Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Bagt kartoffelmos, billede 4 Bagt kartoffelmos, billede 1 Bagt kartoffelmos, billede 2 Bagt kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler til mos, skrællet vægt 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Til formen:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
De skrællede kartofler koges, dampes og moses.

Blandes med æggeblommer, smør, mælk, salt og peber. Kan laves i forvejen.

Lige inden den bages vendes stiftpiskede æggehvider i mosen.

Et ovnfast fad (ca. 28x17) smøres og drysses med rasp og mosen fordeles heri.

Bages i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn på næstøverste rille i ca. 15 minutter til den er gylden.


karakterer:
Opskriften er vist 320348 gange,
og udskrevet 5727 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4938 (1175 kcal)
KJ pr. Pers. 1234 (293 kcal)
Vægt ialt 1254 gram
Vægt pr. Pers. 313 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 393 KJ (93 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 15.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

vera  -  2017-11-14 09:56:51
kan man laver mosen dagen før ,så den kun skal i ovnen på dagen

Liisa  -  2017-05-27 19:11:48
Rigtig god hvis man har en rest kartoffelmos !

Hugo   -  2013-11-24 09:51:22
Prøv med halv kartofler og halv knoldselleri og pensel overfladen med ægeblomme for at få en sprød overflade...

Ulla  -  2011-12-30 16:41:23
er nem, og smager godt, en opskrift vi gemmer , kan bruges i mange sammenhænge.

kirsten.  -  2010-05-08 17:39:28
opskriften er super nem, og lækkert i en fart.

Henrik  -  2009-11-19 12:09:33
Prøv med stromlet skinke eller baconstykker i.... dejligt

Mosegaard Skovbrug  -  2009-05-13 11:24:23
Prøv med lidt hakkede hasselnødder i mosen

  -  2008-12-15 12:21:29
for mange kartoffler, alt for lidt smør

Mia  -  2008-06-09 13:43:51
det smager fantastisk.