Sophia   -  2018-01-06 13:20:08
Sprød svær er en sikker vinder hvis du venter med at skrue op for ovnen de sidste minutter

patrick  -  2016-11-28 16:19:01
med hensyn til vandet, så kommer det vel også an på hvor stort dit lidfaste fad er, hvis jeg bruger 3/4 l vand så bliver stegen ikke stegt men kun kogt, den bliver helt dækket af vand

Don Alberto  -  2012-09-04 12:32:03
Et tip som giver sprød svær: Kog allerførst stegen med sværen nedad i lidt vand (kun sværen dækkes) i et ildfast fad som sættes i 250 grader C varm ovn i 5 minutter. Tag den så op og pensel den med lidt citronsaft.

Trine  -  2011-04-07 10:27:07
Gnid sværen med citron inden den kommer i ovner så er der sprød svær. Kom gerne forskellige kryderier og kanel i fadet det giver smag til sovsen.

  -  2011-03-22 13:26:40
sæt laurbærblade mellem et par svær.. giver en suveræn smag

bosse  -  2011-02-16 18:48:11
jättegott! osså dansk rödkål till!

Jorge  -  2010-12-26 18:58:10
Det smagte saaaa godt!!! som Denis fra Aalborg sagde nogle laurbaerblade gir en god smag!!!

steen  -  2010-10-03 16:58:35
Jeg syntes stegetiden er lige i overkanten for en ribbenssteg - Men det er også en skinkesteg der bliver vist på billederne

Per  -  2010-09-02 12:38:17
Det er en flot ribbenssteg, men det er ribbenssteg, se de flade ben på billede 2

lars k  -  2010-08-31 21:09:33
det er ikke en ribbesteg men det noget dyre stykke kød flæskesteg i viser på fotoet

  -  2009-11-07 17:28:25
kom max 1 bouillon-terning i, da sovsen ellers smager for meget af bouillon.

martin s  -  2009-03-05 22:45:32
istedet for vand, putter man øl i, det smager bare super godt

Dennis (Aalborg)  -  2008-07-27 13:17:58
Man kan også forsøge sig frem, med noget hvidløg imellem sværene, og med nogle laurbærblade ved væden.. gir en god smag!

Per  -  2008-04-05 19:06:34
Krøl gerne staniol sammen og læg under stegen så den ligger lige. Skal du ikke bruge sauce til så er det næsten lige meget med vandet, kun lige så fedtet ikke brænder fast.

Per  -  2008-04-05 19:04:07
Gav den 200 grader C i alm. ovn

Camilla  -  2008-02-13 17:22:25
3/4 L vand er rigtigt nok. Meget af vandet fordamper jo i ovnen og hvis ikke der er nok vand så brænder stegen sig fast i bradepanden.

Karla  -  2007-11-22 21:32:23
Tilsæt et stort løg skåret i skiver put det i vandet og lad det stege med. Put nogle hele peberkerner i rillerne på sværen. pas på den ikke koger tør. Når stegen er færdig sies løg og peberkerner fra. Tilsæt evt. bouillion og lad det koge godt igennem, tilsæt kaffefløde 9 %, jævn med maizena og smag til med evt mere salt og peber. viola. Så kommer der smag på.

Jesper P  -  2007-09-28 15:12:02
Nej der menes nok 3/4 L.. Som væde til en ovnstegt steg er 3/4DL ikke meget.

Thomas  -  2007-09-18 19:04:00
menes der ikke 3/4 DL i stedet for Liter ?

jesper jp  -  0000-00-00 00:00:00
mangler kryd og noget ekstra tilbehør