Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt torskerogn

Stegt torskerogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskerogn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt torskerogn, billede 4 Stegt torskerogn, billede 1 Stegt torskerogn, billede 2 Stegt torskerogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Torskerogn, frisk
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Kog rognen i rigeligt vand med salt og eddike i 40-45 minutter, meget stor rogn koges indtil 1 time. Pak evt. rognen ind i bagepapir eller stanniol.

Når rognen er kold skæres den ud i 1-1½ cm. tykke skiver, der vendes i mel, æg og rasp.

Steges i fedtstoffet på panden.

Serveres med kartofler, remuladesauce eller kryddersmør, pynt med citronbåde og evt. persille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (16 stemmer)

Opskriften er vist 99218 gange,
og udskrevet 1602 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11018 (2623 kcal)
KJ pr. Pers. 2754 (655 kcal)
Vægt ialt 2135 gram
Vægt pr. Pers. 533 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 516 KJ (122 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 13.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

heoe  -  2016-04-25 13:06:48
Jeg savner en opskrift på dåse torskerogn, hans-Erik

Per  -  2013-02-03 18:58:14
Til Svend. Du skal koge torskerognen først, ellers vil den gå fra hinanden, smuldre

  -  2012-03-22 16:10:07
kan man stege torskerognen direkte på panden uden at koge den først svend

Per  -  2008-03-11 18:25:53
Torskerognen bliver nemmest at skære ud hvis den er helt kold, så det er en god ting at koge den dagen i forvejen.