Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Enebærgryde med bagt kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Enebærgryde med bagt kartoffelmos, billede 4 Enebærgryde med bagt kartoffelmos, billede 1 Enebærgryde med bagt kartoffelmos, billede 2 Enebærgryde med bagt kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skinkestrimler, rå
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Enebær, hele
0.5 tsk. Rosmarin, tørret
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
evt. Jævning
   
  Kartoffelmos af:
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Hasselnøddeflager
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.

Læg alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, Creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 1 time. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner (kan undlades) og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.
Server straks.


Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


Enebærgryden og den bagte kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.

Serveres med kogt broccoli til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (62 stemmer)

Opskriften er vist 246555 gange,
og udskrevet 6941 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 27206 (6477 kcal)
KJ pr. Pers. 4534 (1079 kcal)
Vægt ialt 3588 gram
Vægt pr. Pers. 598 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 758 KJ (180 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 9.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helene  -  2015-05-14 13:09:46
Hammergod ret:) puttede ti enebær i. Den skal vi helt sikkert have igen.

Hap  -  2012-07-16 14:48:51
Prøv at tilsætte et stykke blåskimmelost. Samt ristede svampe og bacon inden servering, så er det et helt festmåltid.

Stine  -  2011-10-19 14:43:13
Kan virkelig anbefale denne ret omend jeg aldrig har puttet rosmarin i. Jeg laver den med mindst dobbelt enebær, og så smager det fantastisk med vildsvin.

Gitte  -  2010-02-18 13:37:50
lækker gryderet... prikken over i´et er at komme pikantfløde ost i istedet for fløde:-) guf!!

Smed  -  2009-11-16 17:19:15
Jeps...denne opskrift duer. Har brugt den flere år. Den er også super med Ris, men jeg bruger nu det dobbelte af enebær og rosmarin. Det giver en endnu bedre smag.

RenÉ  -  2009-10-04 16:53:40
En ret der altid falder i god jord. God fornøjelse

Per  -  2009-04-04 15:02:11
Der kan også fint serveres en almindelig kartoffelmos til.

Birgit  -  2009-03-23 18:14:17
Det er en meget børnevenlig gryderet, uden en hel masse ting, som de alligevel ikke kan lide. Kartoffelmosen er også altid et hit. Super god

Daisy  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er den bedste opskrift der findes, den er bare så lækker.

Malene  -  0000-00-00 00:00:00
Den er simpelthen bare rigtig lækker. Jeg er normalt ikke meget for gryderetter, men denner er bare rigtig god. Den skal prøves!

Jan  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare lækkert.

Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
En utrolig lækker gryderet, og tilmed let at lave. Det er ikke sidste gang jeg skal prøve den.